Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. viks5

viks5 Истакнат член

Затоа шетајте кучиња наместо деца и мажи со таков памет далеку ќе одите

2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Замисли, повеќе кучињата ги сакаме од вас 8)

3. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Еми кажи си де ливадарки, не се стегај... И поздрави ги Омлет гревоите узпут.

Едит : ја по мачките сум, али шо ми имаат кажувано поарно кучиња него ли џукели да се шетало, па затоа...

4. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Кучето иде дома да живее со тебе, не ти вика ај со мене ќе живееме у куќарка два на два.

5. Anyshka

Anyshka Популарен член

A мажите треба да ги шетаме како кучиња? :rofl:

6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Плус со уште една кучка во куќарката.

SummerGirl, Anyshka and Munchmallow20 like this.
  7. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Уште една кучка и мажот нејзин и сите браќа и сестри.8)

Adidas888 likes this.
  8. fbaby

fbaby Популарен член

Доберманов ми е поголемо мужиште неголи примероков што дури ми е испод част да го цитирам..

9. нина122

нина122 Популарен член

Јас би живеела во посебен спрат во куќата на родителите на маж ми, немам проблем со тоа, се додека се почитува мојата приватност, кога ќе се преминат границите, ќе им ставам до знаење, па дури и ќе бидам безобразна, ама да инвестирам пари во нешто што не е на мое име или на име на маж ми, никогаш.. Не сум толку екстремист дека мора да сме далеку од неговите родители, што више и сакам да сме блиску бидејќи не може да очекуваш дека некој што не ги сака и почитува својте родители, што не се грижи за нив, ќе се грижи за тебе, ама граници и приватност мора да се има.

10. Anyshka

Anyshka Популарен член

Ќе си живеат самички и мама ќе му прави сармички. :rofl:
    Ти пукни од љубомора. :rofl:

eliesaab, Feminka22 and Adidas888 like this.
  11. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Ами мамичка нема вечно да е жива. :rofl:
    После шо прааме?

eliesaab, Mumoftwo30 and Anyshka like this.
  12. Anyshka

Anyshka Популарен член

Ќе си остане гладен тогаш. :D

Adidas888 and Mumoftwo30 like this.
  13. Miss_S

Miss_S Популарен член

Дека е најдобро сами и подалеку е најдобро. Од некој што живее во иста куќа со родителите на сопругот, ова го пишувам.

Ама едно големо ама, не сите земаме/ат илјадници евра плата за да можат да одделат за кредит. Не сите работат во Ит сектор или не знам каде. Ако се на минималец и те како тој посебниот спрат е совршен.

Е сега за сексот што сте се запнале, демек само свекрвата слуша, а во новите станови, со ѕид од хартија никој не слуша. Или ако соседите од 60+ години до вас слушаат, не е битно.
    Еве кога сме во станот на кумашините, нов во Ск, можам на лист да запишувам кој од соседите колку пати влегол во вц и да објавам што се вика, од тоа што до толку се слуша, не од еден стан туку од повеќе.

Често гледам огласи во мојов град, и се почесто на огласите има се продава спрат од куќа. Или се издава. Веројатно од причините што младите се иселиле, меѓутоа кога јас би купила спрат во друга куќа, пак би бил некој во останат спрат, пак би се делел двор и слично.

Доколку домашните сите и млади и стари се луѓе со разбирање, не би требало поголеми проблеми да има, секој ако си го гледа својот живот, не се мешаат едните кај другите и обратно. Ако се постават и почитуваат граници.
    Инаку познавам може 10тина различни парови, кои живеат во исти куќи, различни спратови со родителите, дури и домазет е мажот од едниот пар. За различни фамилии пишувам, не дека 10 парови се во една куќа. Никаков проблем не се појавил ама реков таму секој знае да си постави и почитува граница.

Snowflake97 and mom to be like this.
  14. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Тоа беше кажано општо! А јас дали имам девојка тебе не треба да те интересира!

15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Ама токму во второто е проблемот со првото. Не во спратот како таков, туку во границите. Јас не би можела ни со мајка ми спрат над/под, јер слабо имаме разбирачка за граници. Сум претпоставила дека и со свекрва би било исто. А ако е некој едикојси друг на тој спрат над/под, па не очекувам да ми се меша во манџи и да ме масира со муабети кога мене не ми е денот на пример.

16. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Факт е дека нема ништо поубаво од двајца луѓе сами да си живеат, мада јас познавам еве ќе си земам за право и за себе да кажам, живееме во куќа на два спрата, баба ми (на мајка ми свекрва) и дедо ми бидејќи се веќе во години и баба ми е нешто болна инаку живеат на село, зимно време доаѓаат кај нас доле да седат, ако ми верувате еднаш не немаат замарано, нити еднаш се качиле горе цела зима седеа еднаш кога се симнав доле, баба ми вика од вчера изгледа имам притисок ако можеш апаратот да ми го донесеш и викам, добро што си чекала зашто не кажа или да се качеше дедо горе или на тел да се јавевте а, не не... Сакам да кажам до луѓето е, колешка што работи со мене, исто живеат вака самата кажува дека кога ќе и се испонаша на свекрвата знае само извини да и каже хаха
    Кој како ќе се постави и ќе си ја нареди е работата во заедница и до осетот на луѓето, ама денес ретко кој има живци и трпи нешто

Mumoftwo30, Snowflake92 and Stark like this.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Не е воопшто лошо ни проблематично некој да си направи спрат и да сака да живее тука, проблемот е кога едниот во врската сака и планира едно, а другиот друго. Кога не оди, наоѓаш некој со кој ќе оди и ќе се согласите, тоа е.

Spidy and SummerGirl like this.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Ниедна девојка неќе мамин син, и да се поврзани со папочна врвца. Едно е љубов и поштовање према родители, друго е тие да се први засекогаш. Уопште не се женете ако мама секад е пред жената. Не иде. Тоа е поентата на бракот, новото семејство станува примарно. Имаше едно као ,,семејството кое го создавате треба да е поважно од тоа од кое доаѓате”.

SummerGirl, Stark and Anyshka like this.
  19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Цк. Тоа кај нас важе само за жената. За мажот секогаш треба мама да му е на прво место. Жената ќе дојде, ќе му изроди деца, ама мама е секогаш тука.

Armada, SummerGirl, Anyshka and 2 others like this.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Епа така нека си седат дома. Чим ние женски можеме без нашите, и утреден и наше дете ќе се сели. Шо поише?
    Ние можеме све, и добиено, и пораѓај, и ПМС, и климакс, и све, а они не можат жената пред мајката? Не ми треба таков мрсул

Anyshka and Adidas888 like this.