Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.272
    Не разбирам шо е токсично, тука има недостаток на разговор од нејзина страна, од кај ќе ги знам ја желбите нејзини ако она не ми ги произнесе со разговор, јас правам нешто а таа си ќути ќе сфатам како потврдно нешто за тоа шо го правам.
    Значи фали комуникација тоа е главниот проблем.
    На крајот најбитно е да си среќен и со тој шо го сакаш а каде и како е релативна работа која лесно се решава.

На Aenarion му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.574
    Допаѓања:
    34.076
    Епа тоа е, за нив тоа не се проблеми и не ги гледаат уопште. И после се чудат зошто жената сака развод.
    Па и силење да оделе во куќата на жената. :D
    Знам за таков случај, оти немаше место кај него, отиде да живее во голема куќа кај жена му, као господин. И се врати дома после 5 6 месеци, проблем му било оти насабајле кога јаделе сите, добивале само по 2 јајца а на овој не му стигале тие две јајца, гладен бил. :rofl::rofl:
    Замисли, се вратил дома за две јајца, ами да било нешто повеќе?

На Anyshka, SummerGirl и hermosa им се допаѓа ова.
  3. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.053
    Допаѓања:
    50.987
    Жени, еве во 21ви век може на свеки и антипатична на фаца да и бидете, па затоа да не ве сака...
    А може и некоја задна намера имате, пример да се изебете со син и и бебе да му родите. :puke:

Али сепак, можете да пробате да живеете заедно, ако не ви чини увек имате каде да се вратите, сепак спратот само еден е, а крави за располод има колку сакаш, и тоа некои посимпатични на фаца.

А ако немате јеби га коа сте глупи што не сте се родиле муж мама и тато куќа да ви изградат, а вие да ширите муда демек вие сте се жртвовале.

:l:

На CameliaMiller, butterfly6223, pdb123 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.202
    Ти си тој со желбата, не она. Девојката кажа дека не знаела што планира, значи он е тој што ќутел. Да, требало од почеток да разговараат за ова, но зошто вината што не разговарале да паѓа на неа, кога он е тој што правел спрат без да ја праша. Значи он донел цела огромна одлука што им влијае на двајцата и си терал по неа, ама она е крива што не се побунила од почеток. А настрана тоа што ако кажела нешто од старт ќе сметале дека премногу се меша како за врска од 3-4 месеци or whatever. Тоа е тој класичниот трик каде што ќе испаднеш крива без разлика дали и кога ќе се побуниш, бидејќи веќе сè е испланирано без твојот инпут, ти не се прашуваш.

Во ред, ама ако 100% не планираш да ја смениш одлуката за тој стан од која било нејзина причина, тогаш ти треба да го искомуницираш тоа. Едноставно е, колку потврдокорно барање имаш, толку повеќе одговорност имаш да го кажеш и толку повеќе токсично е ако не го кажеш и после поставуваш ултиматум.

На CameliaMiller, Angie1432, MeowMeow и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.272
    Ами ако ти е страв да му речиш затоа шо ќе се навреди уште од старт гледаш дека не е за тебе човекот. Нема страв во врска ако не ни се поклопуваат видувањата за иднината начинот на кој би и каде би живееле нема ни поента да сме заедно. Иначе во право си приказнава може да се гледа и од таа страна.

6. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.816
    Допаѓања:
    24.466

Aj eve ce se vidite, ce bidite vo vrska, sto potoa? Kako ce se gledate, pak ce bidi umoren ?

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.272
    Свеќи и е антиптична на снаата ама добро разбирливо е кога коментираш ти да си извртиш од страна на огорченоста.

На Aenarion и Stark им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.254
    Допаѓања:
    205.027
    Ама ти не си дечкото.
    Приврзан бил со мајка му, си испланирал да живее блиску, не кај мајка и или кај и да е другаде.
    А да ги инвестирал парите од странство во стан, мир у кучи за сите. Ама свекрвите болни паѓале, како така, за кого кревавме спрат, па и цела куќа за вас ќе биде ...и остали балкански шпански серии.

На CameliaMiller, Angie1432, MeowMeow и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.053
    Допаѓања:
    50.987
    Не знам, еве сеа пак прочитав , уште истото пишуе...

На Angie1432 и Adidas888 им се допаѓа ова.
  10. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.656
    Абе ти колку пати раскина и се смири? И се тие тука па тука прашањето, да раскинам или не? ОД старт на проблемот ти го читав што сакаш уште да ти рече?

На christinnn, LiquidLuna, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.816
    Допаѓања:
    24.466

Nekogas sami na sebe sme toksicni i partnero e samo odlika na toa kolku opshto se sakame. Kolku i da boli ova, nekoogas mkra da se otvorat oci i da si recis se sakam sebe si i nema da dozvolam da me tretira vaka ..

