Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Leonessa Moon

Leonessa Moon Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2023
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    184
    И ова што го велиш е точно но бидејќи не сум сигурна, не сум видела и неможам да тврдам или пак да му велам нему "имало,имало" кога незнам со сигурност..
    Тие нити се допишуваат, нити слушаат, ниту пак се гледаат... Сите овие заврзлами се дешаваат само кога сме заедно или кога ни е на гости

Овој пат беше помирна ситуацијата, за разлика од претходниот бидејќи се нешто што немаше од однесувањето да ми се свиди, беше преречено па некако беше и затегната ситуацијата..

Незнам..можеби сте во право, можеби имало нешто. Но, неможам да знам.
    И таа е малку чуден карактер, горе долу со сите така се однесува "поопуштено" и затоа сеуште си велам дека немало ништо.
    А дека би можело да има ако не сум реагирала не сум баш најсигурна. . можно е

Еве ќе ја "решиме" оваа ситуација сега.
    Бидејќи е прва и сме немале нешто досега вака, а и нема некои посебни докази , ќе дадам шанса. Да видам сакам само дали во иднина ќе "никне" нешто ново...
    А тоа дека довербата (во однос кога сме во и со нејзина близина) е нарушена, нарушена е скроз..

2. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.842
    Гледам дека вина бараш само во пријателката. А мажот ти? Каде е во приказната? Тој баш највиновен е.
    Главниот проблем е мажот ти. Тој ако не сака таа така да се однесува, веднаш ќе пресече. Па уште ќе прифаќал мачкање со креми, масажи, галење под маса. При очи, слепа се правиш, девојко!

На LiquidLuna, Luna91, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.412
    Допаѓања:
    20.689
    Прашањево...
    А според тебе, он мора да работи?

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mermaid8989

mermaid8989 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2019
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    30

Па , ги издржуваат доколку мажот зема ептен голема плата, па не мора да работат. Знам милион такви случаеви. А со минимална плата тешко дека месецот може да се помине лесно

5. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.428
    Зошто збунета? Сакаш да спиеш до 12 додека некој од јутра до сутра рмба и да зависиш од него?
    Ај, принцеза она.

На Aschenputtel, Stark, TrueToMyself и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. BubbleBum94

BubbleBum94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2021
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    34
    :D:coffee: Се смеам како те нападнаа сите на прашањево, а никој не ти одговори. Хахаха
    Нека не те збунуваат туѓи фалења, луѓето многу лажат и патат од тоа да се претстават пред другите на одреден начин кој е далеку од реалноста. Знаеш како викаат, кој многу се фали, нешто му фали.
    Важно е да се разговара за сите теми кои ќе бидат столб на заедничкото живеење и тоа си е договор меѓу двата партнери. Ти знаеш со кој тон го рекол тоа и кој бил поширокиот разговор во моментот, но "мораш да работиш" не ми се допаѓа. Дали остава впечаток дека има намера да ти го контролира животот? Сепак, разговарајте за такви важни теми и доколку ви се разликуваат ставовите без простор за компромис, да, напушти ја врската. Дом само од љубов не се гради. Ако немате разбирање, љубовта ќе ја снема брзо-брзо.

На Stressed Out и franca им се допаѓа ова.
  7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.832
    Допаѓања:
    34.761
    Мене па чудно ми е ова.
    Моја пријателка да ми доаѓа на гости и со маж ми така да се однесуваат, не само што нема да ја примам дома, туку засекогаш ќе расчистам со неа.
    И мажот е виновен, да, тој ако не сакал ќе поставел граница, туку и на него му одговарало тоа, ама не ми е јасно зошто повторно ја примаш другаркава кога знаеш каква е?

На Mumoftwo30, Just.do.it, Leonessa Moon и 4 други им се допаѓа ова.
  8. BubbleBum94

BubbleBum94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2021
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    34
    Јас да бев на местото од маж ти, ќе ми беше незгодно некој така да се понаша со мене и ќе бев ладна и остра. Ама ајде еве да речеме дека мажи / жени различно размислуваат.... демек. Кој има морал, нема да дозволи така да се однесува.
    Дотичната госпоѓица исфрлија од животот без пардон, не си должна внимание и другарство на никој, поготово на некој кој нема грам почит за тебе. Исто така, господинот инфантилен, да си ги прибере овците, ако сака бракот да му остане.
    Ти посакувам да имаш подобри пријатели во животот :l::f: а за такви како шо ја опиша нема граници, само црвен картон.

