Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.651
    Старк, добар си другар, добар. Било што било, поминало. Терај си напред ќе ти биде уште подобро.

пс. И блокирај за да не ти го реметат мирот, нема потреба од приказни сега, требало да се цени и почитува на време, не сега. Бтв, дури и да и простиш, пак да и дадеш шанса, кога тогаш пак ќе добиеш нож во грб. Затоа блок и мирна ти душа. Блокот е пола здравје.

На hermosa, Mumoftwo30, Tinaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.335
    Допаѓања:
    13.426
    @Stark госпожата останала сама, и сеа се сеќава на тебе, и треба некој во животот да не е осамена. Си вика овој наивен, може уште ме сака, ќе ми даде втора шанса.

Викаш имало и непочитување, лажење и други глупости од нејзина страна па затоа бери памет, не дозволувај жртва да станеш. Ќе си поигра, ќе и здосадиш, ќе те отфрли. Знае таа дека си и значел.

Не знам дали уште чувства некои имаш, делува ко да имаш, ама ќе пробува сигурно да манипулира. Не за џабе ти пишала од нигде никаде.

На крај ти си знаеш што ќе правиш. Само, биди спремен за евентуално пак да те повреди во момент на некоја слабост. Тешко да се сменат вакви луѓе.

На Mumoftwo30 и Billy Idol им се допаѓа ова.
  3. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.853
    Допаѓања:
    19.974

Не е сама и немам чувства кон неа.

И обично верувам дека човек можи да се промени или научи да цени и почитува и да сфати некои работи, ама оваа сигурно не, затоа што се случија работи до стадиум да сум огорчен и полн со недоверба ама далеку од тоа, издржав и се...

4. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.335
    Допаѓања:
    13.426
    Не е сама и се дрзнува да пишува? Другарски ли ти пиша или? Не ми личи дека другарски било. Демек само да и простиш, ама друга позадина тука има. Ти пишала може и само колку чувства и мисли да ти помати во обид она да се испере. Батали.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tinaaa

Tinaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    117
    Имав слична ситуација пред некое време и дојдов до заклучок дека таквите се враќаат, со ни срам ни перде, баш за да проверат дали сме уште глупи. Зошто за жал добрината се смета за глупавост сега.
    И мислам дека тебе не ти е ни важно тоа, одамна си ја закопал заслужено. Само тешко е некој да ти ја злоупотребува добрината. И со последниот дел навистина ме трогна. Зошто не е за неа, па дури ни за врската. Тажно е каде ќе оди сета таа љубов испратена на погрешно место.
    Ама, еден убав сончев ден, надежно сѐ ќе биде на свое место.

На Stark и Billy Idol им се допаѓа ова.
  6. Dorickaa1507

Dorickaa1507 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    28
    Здраво девојки! Да ве прашам за мислење што би направиле да сте на мое место. Вака, пишувам со еден и имаме излезено еднаш пред две недели и ми кажа многу сум му се допаѓала, сакал нешто озбилно со мене, врска ова она… И сега пишуваме на инста и секоја вечер кога сум по град си викам може ќе ме викне, ќе се видиме, ама него го нема, не ми враќа на пораки а кога пишуваме само вика дека му фалам, ми вика да не сум си нашла некој друг па затоа не му враќам на пораки, а јас не му враќам намерно бидејќи ќе ме изнервира претходниот ден што не се видовме. И кога не вратам цел ден тој ќе пише пак вечерта дали сум лута па ќе пише извини, па ќе ми пише и на снап некад и така. Оној пат вика да се истуширам и ќе ти пишам за 30 мин да се видиме а беше 10 саат вечер, ја викам ајде и тој не ми врати цела вечер и утредента пак извини ова она, и никако да се видиме. Па за што се работи тука, не се гледа со мене во живо, а преку пораки само се лигави нешто? И како да реагирам? Да го игнорирам, да го избришам од сегде или?
    А во живо стварно многу ми се свиѓаше, најдобар дејт у мојот живот!

На Janičkaa1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.523
    Те чува за златна резерва, биди внимателна. Мислам дека употребува и манипилаторство, со оглед на тоа дека веќе имаш симпатии за него. Би те советувала да се дистанцираш од него, па да видиш понашање како ќе има. Ако не бива златен блок и мирна ти глава. Подобро спречи него лечи.

На christinnn, MarigoldA, _beautyy_ и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.673
    Допаѓања:
    23.768
    Не верувај на маж шо на прв состанок ќе ти каже дека те сака за озбилна врска. Тоа е трик за да те упеца.
    А неговото понашање го потврдува тоа.

На _beautyy_, eliesaab, Gosh и 5 други им се допаѓа ова.
  9. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    7.756
    На дечко ако стварно му се свиѓаш и планира озбилно со тебе, нема да чека две недели за следен дејт. Ако толку многу му се свиѓаш, а знае каде се движиш, верувај ќе дошол за случајно да се сретнете негде.
    Да, најдобар дејт за да ти сврти филм и после да си му на лагер кога он ќе посака.
    Можеш слободно да му кажеш да не си губите време, да каже уствари сака или не девојка. Па таман ќе знаеш дали има веќе некоја официјална девојка, а ти си му само резерва.

