Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.755
    Допаѓања:
    13.911
    Како си толку сигурна дека немало неверство? Чим пред тебе се толку опуштени, па позади тебе верувам дека уште повеќе..
    Во твојов случај не била една дешавка туку повеќе, затоа и се зближиле со такви циц миц задевки.

На Gosh и Just.do.it им се допаѓа ова.
  2. Leonessa Moon

Leonessa Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2023
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    200
    Можеби затоа што мислам дека доволно го познавам...доволно добро ..
    незнам
    Но во право си..неможеш да знаеш..
    Но, немало толку ситуации кога биле сами
    А и разговорите вака чат-пат што ги имаат на сиц мрежи се рекла-казала без везе, ништо посебно

А за неа,за неа сум. Не сум сигурна бече ни во намери ни во ништо.
    Но пизнаваји ја олку колку што ја знам Мислам дека се си прави ради забава..
    Да и е интересно
    Без никаква цел! Тоа сум сигурна

Мислам само дека станува збор за едно премногу допуштено однесување , незаинтересираноста од моја страна (порано) , опуштеноста и од моја страна да поставам граници итн итн.. и со тоа секако на крај сум го добила резултатот што го гледам ... можеби проработела машката фантазија , несакам ни да помислувам на тоа ...

Али добро, значи чувствава што сум ги имала дека ВАКА ВЕЌЕ НЕМОЖЕ и дека не е ок понатамо така- се точни..

Последна измена: 13 октомври 2024
  3. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.449
    Допаѓања:
    4.838
    Од вакви жени маки мачиме реков јас.. сигурна била хаха јас па будала ни на сопствената сенка не и верувам.
    Ама полесно е да замижиш и да поминиш преку тоа нели
    Таа за забава, тој за забава а ти за што? За сериозно, чување дете и чистење?

Последна измена: 13 октомври 2024
    На LiquidLuna, Gosh, Just.do.it и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.755
    Допаѓања:
    13.911
    Па и нејзиниов маж во случајов не е ништо повеќе од другаркава. Женет човек со дете да трчка по другарките на жена му. Недорасната курвинска работа..
    Јас верувам дека имало неверство.

На Трагедијаупмм, senza.parole, LiquidLuna и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.449
    Допаѓања:
    4.838
    Таков маж само маалце да осети слобода, одма се фрла во поход кај што можи, а на "пријателкава" не и сметало воопшто
    (општо познато е дека голем број жени се палат на оженети)

На Snowflake92, Leonessa Moon и Anyshka им се допаѓа ова.
  6. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    2.252
    @Leonessa Moon
    А другарката? Планираш да ја избациш и одјебиш еднаш засекогаш или ќе сакаш пак истото да те снајде,па пак да цимолиш после тоа? Во вакви ситуации човек треба да е гаден,и да и покажеш која си,а не на мирен начин со неа да решаваш работи! Тоа само и дава надеж дека може да те заврти како сака кога гледа дека си мека.
    За твое добро ти даваме совети.

На Mumoftwo30 и Leonessa Moon им се допаѓа ова.
  7. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.816
    Допаѓања:
    24.466
    Лелел шо ти рекооооооол!?!

Стандардо кај нас не дозволува со една плата да се преживее, па камоли за нешто друго... освен нормално ако не е богаташ некој, ме разбираш нели? :)

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.254
    Допаѓања:
    205.027
    Какви граници мислиш дека може /треба да се постават? Другарко, не флертувај/не ми го заведувај мажот? Мажу, не трчај по други жени?:^)

На LiquidLuna, Gosh, Snowflake92 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.815
    Допаѓања:
    14.190
    Да, нормално е дека треба да работам и јас и он, ама не ми е нормално ако во одреден период од животот не работам или ако сакам да поседам со детето до неговата 3 или 4 година од животот дома наместо да работам он да ме форсира да работам по секоја цена, тоа не ми е во ред.. Сакам секогаш да ми биде ветар во грб, и одреден период да не работам, да може да не издржува двајцата и обратно, он ако не работи, јас сакам да бидам неговата сигурност.

На marija305, Stark и Biljarkata им се допаѓа ова.
  10. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.865
    Допаѓања:
    32.492
    Од каде си толку сигурна дека немало ништо?

На Anyshka и Just.do.it им се допаѓа ова.
  11. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.865
    Допаѓања:
    32.492
    Би работела секако без разлика дали маж ми е богат. И без да ми рече. Нема нешто поубаво од свој пари и да си бидеш независен. А и цел ден дома :shake:

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.572
    Допаѓања:
    8.241
    А ти очекуваш мажот ти да те издржува?
    Да бев како него, ќе те откачев ако имаш вакви сфаќања.

