Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. natashaaz.09

natashaaz.09 Истакнат член

Kako moze da mu e dovolno ednas nedelno ili na 10 dena? a za se drugo mozhe. nekad po rabota i tuka u sk doaga a ne me bara, da deka se brza ali moze na 10 min da me vidi. eve vikend ja niso ne znam so ke pravam kaj ke odam, se u posleden moment. Ne znae da prasa so ke pravime, so ti se pravi, kaj ke ideme. Isto sme i ispokarani mi prekipe, plus radi toa so vikendov bevme u Grcka, i gledam na nekoja devojka od negoviot grad i pisal u 2:30h stvarno nekoj opsht muabet bese ama za so, da pishuva na druga a skoro 4 god e u vrska . Vaka ne se gradi zdrava vrska. I nemam doverba u nego, prvata pola god prakashe na chat ogincinja, razgovori mu imam fateno, pred 2 god i snapovi.

Stark likes this.
  2. Harley Quinn

Harley Quinn Истакнат член

Самата си го одговори прашањето со само тоа што кажа дека не се поправал а си му дала сто шанси...

3. tinkerbell22

tinkerbell22 Истакнат член

Раскини си уште на време,друго решение не гледам ,барем за мене не постои.
    Или сум приоритет или чао.

4. Medea.

Medea. Истакнат член

Добро и покрај сите овие рсботи ти повторно му даваш шанси ? Зарем навистина мислиш дека ќе се смени нешто?

Anyshka, natashaaz.09 and Just.do.it like this.
  5. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Искрено не треба да го молиш за да ти посвети внимание. Доколку си му битна, тој сам би сакал времето да го поминува со тебе. Може не секој ден, бидејќи сте од различни градови, ама повеќе од еднаш неделно сигурно. Остави го еден период види дали ќе пројави желба да се видите. Неговата реакција ќе ти го даде одговорот на прашањето.

6. Kumanovkaa

Kumanovkaa Популарен член

После се ова реално треба да оладиш и да му раскинеш

7. MG3

MG3 Популарен член

Секако дека нема да доаѓа секој ден ако живеете на повеќе од саат време оддалеченост...има пат и има трошок. Го разбирам во тој дел. И за тоа што ти рекол зошто ти не доаѓаш некогаш, разбирам до некаде. Јас би одела некогаш и сама, не знам дали има автобус од кај тебе до неговиот град.
    Ама по се што напиша мислам дека не е тоа главниот проблем кај вас. Мене ми изгледа како ти да не си му приоритет. А после 4 години врска итекако треба да му бидеш!!
    Боли кога гледаш дека на личноста што ја сакаш, се и е побитно од тебе. Ако ти си ми мене приоритет, ќе ти бидам и јас на тебе или нема да бидеме заедно и тоа е тоа!
    Плус тоа што го пиша за пишувањето на деуги и праќање снепови воопшто не ми се свиѓа.
    Дали отворено разговаравте за тоа?
    Колку години уствари имате двајцата?
    Дали имате некакви заеднички планови за иднината?

Snowflake97 likes this.
  8. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Луѓе би се навредиле доколу некој што е секој ден со вас, гледате дека константно си срцкал кај некоја на инстаграм? Со која се запознале еднаш минатата година?

9. boo3

boo3 Популарен член

Што значи секој ден со вас? Ако сме во врска секако дека ќе се налутам и ќе направам драма.

10. Purelove92

Во врска..

11. MG3

MG3 Популарен член

Апсолутно да. Колку време сте во врска?

12. Stark

Stark Форумски идол

Ako ne mu e drugarka ne razbiram zosto lajka celo vreme, so pravo bi se lutela i reci mu ako ti smeta :)

Anyshka likes this.
  13. Harley Quinn

Не е коментаров за тука, па некој да ми каже кај може да најдам ваква тема

Не е љубовен проблем ама е проблем за врска. Се искарав со најдобрата другарка од скоро 20 години и се осеќам како буквлно да ми раскина.

Пошо се осеќам како да ми раскина, сепак може да се смета како под врски хаха

14. Regina.Phalange

Regina.Phalange Популарен член

Имав слично искуство периодов, најдобра другарка скоро 10 години, се каравме и разговаравме скоро 8 месеци за проблемите и најдовме решение. Би рекла дека е и потешко од раскинување со дечко, ми се деси и тоа во периодот и него за недела ипол го преболев.

Medea. and Harley Quinn like this.
  15. Ivicka_1993

Ivicka_1993 Активен член

Ne znam so cekas za da mu ja udrish klocata.
    I poveke od ocigledno e deka si mu daleku od prioritet.
    Tu se prica zavrsava.

natashaaz.09 and Anyshka like this.
  16. bicycle

bicycle Форумски идол

Многу малку имаш кажано информации, зошто, кој е виновен и слично, за да знаеме како да те советуваме.

У секој случај и јас прекинав другарство од 20+ години пред 9 месеци со блиска другарка.
    За решавање на проблем се потребни двајца, ако едната личност не соработува да го средите проблемот, тури пепел.
    Јас се откажав бидејќи немаше иницијатива од нејзина страна која реално беше виновна за целата таа ситуација а јас се уморив да толерирам секакви нејзини глупости.
    Ако има шанси, соработка и од друга страна, поработете на тоа да го решите проблемот, ако не, не си троши енергија и време, не вреди секогаш.

eliesaab and Maximoni like this.
  17. Harley Quinn

Не би ни да навлегувам на подетално ама од нејзина страна ја сум виновна. Не е дека јас сум напрабила кој знае што само она се осеќала увредена и не и се свиѓало моето однесување. Како и да е, за се што кажа дека јас сум и "згрешила", поштено и се извинив и ја прашав дали ќе даде шанса да се смириме. Нејзиниот одговор едноставно беше НЕ. Јас на многу начини се погазив себе си и моето его и достоинство само пошто нејкев да ја изгубам. Ама не може да биде тоа еднострано. На крај краева, колку губам јас толку и она.

18. bicycle

bicycle Форумски идол

Не губиш ти, таа губи, бидејќи ТАА не сака да го реши проблемот.
    Знам како ти е, безброј пати сум погазила гордост и сум трпела секакви срања за да пак сум виновна.
    Не ја моли, и не ти била вистинска другарка, бидејќи вистинските другари даваат шанси да се среди проблемот каков и да е.
    Твоето си го направила ти, ако сака во иднина да зборувате, знае каде да те најде.

Harley Quinn likes this.
  19. Purelove92

Зависи од финансиската состојба на дечкото, од Охрид до Битола е 2000 и кусур.. Е сега тоа што седи до 4 не ми се допаѓа и мене али за идење како стои финанскиски?

20. peperutche21

peperutche21 Популарен член

Дали е неправилно да си со некого што е забрането, а да ти е убаво и да те исполнува кога ќе го видиш и допреш

halfasoul likes this.