Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.348
    Допаѓања:
    6.808
    Ах со тие спратовите какви грешки се прават.
    Од една страна разбирам, мислел дечкото на иднината, супер што се трудел и ги вложувал финансиите во свое место на живеење и со тек на време еве и успеал да среди спрат, ама од друга страна, дали некогаш помислил дека таа негова идна девојка нема да сака да живее таму? Навистина не е во ред да ставиш некој пред свршен чин да бира или-или, и да мислиш дека имаш право толку голема животна одлука да донесеш сам, во свое и во име на идниот партнер. И сега, ако имала подобро еве нека кажи. А што ако нема, а сепак не сака да живее таму? Затоа е партнерство, може заеднички да се вложи и да се обезбеди сопствено живеалиште. Опции има многу, секако зависно финансиите.
    Ама затоа, сепак Е проблем да вложуваш во спрат поготово кога си сеуште сам и незнаеш каде и со кој ќе завршиш. И мислам дека после сите искуства на наши блиски роднини, пријатели, па еве и тука од форумот, со живеење во иста куќа а различни спратови, треба да сме поучени дека тоа мнооогу ретко кај нас функционира баш онака како што сме замислиле и дека голема е веројатноста во иднина да има проблеми. Затоа на крај сепак тоа се одлуки кои се носат заеднички.

И немојте да се лупате во гради ако сте средиле спрат а не сакала да дојди, затоа што на крај можете да останете и сами. Зависно што барате. Има ситуирани жени кои точно знаат што сакаат и ќе се борат додека тоа не го остварат. И не може да се очекува компромис за една од најголемите одлуки во животот. Раатот со пари се купува и тоа сите го знаеме. Ако не можеш сега да си дозволиш, можеби ќе можеш по година, по две. Спратот не е на одмет, може и привремено да се остани со цел преселба во поблиска иднина, ама многу подобро е тие пари да се тргаат настрана и вложат кога ќе е време наместо да се затворат во спрат кој не можеш ниту да го продадеш, а веројатно ниту да го издаваш.

На MeowMeow, Mrs. right, Anyshka и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Hoss Delgado

Hoss Delgado Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2021
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    72
    Добар контра аргумент, и од кај толку сигурна дека со мајка ми живеам?

3. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.479
    Допаѓања:
    22.749
    Општо зборам, незнам зошто толку ви е трагично да живеете на посебно место со жена си и децата. Ако може жената да се тргни од нејзините, можете и вие.

И да му е среден спратот и да вложувал, пак не треба да се живее со стари. Спратот и куќата никаде нема да избегаат, тука се, ама раатот и мирот немаат цена.

На eliesaab, Trexane, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.223
    Допаѓања:
    39.997
    Многу добра и реална анализа опфатена од повеќе страни. (y)

Крајниот заклучок е да не се вложува пред брак во живеалиште, затоа што не се знае дали таму ќе се продолжи животот, или ќе се бара друга алтернатива.

Посебно пак ако се вложува во нешто од каде тешко ќе може да се вратат парите, како на пример спрат од фамилијарна куќа. :)

На MeowMeow, Annora, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    3.544
    Најдобро посети гинеколог, не е срамно нормално е.

6. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    506
    Допаѓања:
    691
    Обавезно да посетиш гинколог,ништо нема срамно во случајов.Причини можи да има многу,и ако имаш големи болки што порано да закажиш тоа подобро

7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.362
    И мене ми смета. Од аспект шо кога ќе се заљубам, не ми ни се лајка, ни свесно ни потсвесно. Грди ми се сите освен дечко ми. Од кога се фативме досеа над 500 души иам тргнато буквално. Поготово машки шо не ги знам. И да лајкнам, се десило на колеги шо се дружевме. И тоа реетко слика од нив.
    Ама за мене лајкање рандом типки, шо не ги знае, значи дека му се свиѓа сликата, со тоа и таа на сликата. Ја за тоа полудувам. Цело време сме заедно и му верувам премногу, само ми смета. Нема потреба. И ја реков да не се прифаќаат/заследуваат/лајкаат нови типки поготово ако не ги знае, ако неќе да остане сам. Ако сака, повели

На Purelove92 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.172
    Допаѓања:
    36.577
    Аааааа.... Не, не. Мажот не треба да се тргне од неговите. Како така. Па мамичка ќе плаче, ќе умира. (facepalm)

На Anyshka, Feminka22, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.479
    Допаѓања:
    22.749
    Ма не им е за мамичка, туку избегаваат одговорност. Знаат дека ако се преселат, таму ќе нема веќе манџа во толку и толку саат, ќе нема расфрлање на чорапи и смрдливи гаќи насекаде.
    Ќе треба да бидат одговорни мажи и сопрузи, а нив тоа не им одговара.