На Stark, Billy Idol, TrueToMyself и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.572
    Допаѓања:
    8.241
    Извини што ќе бидам искрена, ама имало изневерување. Штом тие се толку опуштени пред тебе, замисли не те ни почитуваат, па ај малце со осет ако изневерува (и тоа не е оправдување), ама тие двата одамна те имаат шутнато. Ти нему му си само за да чистиш, переш и пеглаш, а тој ќе се "задевал" со твојата "другарка". Отвори ги очите!
    Ако твојот сопруг те сакал и те почитувал, ТОЈ ТРЕБА ДА ПОСТАВИ ГРАНИЦИ СО ДРУГАРКАТА, ама очигледно и нему му одговара тоа "задевање".
    ЕДИТ: изгледа на маж ти многу му одговара ова задевање со пријателката.
    Ти првично имаш проблеми со сопругот.

Последна измена: 14 октомври 2024
    На Armada, iloveyou29, LiquidLuna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Leonessa Moon

Leonessa Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2023
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    200
    И ова што го велиш е точно но бидејќи не сум сигурна, не сум видела и неможам да тврдам или пак да му велам нему "имало,имало" кога незнам со сигурност..
    Тие нити се допишуваат, нити слушаат, ниту пак се гледаат... Сите овие заврзлами се дешаваат само кога сме заедно или кога ни е на гости

Овој пат беше помирна ситуацијата, за разлика од претходниот бидејќи се нешто што немаше од однесувањето да ми се свиди, беше преречено па некако беше и затегната ситуацијата..

Незнам..можеби сте во право, можеби имало нешто. Но, неможам да знам.
    И таа е малку чуден карактер, горе долу со сите така се однесува "поопуштено" и затоа сеуште си велам дека немало ништо.
    А дека би можело да има ако не сум реагирала не сум баш најсигурна. . можно е

Еве ќе ја "решиме" оваа ситуација сега.
    Бидејќи е прва и сме немале нешто досега вака, а и нема некои посебни докази , ќе дадам шанса. Да видам сакам само дали во иднина ќе "никне" нешто ново...
    А тоа дека довербата (во однос кога сме во и со нејзина близина) е нарушена, нарушена е скроз..

15. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.572
    Допаѓања:
    8.241
    Гледам дека вина бараш само во пријателката. А мажот ти? Каде е во приказната? Тој баш највиновен е.
    Главниот проблем е мажот ти. Тој ако не сака таа така да се однесува, веднаш ќе пресече. Па уште ќе прифаќал мачкање со креми, масажи, галење под маса. При очи, слепа се правиш, девојко!

На LiquidLuna, Luna91, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.480
    Допаѓања:
    28.927
    Прашањево...
    А според тебе, он мора да работи?

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mermaid8989

mermaid8989 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2019
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    32

Па , ги издржуваат доколку мажот зема ептен голема плата, па не мора да работат. Знам милион такви случаеви. А со минимална плата тешко дека месецот може да се помине лесно

18. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.223
    Допаѓања:
    42.331
    Зошто збунета? Сакаш да спиеш до 12 додека некој од јутра до сутра рмба и да зависиш од него?
    Ај, принцеза она.

На Aschenputtel, Stark, TrueToMyself и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. BubbleBum94

BubbleBum94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2021
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    35
    :D:coffee: Се смеам како те нападнаа сите на прашањево, а никој не ти одговори. Хахаха
    Нека не те збунуваат туѓи фалења, луѓето многу лажат и патат од тоа да се претстават пред другите на одреден начин кој е далеку од реалноста. Знаеш како викаат, кој многу се фали, нешто му фали.
    Важно е да се разговара за сите теми кои ќе бидат столб на заедничкото живеење и тоа си е договор меѓу двата партнери. Ти знаеш со кој тон го рекол тоа и кој бил поширокиот разговор во моментот, но "мораш да работиш" не ми се допаѓа. Дали остава впечаток дека има намера да ти го контролира животот? Сепак, разговарајте за такви важни теми и доколку ви се разликуваат ставовите без простор за компромис, да, напушти ја врската. Дом само од љубов не се гради. Ако немате разбирање, љубовта ќе ја снема брзо-брзо.

На Stressed Out и franca им се допаѓа ова.
  20. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.393
    Мене па чудно ми е ова.
    Моја пријателка да ми доаѓа на гости и со маж ми така да се однесуваат, не само што нема да ја примам дома, туку засекогаш ќе расчистам со неа.
    И мажот е виновен, да, тој ако не сакал ќе поставел граница, туку и на него му одговарало тоа, ама не ми е јасно зошто повторно ја примаш другаркава кога знаеш каква е?

На Mumoftwo30, Just.do.it, Leonessa Moon и 4 други им се допаѓа ова.