Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.909
    Допаѓања:
    4.780
    се сложувам.

2. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Дечково ни те сака, ни е заинтересиран за тебе. Манипулатор е.

3. Николина01

Николина01 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    48
    Zdr, ne znam kako da postapam, mi se dopagja premnogu, sinot na nasite kukjni prijateli, vo razlicni gradovi sme, i slabo se gledame, ne znam sto da napravam ako moze sovet feminki, koga ke dojdat kaj nas sme praele muabet porano, mi kazuva primer ova masko nee e za tebe, i posto studiram u negoviot grad, mi ima receno ako nesto ti treba zvonii....E sega toa bese pred pola godina, go nemam videno, i nekako pocna da mi fali pak, koga sme blizu ima hemija, ja osekjamm...Porano znaese i da like na story, sega samo gleda, ne znam ne dava znak, a za nego stavav storinja da vidii, e sega da ne duzam mnogu, jas imam 21 toj kolku mene e, sovet sto da napravam ve molam, nekogas mi ide da mu pisam, ama ete zensko sum, sakav nekako toj prv da pisuva..

На Janičkaa1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Wolfie Girl

Wolfie Girl Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2024
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    394
    Барај начин да се зближиш со него т.е ќе мора да му пишеш или ѕвониш и самиот ти се понудил ако треба нешто ти рекол ѕвони,така и направи за да почнете да се дружите,да излегувате како другари, ќе видиш дали и на него му се допаѓаш а и како ќе реагира.Дали е за тебе бидејќи ти викале,така имаше пишано дека не е тој за тебе,ќе го запознаеш подобро.

Последна измена: 25 август 2024
  5. Николина01

Николина01 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    48
    Moze li da mi pises, ne mozam da ti ispratam poraka

6. Николина01

Николина01 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    48
    Ne jas nemu mu kazuev za togasen decko, mi velese ne e za tebee, ama to bese mn odamna

7. Wolfie Girl

Wolfie Girl Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2024
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    394
    Тогаш зближи се ,ѕвони му демек ти треба нешто и почни да се дружиш поинтензивно,да излегувате како другари.Ќе видиш дали му се допаѓаш,како ќе реагира.

8. fosamilnavidad

fosamilnavidad Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Zdravo,
    kako najlesno se preboluva nekoj so kogo si bil vo vrska 5 meseci i on ti raskinal? Na dobri odnosi zavrsivme ama raskinuvanjeto bese pottiknato od negova strana, jas ne sakav da prekineme i seuste mnogu go sakam. Negovata pricina za raskinuvanjeto e deka se custvuva kako da ne sum covekot za nego i koga go prasav od koga go misli ova i mi vika od pred 1 nedela. Isto rece deka imal uste custva za mene samo deka nejke ako prodolzime da bideme mizerni poradi toa cystvo (se nadovrza deka vo prethodnite vrski go ignoriral toa custvo i bile mizerni) ama sepak spored mene ova e mnogu nelogicna pricina za raskinuvanje so nekoj. Mu rekov deka izbrzal so odlukava i uste ednas da razmisli i duri samiot prizna deka izbrzal so odlukava i deka ke razmisli uste ednas. Krivo mi e deka primer mojata intuicija ne se soglasuva so negovata i ne znam sega vo sto da veryvam. Samo sakam polesno da go zaboravam i da prodolzan ponatamu deka e navistina bolno.

9. Николина01

Николина01 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    48
    Pa iskreno ne znam sto da kazam, deka mi treba, taka moze da mi donese i pak da go nema..poubavo da pocnam, so "ejj se izgubii' taka nesto

Ima druga, saka da izleguva so drugi, zatoa raskinuva i naogja drugi pricini, bidi srekjna so ti kazuva

10. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.918
    Допаѓања:
    7.120
    Не те сака, се изладил од тебе. Лага е дека се уште има чувства за тебе, да имал и да си му значела немало да раскини, туку ќе се обидел да го реши тој проблем да не сте мизерни, ама не, се решил на најлесниот начин и избегал, малце кукавички али тоа е, со сила не можеш никого да го држиш. А можеби си нашол друга, кој го знае, па тебе ти дал небулозни изговори демек нештото ќе било мизерно. А да го прашаш, дали има нешто совршено во животот и толку розов свет? Нема да знај да одговори. Но сепак како и да е, ти кажал отворено што мисли за тебе.