Последна измена: 4 октомври 2024
    На Mumoftwo30, Tamarkaa, FridaodaMk и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.574
    Допаѓања:
    34.076
    Почнувам да си мислам дека маживе проблем со очите имаат

На SummerGirl, Mumoftwo30, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.272
    Или незнаат да се изразуваат, или некој има трауми и комплекси па призмата на светот ја гледа преку фрустрации трето нема

На Mumoftwo30 и Adidas888 им се допаѓа ова.
  14. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.656
    Ама она очигледно не си го вика тоа. Повеќе ми стои дека сака да и потврдиме дека е во право се што пиша, а не да ја советуваме за нејзино добро.
    Нејзиново е - ти го плукаш тој се брише .

15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.816
    Допаѓања:
    24.466

Teshko e nekogash da sogledas nekoi raboti koga sakas nekoj.. ama za nejzino dobro da poraboti na sebe, i posle da rqzmiskuva za nova zdrava vrska zatoa shto ovoj ne e bas dobar. :)

16. Cindy.A99

Cindy.A99 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2024
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    173
    Ама @Adidas888 они се силат да отидат во куќата на жената ама кога ги прашав они дали би отишле да живеат во куќа со родителите на нивната жена шо им мрчат, а она си има посебен спрат не дадоа конкретен одговор. @Realist1 си направи нова хипотеза дека мајка му не е таква, не сакаше да одоговори дали ќе прифати да живее кај во куќата на жена му чии родители не го сакаат, а она си спремила спрат за живеење дури и си сврти пак на страна на членката што го пиша проблемот и даде одговор за ултиматум од 6месеци и според тоа шо го има пишано си донесе и закличок дека чим она вака сега преправа за се ќе преправа по два пати, @EmporioIvankov се стави на место на домазет ама ќе ги селеше родителите на жена му откако ќе им ја откупи куќата и ќе им купи стан, едино реално шо одговори е дека не сака да живее ни со неговите ни со нејзините шо е фер одговор. И затоа прекинав со дискусијава. Ама ете и шо викаш за две јајца си одат ако се домазети, ама жената треба да трпи се. Само не сфаќаат дека со тие ставови на крај ќе бидат испокарани и со нивната и со нејзината фамилија и ќе се мразат меѓу себе до крај на живот ако не се разведат.

На Anyshka и Adidas888 им се допаѓа ова.
  17. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    4.057
    Допаѓања:
    15.481
    Ваквото размислување е еквивалентно на квантна физика за еден балканец. Не постои ваков мисловен процес во нивниот мозок, за жал.

Инаку, не е толку голем проблем куќата/спратот, колку свекрвата и индиферентноста на мажот. Никој не можи да ме убеди, дека во ситуацијава мажот е правичен и “доволно” ја сака и почитува својата идна сопруга.
    Пак ќе кажам, за хармонично функционирање, треба меѓусебна почит, ако не, пиши пропало!

На CameliaMiller, Angie1432, pdb123 и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.574
    Допаѓања:
    34.076
    Баш така, мило ми е шо ја кажуваш вистината за мажите :)

Епа кога не си преживеал нешто, неможеш да го разбереш истото.
    И затоа ќе квачиш дека криви се тие шо го искусиле тоа.

На Mumoftwo30 и Cindy.A99 им се допаѓа ова.
  19. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.656
    @Adidas888 мислам дека зборува точно. 3 год во врска он тогаш почнал спрат да прави.
    Јас еве лично уште ко се фативме кажав шо и да биде меѓу нас да си знаеш ни со мои ни со твои. Но се нафаќам башка спрат и двор со кој и да е. Ги немав ни запознаено уште.
    Што правела 3 год? Зошто не рекла кога веќе станало посериозно? Сега знае дека ќе ја запросат и оп не сакам. Сто стапа по туѓ грб болат? Парите не ги даваше она затоа не боли.
    Ја погледнала на косо, од 5 пати во 3 год. на слава . Повеќе ја боли блискоста, па побогу сите сме блиски со нашите фамилии. Нормално дека ќе се осеќа ко да ја гледаат накриво кога не се познаваат. Нека оди почето нека ги запознае па да каже дека ја гледаат на криво.
    Треба реални да бидеме, не е само мамин син, итн итн.
    Нека плукне н рацете нека направи нешто свое па да и се серат на глава па ќе разбере.
    Има начин како да докажеш дека си вложил, еве јас како имам начин? Правевме кога беше на свекор ми уште пишана куќата.
    Многу има за темава пишување ама не е местото.

На Realist1, mom to be, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.574
    Допаѓања:
    34.076
    Еве баш сега на овој пост наидов на фб. Еве, ова е реалната ситуација шо се дешава во балканот.
    И сега, маживе шо ќе го прочитат ова, ќе го игнорираат цел пост и ќе се фатат за двете последни реченици и ќе кажат дека женава е зината за пари, ороспија, спонзоруша итн итн.
    И ќе ми се опнат на мене а и општо на секоја жена, дека сме исфрустрирани, дека сите ги ставаме во ист кош, дека сме биле повредени, и така натаму. И се само заради тоа шо ја подржуваме женава.
    Screenshot_20241004-155029_Facebook.jpg

На Carpediemm, Gosh, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.