Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Stefani95

Stefani95 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2022
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    19
    Дали би продолжиле да се гледате со некој ако ви рече дека ако утреден треба да живеете заедно ќе мора да работите? Знам, дека треба да се работи ама ете утре ден маж да Ви рече мора да работите, би го сфатиле тоа како нешто ок овака? Прашувам, бидејќи моментално оваа работа што ја работам, сум опкружена со жени кои стално се фалат како мажите ги издржуваат и не работат, некако се збунив не знам...

2. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    2.448
    Би работела и да имам мулти милијардер маж, пошто и заработена 1 000ка е моја и ако сакам утре ден ќе ја фрлам на улица или ќе ја дадам на било кој и што сакам ќе правам без да му полагам на некој сметки, па биле заеднички парите или не!

На Anettta, LiquidLuna, dea.18 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Leonessa Moon

Leonessa Moon Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2023
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    184
    Разговаравме со него! И веќе неколку пати! Јас сум решена, и воопшто не ми е брига. Повторно некако попуштав, ајде пак ќе се видиме пак кафе ќе пиеме, пак ќе не пречека сите комплет итн итн..но неможам. Јас сум и една од ретките пријатели, мислам дека небисакала да ме изгуби (иако јас веќе знам на што сум со неа) но, што викаш неможеш да знаеш што како кога не си тука. А неможеш па да стражариш на секое како некој тинејџер. Глупости. Многу чувствувам јад и бес автоматски кога е присутна. Мислам дека со нео разговаравме, решивме...но како дискретно да се оддалечам од неа...

П.с Инаку, мислам дека сега кога беше последно сети нешто па беше по-внимателна во однесѕвањето
    А од кога разговарав со мм, и тој си го повлече опашот. Да не се повторувам, но пак ќе речам - се надевам дека ќе нема да има вакви глупости во иднина оти пд секогаш стварно не сум била човек што сака да се замара со овие работи.

Црвен картон за двајцата- точно (y)

4. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.088
    Допаѓања:
    12.637
    @Stefani95 зошто да не е во ред? Во брак и двајцата треба да придонесуваат. Не значи дека мажот треба да се утепа од работа, само зашто е маж. А тие таквите не знаеш што жртвувале, па и знак прашалник е дали им е вистина така (убаво) како што прикажуваат. Не верувај на сè што ќе слушнеш.

На Трагедијаупмм, MarianaBT и Purelove92 им се допаѓа ова.
  5. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    3.511
    Убаво е да работиш макар и да не земаш којзнае колкава плата ќе излегуваш од дома, ќе имаш колешки.. Интересно е, а и убаво е да имаш работна навика посебно ако планираш да имаш деца. Којзнае што носи животот и убаво е и ти да придонесуваш, а и дечко ти можеби нема доволно финансии па му треба помош и од тебе.

На MarianaBT му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Leonessa Moon

Се зачлени на:
    27 март 2023
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    184
    Не не, за касно не е касно тоа
    сигурна сум значи дека немало ништо.
    Но затоа пак сигурна сум од друга страна (т.е чувствувам одвнатре) дека ако не реагирав, налутев сето ова ќе продолжеше. Сите овие можеби "ситници" и односи ќе преминат во нешто друго. И тоа на крај, сите ќе се каат

(Но ништо пред неа)
    Несакам да знае дека нешто постигнала или сум помислила! )

7. Leonessa Moon

Се зачлени на:
    27 март 2023
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    184
    Незнам што е vaguebooking,
    Изневерување сигурна сум дека нема! -
    Но! - циц -миц задевки има!
    Не сум човек што се нервирал за такви нешта, сум сметала дека и тие се блиски пријатели, не сум реагирала- нештото продолжило! Дури сметам дека овде најголемата вина е во мене што грешно едниот на едниот- другиот на другиот сум го претставила и со тоа допуштила такви односи.
    Не барам некој конкретен СОВЕТ , туку ајде ете нека биде мислење (кои што веќе ете и изнесени се погоре)

*Детето е спомнато само во смисла дека од кога го имаме него, јас имам повеќе обврски и можеби неможам толку да ја дружам, и слушам на некои теми и обрнувам внимание па се случиле овие нешта..
    Можеби, незнам..

И не е толку застрашувачка можеби приказната колку што ја изнесов, бидејќи неверство фала богу не се случило..а дали не би можело да се случи после сите овие "ситници" е тоа богами не сум сигурна.

Сакав само да соберам мислења, дали како вие кога би имале некоја ваква дешафка, би го решиле случајот и дали ќе се оддалечите сместа без око да ви трепне

8. fbaby

fbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    11.760
    Како си толку сигурна дека немало неверство? Чим пред тебе се толку опуштени, па позади тебе верувам дека уште повеќе..
    Во твојов случај не била една дешавка туку повеќе, затоа и се зближиле со такви циц миц задевки.