Како да ти кажам, не знам дали зборот "нормално" е адеквантен за ова, но нормално е да патиш сега и да ти недостасува, и да се соочуваш со потешкотии во секојдневието ако си се приврзала баш многу за него. Но не ти преостанува ништо друго освен да се соочиш со реалноста и да прифатиш тоа е што е, ќе стегаш заби и ќе пребродуваш колку и да боли. Првите четири недели од раскинот се најтешки, секоја разделба е тешка макар и да не станува збор за љубовна врска, и првите недели ќе тие потешко ако стварно си се приврзала. После како одминува времето, така и ќе преболуваш. Сега само ти можеш сама да си помогнеш себе си и да излезиш од ситуацијава. Прво мора сега шо поскоро да ја прифатиш реалноста дека се случило нештото, потоа ќе се обидеш да не се навраќаш на него со мислите за да не тие тешко, кога ќе ја прифатиш реалноста ќе ставиш точка дека завршило и нема враќање назад макар и да се покајал, на точка, не ставај запирка, никогаш макар и чувствата ти играат, зошто кога тебе ти било најтешко, него го немало никаде да те праша како си, низ што поминуваш, дали тие добро, како се чувствуваш итн, туку едноставно само си заминал, испраил, а прашање е и дали помислил на тебе дали си добро. Сега е важно ти да оздравиш и да се ставиш ти на прво место, лично ти. Фокусирај се повеќе на себе си, биди активна во нешто особено физички да не стоиш во место и да размислуваш и да тие само потешко. Прави нешто, пешачи, вежбај, учи, читај, работи, најди си хоби дали милениче, дали ќе се дружиш со другарка, итн. Кога веќе ќе оздравиш, ќе свртиш нова страница, чист лист, и ќе си дајш шанса себе си и да бидеш повторно ти, но тогаш да бидеш појака и поспремна за нови предизвици. Сега фокусирај се на себе, и дај му време на времето, зошто рана време лекува.
    Stay strong :muscle:

Последна измена: 25 август 2024
    На fosamilnavidad, Николина01 и Billy Idol им се допаѓа ова.
  11. Јас таа

Јас таа Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2024
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    523
    А зошто е тешко да се поверува дека може веќе стварно не ја сака како љубовен партнер? Можеби се на различна линија во животот, можеби повеќе ја гледа кало другарка. Во првите 5-6 месеци сфаќаш дали човек е за тебе или не. Доколку имаат различни цели, желби и сл може да им се раздвојат патиштата уште пред да имаат можност да се спојат. Може ја сака како личност но не ја гледа повеќе како љубовен партнер. Сепак убаво и кажал и не ја навредил. Тоа е што е.

На fosamilnavidad, Stark, Николина01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    3.552
    Па добро постапил барем бил искрен. Жал ми е. Тоа имам сеуште чувства е за да ублажи ситуација. Ќе си најдеш друг уживај сега не мисли :hug:

На Deus ex mahina, Николина01 и EmporioIvankov им се допаѓа ова.
  13. Николина01

Николина01 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    48
    ]Zdr, ne znam kako da postapam, mi se dopagja premnogu, sinot na nasite kukjni prijateli, vo razlicni gradovi sme, i slabo se gledame, ne znam sto da napravam ako moze sovet feminki, koga ke dojdat kaj nas sme praele muabet porano, mi kazuva primer ova masko nee e za tebe, i posto studiram u negoviot grad, mi ima receno ako nesto ti treba zvonii....E sega toa bese pred pola godina, go nemam videno, i nekako pocna da mi fali pak, koga sme blizu ima hemija, ja osekjamm...Porano znaese i da like na story, sega samo gleda, ne znam ne dava znak, a za nego stavav storinja da vidii, e sega da ne duzam mnogu, jas imam 21 toj kolku mene e, sovet sto da napravam ve molam, nekogas mi ide da mu pisam, ama ete zensko sum, sakav nekako toj prv da pisuva..[/QUOTE]

