Имав слично искуство периодов, најдобра другарка скоро 10 години, се каравме и разговаравме скоро 8 месеци за проблемите и најдовме решение. Би рекла дека е и потешко од раскинување со дечко, ми се деси и тоа во периодот и него за недела ипол го преболев.
Ne znam so cekas za da mu ja udrish klocata. I poveke od ocigledno e deka si mu daleku od prioritet. Tu se prica zavrsava.
Многу малку имаш кажано информации, зошто, кој е виновен и слично, за да знаеме како да те советуваме. У секој случај и јас прекинав другарство од 20+ години пред 9 месеци со блиска другарка. За решавање на проблем се потребни двајца, ако едната личност не соработува да го средите проблемот, тури пепел. Јас се откажав бидејќи немаше иницијатива од нејзина страна која реално беше виновна за целата таа ситуација а јас се уморив да толерирам секакви нејзини глупости. Ако има шанси, соработка и од друга страна, поработете на тоа да го решите проблемот, ако не, не си троши енергија и време, не вреди секогаш.
Не би ни да навлегувам на подетално ама од нејзина страна ја сум виновна. Не е дека јас сум напрабила кој знае што само она се осеќала увредена и не и се свиѓало моето однесување. Како и да е, за се што кажа дека јас сум и "згрешила", поштено и се извинив и ја прашав дали ќе даде шанса да се смириме. Нејзиниот одговор едноставно беше НЕ. Јас на многу начини се погазив себе си и моето его и достоинство само пошто нејкев да ја изгубам. Ама не може да биде тоа еднострано. На крај краева, колку губам јас толку и она.
Не губиш ти, таа губи, бидејќи ТАА не сака да го реши проблемот. Знам како ти е, безброј пати сум погазила гордост и сум трпела секакви срања за да пак сум виновна. Не ја моли, и не ти била вистинска другарка, бидејќи вистинските другари даваат шанси да се среди проблемот каков и да е. Твоето си го направила ти, ако сака во иднина да зборувате, знае каде да те најде.
Зависи од финансиската состојба на дечкото, од Охрид до Битола е 2000 и кусур.. Е сега тоа што седи до 4 не ми се допаѓа и мене али за идење како стои финанскиски?
Дали е неправилно да си со некого што е забрането, а да ти е убаво и да те исполнува кога ќе го видиш и допреш
Па не верувам дека е неправилно нидејќи сите го сакаме побеќе она што е забрането. Ева и забранетото јаболко.
Како е правилно, ако е забрането? Не значи дека ако е послатко и го сакаме дека е правилниот избор. Почесто испаѓа дека е погрешно, ама пусти мерак. Уште кога има и други во приказната, кои би се повредиле ради твојот и меракот на твојот соучесник, и тогаш убаво ќе ти биде? Мислам, дали нема да ти се скрши меракот или најнормално би продолжиле? Тоа е многу битно.
Мојата другарка ( ако може да се нарече) ми "раскина" денот кога и кажав дека сум трудна. Најубавиот момент што го споделив со неа она после телефонски разговор ми пиша порака на фб дека сега ќе бидам мајка, меѓу нас многу работи ќе се сменеле бидејќи мене од сега мене муабетите ќе ми биле за деца и во таа насока ќе се движам со излегувања, со муабети а она тоа не можела да го слуша ни па да се вклучува во тој дел од моот живот. До сега сме имале заеднички многу работи ама од сега ќе сме немале ништо и најдобро било да не сме заедно во тој дел од животот. Се запознавме во прва средно седевме заедно и бевме неразделни до нашата 27ма год. И пишав се најдобро во животот, мило ми беше што те познавав и толку. Не ми треба таков човек. Иако ми беше многу тешко и глупо, за сестра ја сметав. Се сме делеле и среќа и тага толку години ама тоа е живот иде даље. Не ни пробав да разговарам да видам зошто така размислува.
Зошто забрането? Како и да е, ако не е во ред, не треба да се прави. Затоа постои разум кој треба да го избереме пред некакви чувства.
Дури сега сфатив дека на забранетото се подразбира со зафатен маж (оженет, на деугарка и сл.). Тогаш да погрешно е бидејќи уништуваш туѓи животи и среќа.
Да. Нема да објаснувам зошто и како мислам дека сите сме свесни дека тоа е грев. Се впуштате во врска со оженет човек, тоа значи дека свесно сте се согласиле на тоа да бидете втора во животот. Неговата сопруга и децата секогаш ќе бидат на првото место. Кој вели дека ќе остави жена и деца,лаже со пашки. Бегај подалеку.
Дали после Развод се соочувате со тешко запознавање на некој? Некако мажите имаат друг пристап кон разведени жени?
Не би рекла дека мажите имаат друг пристап према разведените жени, но дефинитивно го имаат во опсег моментот ако жената има деца од тој брак. Можеби потешко е после развод да се стекне ново познанство , поготово ако имаш веќе створена фамилија и ако се децата во прашање . Но некогаш баш многу полесно ти доаѓа она што ти е пишано, во правиот момент на правиот начин.
Леле кој прашања во 2024 година.. нормално дека е НЕправилно прво нека стане незабрането па после нека ви е убаво. Среќа врз туѓа несреќа е многу опасна игра
Посвети се повеќе на запознавање на луѓе кои исто поминале преку развод, сигурно ќе имате повеќе заеднички теми поради сличната ситуација. Па може да кликнете долгорочно, а не само за забава.