На Gosh и Just.do.it им се допаѓа ова.
  9. Leonessa Moon

Се зачлени на:
    27 март 2023
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    184
    Можеби затоа што мислам дека доволно го познавам...доволно добро ..
    незнам
    Но во право си..неможеш да знаеш..
    Но, немало толку ситуации кога биле сами
    А и разговорите вака чат-пат што ги имаат на сиц мрежи се рекла-казала без везе, ништо посебно

А за неа,за неа сум. Не сум сигурна бече ни во намери ни во ништо.
    Но пизнаваји ја олку колку што ја знам Мислам дека се си прави ради забава..
    Да и е интересно
    Без никаква цел! Тоа сум сигурна

Мислам само дека станува збор за едно премногу допуштено однесување , незаинтересираноста од моја страна (порано) , опуштеноста и од моја страна да поставам граници итн итн.. и со тоа секако на крај сум го добила резултатот што го гледам ... можеби проработела машката фантазија , несакам ни да помислувам на тоа ...

Али добро, значи чувствава што сум ги имала дека ВАКА ВЕЌЕ НЕМОЖЕ и дека не е ок понатамо така- се точни..

Последна измена: 13 октомври 2024
  10. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    3.928
    Од вакви жени маки мачиме реков јас.. сигурна била хаха јас па будала ни на сопствената сенка не и верувам.
    Ама полесно е да замижиш и да поминиш преку тоа нели
    Таа за забава, тој за забава а ти за што? За сериозно, чување дете и чистење?

Последна измена: 13 октомври 2024
    На LiquidLuna, Gosh, Just.do.it и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. fbaby

fbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    11.760
    Па и нејзиниов маж во случајов не е ништо повеќе од другаркава. Женет човек со дете да трчка по другарките на жена му. Недорасната курвинска работа..
    Јас верувам дека имало неверство.

На Трагедијаупмм, senza.parole, LiquidLuna и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    3.928
    Таков маж само маалце да осети слобода, одма се фрла во поход кај што можи, а на "пријателкава" не и сметало воопшто
    (општо познато е дека голем број жени се палат на оженети)

На Snowflake92, Leonessa Moon и Anyshka им се допаѓа ова.
  13. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.239
    @Leonessa Moon
    А другарката? Планираш да ја избациш и одјебиш еднаш засекогаш или ќе сакаш пак истото да те снајде,па пак да цимолиш после тоа? Во вакви ситуации човек треба да е гаден,и да и покажеш која си,а не на мирен начин со неа да решаваш работи! Тоа само и дава надеж дека може да те заврти како сака кога гледа дека си мека.
    За твое добро ти даваме совети.

На Mumoftwo30 и Leonessa Moon им се допаѓа ова.
  14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.692
    Допаѓања:
    19.106
    Лелел шо ти рекооооооол!?!

Стандардо кај нас не дозволува со една плата да се преживее, па камоли за нешто друго... освен нормално ако не е богаташ некој, ме разбираш нели? :)

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.962
    Допаѓања:
    179.660
    Какви граници мислиш дека може /треба да се постават? Другарко, не флертувај/не ми го заведувај мажот? Мажу, не трчај по други жени?:^)

На LiquidLuna, Gosh, Snowflake92 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.493
    Допаѓања:
    12.586
    Да, нормално е дека треба да работам и јас и он, ама не ми е нормално ако во одреден период од животот не работам или ако сакам да поседам со детето до неговата 3 или 4 година од животот дома наместо да работам он да ме форсира да работам по секоја цена, тоа не ми е во ред.. Сакам секогаш да ми биде ветар во грб, и одреден период да не работам, да може да не издржува двајцата и обратно, он ако не работи, јас сакам да бидам неговата сигурност.

На marija305, Stark и Biljarkata им се допаѓа ова.
  17. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.449
    Од каде си толку сигурна дека немало ништо?

На Anyshka и Just.do.it им се допаѓа ова.
  18. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.449
    Би работела секако без разлика дали маж ми е богат. И без да ми рече. Нема нешто поубаво од свој пари и да си бидеш независен. А и цел ден дома :shake:

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.842
    А ти очекуваш мажот ти да те издржува?
    Да бев како него, ќе те откачев ако имаш вакви сфаќања.

На Stark, Billy Idol, TrueToMyself и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.842
    Извини што ќе бидам искрена, ама имало изневерување. Штом тие се толку опуштени пред тебе, замисли не те ни почитуваат, па ај малце со осет ако изневерува (и тоа не е оправдување), ама тие двата одамна те имаат шутнато. Ти нему му си само за да чистиш, переш и пеглаш, а тој ќе се "задевал" со твојата "другарка". Отвори ги очите!
    Ако твојот сопруг те сакал и те почитувал, ТОЈ ТРЕБА ДА ПОСТАВИ ГРАНИЦИ СО ДРУГАРКАТА, ама очигледно и нему му одговара тоа "задевање".
    ЕДИТ: изгледа на маж ти многу му одговара ова задевање со пријателката.
    Ти првично имаш проблеми со сопругот.

Последна измена: 14 октомври 2024
    На Armada, iloveyou29, LiquidLuna и 1 друга личност им се допаѓа ова.