На Selena01, Trexane, Feminka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.244
    Мажи стварно не сте нормални,потоа се чудите оти сте сами.

Кој ве дели од мајка ви? Мислиш папочната врвка уште не ви е скината па мамаа де мамааа. Не ве делиме само ви кажуваме дека бракот е взаемно нешто. Не е помеѓу мама жена ви и вие самите.
    Како ние жените оставаме се и доаѓаме со вас? Мама треба ли да ја носам со мене? Ако е така ич не размислувајте за своја фамилија.
    Затоа што ви е мајка никогаш нема да гледате на работите реално! Се жена ви е крива,мама е права. За разлика од нас жените кои сме реални. Ама ете сте си зацртале дека некој ве дели од мама и готово. Да не е смешно би било претажно.

На Zumbula, MeowMeow, Feminka22 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.479
    Допаѓања:
    22.749
    Аха, и као изговор за тоа го наоѓаат спратот или детската соба кај мајка им. :rofl:
    Има жени со по две три куќи, со станови со се, далеку по имотни од мажите, и пак си сакаат сами да си живеат, ни со нејзините ни со неговите.
    Не е до имотот, до карактерот на човекот е.

На Dalene, eliesaab, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.743
    Допаѓања:
    19.456
    Nity eden osven jas ne ja prasha aho nudi taa za ovaj problem da se reshi. Dali nudis imot neshto, ili samo zhelbi i deka postoish toa e dovolno?

На olly14 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    3.919
    Зборуваш генерално ко сите тоа да го прават. Ако си имала таков случај ти или познаваш такви особи тоа е твојот вкус на мажи и пријатели.
    Еве јас сум имала врски па никој воа не го правел, ни па сега, и еве никоја од моите пријателки и колешки не се жалат од воа.
    Нон стоп го потенцираш фрлаат смрдливи гаќи и чорапи, ручек готов итн.

На Hoss Delgado и Annath им се допаѓа ова.
  14. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.479
    Допаѓања:
    22.749
    А зошто мора да нуди? Зошто неможете сами да си создадете свое?

Јас незнам колку пати треба да се спомне на овој форум дека не мислиме на сите. Нормално дека не се исти сите.
    Зборам баш за тие шо го праат тоа.
    И во врска и во брак не е исто, да се разбереме.

На Dalene, Trexane, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.244
    И Америка цела да му ја понуди нема да отиде со неа.

На Spidy, halfasoul, tanjita и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.743
    Допаѓања:
    19.456
    Ama eve si sozdal. :)

Nekos imam cuvstvo ko ce treba feminizam terate duri vi odgovara, posle pu pu ne vazi. Vakvi zelboteki kaj tatko e i majka e ili aj da sw fatime na rabota da sozdajme neshto.

17. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    3.919
    Во брак сум.

18. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.479
    Допаѓања:
    22.749
    Ама си создал за него. Може и жената си создала кај неа. Тоа нивно ќе си биде, спратот и куќата никаде не бегат. Никој нема да им ги украде.
    Во брак треба сами да си создадат свој дом.

Добро, не зборев за тебе.
    Сакав да кажам дека ние зборевме за подлабоки проблеми шо се дешаваат кога се живее со свекор и свекрва. Сите се согласни дека најубаво е сами да си живеат мажот и жената. А поединци тука, ги занемарија сите проблеми шо ги спомнавме и се фатија за тоа дека жената е крива шо го одделувала мажот од неговите.

На LiquidLuna, MeowMeow, tanjita и 5 други им се допаѓа ова.
  19. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.244
    Ама многу е потешко да живееш и на спрат. Пак немаш мир. Не си сам. И друга работа е што тешко е да живееш со луѓе кои имаат заостанати сфаќања. Ете ќе ти дадам еден прост пример.
    Со жена ти ќе си купите некој фрижидер и ќе треба да ви го донесат до дома. И сеа прво треба дома на сите да се исповедате оти ќе стигне фрижидер нов. Ок! Ќе стигне. Па ќе дојдат твоите и ќе почнат е зошто овој фрижидер зошто не го поправивте стариот. Е шо му е како му стана зошто се расипа дрн дрн јариња до сабајле. И накрај ќе излезете криви оти многу е скаппп немате памет вие шо прајте,не знаете да штедите!! Оди објасни ти на постари луѓе шо и како,и знаеме дека такви луѓе постојат,а може само да се тешиме дека нема да се такви нашите родители. Кога ќе се стесни кругот сите си ѓи покажуваат ноктите! :)

На halfasoul, SummerGirl, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.622
    *создал

у заграда му остаиле мајка му и тако му.

На Spidy, LiquidLuna, MeowMeow и 8 други им се допаѓа ова.