Da mi vrati nekoj i menee sakam poveke mislenja:Dkutrata jas

14. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    263
    Da mi vrati nekoj i menee sakam poveke mislenja:Dkutrata jas[/QUOTE]
    пиши му де...Имај храброст и скрши го мразот

На Николина01 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.182
    Ејј, шо праиш? (Оној општиот муабет шо го имаш со сите, како сте, шо праите). Абе сакаш да излеземе на кафе, немам никој у (Градот) а сакав да излезам да се олабавам од обврските или факултетот. Излези, напрај си муабет, прашај од страна шо праи у животот, или ако не ти е фрка и директно. Ако има девојка јебига почекај ќе раскинат, ако нема девојка, викни го пак на кафе наредната недела. Доста ти е за сега, реализирај и врати се пак да ни кажеш шо си направила.

На Николина01 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.028
    Допаѓања:
    52.122
    “Ејјј што праиш? Мене еве досадно ми е по дома, да не сакаш да идеме до парк/ кино/ на кафе ако си слободен? Се неаме видено сто години, а баш мајка ми те спомна прееска и си викам дај да те чујам.”

На Mumoftwo30, Gosh, EmporioIvankov и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.182
    Еј ова е поарно и од моето, увежбано :lol:

На Николина01 и crimson им се допаѓа ова.
  18. Trexane

Trexane Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2023
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    169
    Ова само времето ќе покаже. Ако вистински имал чувства ќе се врати, ако нормално ти си сингл тогаш и ако го прифатиш. Ако немал чувства ќе му биде сеедно или ќе го боли, па ќе помине и ништо пд сето тоа. На тој што вистински сакал никогаш не му проаѓаат чувствата. Не сите луѓе имаат способност за интроспекција па да имаат јасен увид во ситуацијата и да може да ти одговори. Вака може само да нагаѓаме. Во секој случај go with the flow и не се оптеретувај.

На fosamilnavidad и Deus ex mahina им се допаѓа ова.
  19. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.560
    Допаѓања:
    2.960
    Времето ќе те излечи. Нема да се врати и да се врати тоа нема да е исто. И ти ќе осетиш. Продолжи си напред.

На fosamilnavidad му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.789
    Допаѓања:
    19.632
    Не знам ни дали е за овде темава проблематикава пошто ми била некогаш љубов од детство и сум имал премногу доверба и надеж во неа ама сето залудно...

Чат-пат меѓу кои годиниве уназад, одвај само едно здраво имавме или пак ако ме џибни на групен чат (заедничко ни е друштвото), ама од мене максимално сум оддалечен и сакав што подалеку да е од мене, подобро за мене и за неа. После се'..

Врската ми траеше 3 години, и како мали бевме некое време заедно, да речам еве вкупно 4 години, и пријатели од детство, беше шо беше раскинавме пред 3 години... и вчера во ниедно време ми стигнува од неа порака... приказна цела шо се вика... ја читам и се чудам и ме пресече целосно ко струја некоја низ мене оти искрено првично мислев шо че ме труја сеа, оти одбивна и одвратна ми е искрено после се шо се случи меѓу нас. Ја читам како и било мило што сум успеал колку толку во живото, и било криво што ми направила така, плачела дома, не убо и било и дали сум можел да и простам....

Јас еднаш и реков дека и простувам и да се оддалечиме настрана еден од друг затоа што со мене е завршено, ми ја премина секоја граница на толеранција, непочит и лажење... И сега повторно јас да речам она Support Mode ON ми се уклучи и морам да и повторам/олеснам дека и простив и нема шо да се секира и да си тера животот напред...

Се изнаплакав, не конкретно за тој случај општо за мене, колку сум загрев сио. ;(

На FridaodaMk и BrinetteGirl им се допаѓа ова.