На _beautyy_, eliesaab и Dorickaa1507 им се допаѓа ова.
  10. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    263
    Можеби има психички проблеми, намалена самодоверба, па затоа те "врти".Не избрзувај одма, види каков е.Немора директно да го прашаш, но одоколу разбери самата.:)А тек ако е заебан, заеби го тек ондак ти со блок.Мада може време ќе си истрошиш со тестирањето дали е ок или само си игра.Бидејќи гледам сите пишуваат си ти резервата, затоа ваков одговор ти дадов. :D

На Dorickaa1507 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.853
    Допаѓања:
    19.974
    Да сака стварно 100% да те бендисува, очи че извај за да се видите. :)

На christinnn, MarigoldA, _beautyy_ и 6 други им се допаѓа ова.
  12. scarlet☺️

scarlet☺️ Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2022
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    18
    Во истата ситуација се најде другарка ми. Ќе и пишува дека му фали, па да не си нашла дечко, па едвај чекал да ја види а девојчево дома седи чека да и рече да се видат. Скроз иста ситуација. После тоа види на инста дека он со бившата се смирил :rofl:

На Dorickaa1507, Mumoftwo30 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  13. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    2.647
    Ова ќе биде последно што сум прашала за овој не знам како да го наречам
    Пред некое време пишував, за еден дечко што ми се испонаша дека иде кај другар и да не му ѕвонам и му ѕвонев намерно, помина време од тогаш, ме фати инат не му пишував а на моја другарка нешто правеле муабет и и рекол јас нема шанса да и пишам она ако сака нека ми пише и гледам после еден месец, порака од него, сме останале недоречени, искрено ме изненади не очекував он да пише, тек не, после од како и пишал така на другарка ми јас глупава како и секогаш се согласив да пробаме пак, му вратив и пак почнавме да збориме се беше ок 2 месеца, ама денес ќе се мрднам, викендов беше слободен не работеше пишувавме стално и ок, вчера ми рече дека цела недела бил втора смена на работа, а кога е втора смена е уморен, не функционирал после работа итн итн и тоа ок, се јас како глупава можам да сфатам, ама ова од денес, пак ќе тргне на расправија, цел ден денес го нема да пише Ц Е Л, го разбирам дека работи и има обврски ама цел ден да не пишеш бе????? Инаку (хирург е) и не знам како што реков, не сум паметна што понатака??? Таман ми беше тешко кога не зборевме, пробував да го заборавам, пак се појави и покрај тоа што и рекол на другарка ми дека нема да ми пише нема шанса, тогаш се скаравме за слично и ми рече јас некогаш работам и по 12часа можеш убаво да прашаш кај си, што правиш а не да драмиш, а он не може 1 секунда да одвои да ми каже не можам да пишувам денес? Значи.................
    Стварно, да можам сакам се да избришам и никогаш да не му се јавам, нормално ли е ова однесување?! Еве сега овој пат му пишав само, што прави и дали е се во ред, криво ми е што и да ми пише лесно ќе ме убеди и не знам, што би направиле Вие на мое место?!

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.966
    Допаѓања:
    4.846
    Што и да е како и да е бар 5 минути ќе најде да пише... Ајде 12саати да го нема работи може и коа не работи коеги ова она изумува ок ама воопшто да не пише ништо ич незнам, мене ми е црвено знаменце или е таков човек едноставно незнам другарка ти што кажува каков е со другите

На Mumoftwo30 и Luna91 им се допаѓа ова.
  15. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    2.647
    Исто, значи кој сака ќе најде една секунда да пише, макар кога во вц оди човек, не може да ме убеди некој дека тоа е оправдување, кога ќе му речам така ми вика, треба да се гледаме почесто или да збориме а не само да пишуваме како деца, искрена да бидам, ме викна да се видиме викендов ама јас не искочив
    И еве го ми пиша, се е во ред, бев во преголема гужва, сега дојдов дома ауу значи.............. Да сум карактер да не одговарам до утре!

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. viks5

viks5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    120
    Koj изговор бре зафатен бил ако стварно му значиш ќе најде макар и минута во денот за тебе

На Purpleheart и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  17. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.966
    Допаѓања:
    4.846
    Ништо повеќе од како си мн работа има да знаеш зш ме нема бла бла или ќе те барам кога ќе се ослободам и сл...

18. viks5

viks5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    120
    Што генерации дојдоа незнаат муабет во живо да направат од тоа социјални мрежи абе батали тоа се оди и уживај надвор во денот

На eliesaab, Mumoftwo30 и Dorickaa1507 им се допаѓа ова.
  19. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    335
    Јас го разбирам дечково, не го оправдувам ама го разбирам, мене некој да ми каже, ајде ќе пишуваме викендов нема да излеземе да збориме како луѓе надвор, ќе размислам дали ќе му пишувам, значи, дечково е крив што не и пишува а она не е што не искача? Во ред... Сфатете дека, животот е надвор од телефоните.

На Dr.Zzz, _beautyy_, neno0o и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Purpleheart

Purpleheart Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2023
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    118
    Ај да речеш 3,4,5,6 саати да не ти пише ништо, ама вака 12 е премногу. Ги гледам како работат и не дека нема време да одвои за да ти пише две или три пораки во текот на денот. Плус знае дека тоа ти пречи, уште од првиот пат и не се ни труди да се поправи.