Ја да сум на типката на место би седнала некое време, мене ми стое дека и е антипатична на лице или дека типкава има други намери. Ако изведуваат старите си одиме. Би и дал идеа да не се земаат да поседат 6 месеци прво така заедно со него кај него секако ништо не губи се и е спремно веќе, ако има проблеми ќе му каже да си бараат ново место на ѓивеење ако не се нафати ќе си оди и секој по свој пат ни разводи да има ни глупирања, ако биде работа нека се регистрираат па нека си терат свадби
Чекај го нека дојде па ти не се појавувај Се шалам, ќе ти одговорат и други сигурно, ама јас мислам дека не е баш заинтересиран.
Јер мама е една .Машки ум,и после бидете снаи вие и трпете заради еден маж се.Имаш сто посто право,маж како маж ќе ги гурне под тепих проблемите и трпи највеќе невестата а потоа и децата ако ги имааат.Знам како е да те сака потенцијална свекрва ,и обратно.Жената која не ме сакаше воопшто беше мајка на мој дечко ,а оваа што ме сакаше воопшто не бев со син и .Таа што не ме сакаше, животот пекол ни го правеше ,а највеќе на сопствениот син .И верувајте ако е проблематична во врска,во брак не сакам ни да замислам како би било .Делење ист покрив,триста проблеми,две жени во иста куќа,хаос
Тогаш најверојатно се зеза само, пошо често нагласува дека е заиинтересиран и дека има сериозни намери.
Ништо не те кошта да почекаш уште малку.Па барем ќе утврдиш дали сака или не.Мислам дека не е одговорен и тоа кажува многу за него .И да се запознаете,отварај 4 очи и немој да имаш преголеми очекувања од стартот
Ова со спратовите е insane. Ако си толку непромислен од старт да си решен дека таму ќе живееш цел живот тогаш ти си тој што треба тоа да го потенцира уште од почеток, а не да си го планираш тоа со години без никаков разговор и после да ја заробиш со ултиматум. Мајка му и татко му цел живот му го испланирале и девојката ако не сака баш таму да живее од која било причина тогаш е баба рога. Па уште и бараат ај да видам ти што имаш свое ако не ти чини спратот, бидејќи многу убаво знаеме дека за женските деца ништо не останува, па демек мора да си легне на брашното. Планирањето такви големи одлуки како место на живеење уште пред да влезеш во врска е огромен red flag и девојката не е воопшто крива што не го почнала самата тој муабет. Он е тој што ја тера глупата традиција со спратови, он требало да се изјасни на време ако веќе сега не е спремен да направи компромис. Класична тактика на ставање на жените пред свршен чин. Па уште и вина ќе ти набијат ако не сакаш да вложуваш во туѓа куќа и што од старт не си кажала каде (не) сакаш да живееш. Уште полошо ако те уценува со фактот што има повеќе пари од тебе без да ги има предвид твоите желби, демек тука ќе живееме, ти ако не сакаш повели обезбеди. Многу токсично и многу интересно како машките членови тука си покажаа што мислат во врска со ова.
Абе океј е да си планираш каде би живееле, ама не е океј што е тоа со твоите...јас ако утре имам жена знам точно каде ќе ја носам, сем ако она нема некоја поубава локација (нема, имам стан во Тафталиџе, океј само Црниче/Водно ме јаде) ама сигурно нема во иста куќа/зграда да ја носам со моите. Уште они ми фалат.
Не разбирам шо е токсично, тука има недостаток на разговор од нејзина страна, од кај ќе ги знам ја желбите нејзини ако она не ми ги произнесе со разговор, јас правам нешто а таа си ќути ќе сфатам како потврдно нешто за тоа шо го правам. Значи фали комуникација тоа е главниот проблем. На крајот најбитно е да си среќен и со тој шо го сакаш а каде и како е релативна работа која лесно се решава.
Епа тоа е, за нив тоа не се проблеми и не ги гледаат уопште. И после се чудат зошто жената сака развод. Па и силење да оделе во куќата на жената. Знам за таков случај, оти немаше место кај него, отиде да живее во голема куќа кај жена му, као господин. И се врати дома после 5 6 месеци, проблем му било оти насабајле кога јаделе сите, добивале само по 2 јајца а на овој не му стигале тие две јајца, гладен бил. Замисли, се вратил дома за две јајца, ами да било нешто повеќе?
Жени, еве во 21ви век може на свеки и антипатична на фаца да и бидете, па затоа да не ве сака... А може и некоја задна намера имате, пример да се изебете со син и и бебе да му родите. Али сепак, можете да пробате да живеете заедно, ако не ви чини увек имате каде да се вратите, сепак спратот само еден е, а крави за располод има колку сакаш, и тоа некои посимпатични на фаца. А ако немате јеби га коа сте глупи што не сте се родиле муж мама и тато куќа да ви изградат, а вие да ширите муда демек вие сте се жртвовале.
Ти си тој со желбата, не она. Девојката кажа дека не знаела што планира, значи он е тој што ќутел. Да, требало од почеток да разговараат за ова, но зошто вината што не разговарале да паѓа на неа, кога он е тој што правел спрат без да ја праша. Значи он донел цела огромна одлука што им влијае на двајцата и си терал по неа, ама она е крива што не се побунила од почеток. А настрана тоа што ако кажела нешто од старт ќе сметале дека премногу се меша како за врска од 3-4 месеци or whatever. Тоа е тој класичниот трик каде што ќе испаднеш крива без разлика дали и кога ќе се побуниш, бидејќи веќе сè е испланирано без твојот инпут, ти не се прашуваш. Во ред, ама ако 100% не планираш да ја смениш одлуката за тој стан од која било нејзина причина, тогаш ти треба да го искомуницираш тоа. Едноставно е, колку потврдокорно барање имаш, толку повеќе одговорност имаш да го кажеш и толку повеќе токсично е ако не го кажеш и после поставуваш ултиматум.
Ами ако ти е страв да му речиш затоа шо ќе се навреди уште од старт гледаш дека не е за тебе човекот. Нема страв во врска ако не ни се поклопуваат видувањата за иднината начинот на кој би и каде би живееле нема ни поента да сме заедно. Иначе во право си приказнава може да се гледа и од таа страна.
Свеќи и е антиптична на снаата ама добро разбирливо е кога коментираш ти да си извртиш од страна на огорченоста.
Ама ти не си дечкото. Приврзан бил со мајка му, си испланирал да живее блиску, не кај мајка и или кај и да е другаде. А да ги инвестирал парите од странство во стан, мир у кучи за сите. Ама свекрвите болни паѓале, како така, за кого кревавме спрат, па и цела куќа за вас ќе биде ...и остали балкански шпански серии.
Абе ти колку пати раскина и се смири? И се тие тука па тука прашањето, да раскинам или не? ОД старт на проблемот ти го читав што сакаш уште да ти рече?
Nekogas sami na sebe sme toksicni i partnero e samo odlika na toa kolku opshto se sakame. Kolku i da boli ova, nekoogas mkra da se otvorat oci i da si recis se sakam sebe si i nema da dozvolam da me tretira vaka ..
Или незнаат да се изразуваат, или некој има трауми и комплекси па призмата на светот ја гледа преку фрустрации трето нема