На Luna91, Leonessa Moon и Anyshka им се допаѓа ова.
  9. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.435
    Допаѓања:
    22.482
    Мене не ми е јасно зошто уопште мора секогаш и мажот да го вика со другарките. Па иди бре излези сама со другарката.

А и не ми е јасно како таа гола се шетала дома пред татко и и маж и. Мер сите заедно во една куќа се, па и другарката ја имаат земено со нив? А она го кажува тоа како на сила другарката да има дојдено да спие тамо.
    Многу нелогичности има.

И згора на се, си го запишувала сето ова? Го копирала? Значи го запишувала на компјутер?
    Хм.

Маж ти се пали на друга а ти си запишуваш позитив и негатив вајбс?

Последна измена: 14 октомври 2024
    На Mumoftwo30, LiquidLuna, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.879
    Допаѓања:
    7.491
    Или луѓево тролаат или се со вишок време. Истото е додуша. Ама ај и ние со вишок време малку да тепаме досада

На eliesaab, Stark, Leonessa Moon и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Leonessa Moon

Се зачлени на:
    27 март 2023
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    184
    Цел ден размислувам за ова што го пишувате. Така е, не велам не.
    Таа можеби и најмалку е виновна

Искрена да бидам, кога разговаравме насамо да ја расчистиме работата
    дури и сам рече "можеби претерав, таа е најмалку крива...јас ете можеби придадов повеќе значење и внимание..

Девојката како што велите, а и јас полека станувам свесна за тоа , е најмалку крива. Да, најлесно е да ја бараш вината во другите...

Но, јас мислам дека јас сум најмногу крива (ајде и да се насмеам на ,моја сметка :D ) уште на почетокот да ставам до знаење како стојат работите, но ете
    Кога си таков човек (да не реча а ќе речам, наивен, добар ... па и глуп по малку)

12. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.832
    Допаѓања:
    34.761
    И двајцата се виновни, можеби повеќе маж ти.
    Ама на пример маж на моја другарка да флертува со мене јас би и' кажала, или ќе се дистанцирам од него, туку и маж ти и другарка ти си сакаат така.

На Трагедијаупмм, Leonessa Moon и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  13. Leonessa Moon

Се зачлени на:
    27 март 2023
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    184
    Е ова е тоа што сакав да го чујам! Ти благодарам.
    Добив еден куп за читање, а ништо од некаква поддршка и елан :D ама стварно
    Тоа и беше целата идеја на текстот, како вие би постапиле. И еве конечно ти напиша што би направила.
    Ете и јас тоа ќе го направам ...
    И ВЕЌЕ БЕВ ВО ПРОЦЕС НА ОДДАЛЕЧУВАЊЕ, ВЕРУВАЈ...
    ама таа е како магнет (према мене)
    Ме мами со нејзиното однесување (знам ова смешно звучи) ама незнам, цело време нешто на крај ќе направи што ќе ме направи да помислам " па ок е бре таа и таа, што си правам филм..добро се дружиме, или ние сме пријателки, ок е тоа...итн итн
    Ама сето тоа мое преминување преку се, дава само уште толку пет, напред, па упте толку, па уште толку..
    И така...
    И на крај ќе избувнам,
    ќе ја напраам големата и ете ти скандал

Е таков човек сум

14. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.435
    Допаѓања:
    22.482
    Извини ама зошто кога се дружиш со неа, го влечкаш секогаш и маж ти со вас?

На Mumoftwo30, eliesaab, Just.do.it и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.832
    Допаѓања:
    34.761
    Jас многу другарки ги откачив поради банални работи, а не па за вакво нешто.
    Ама и маж ти е виновен, му одговарало нејзиното внимание, инаку ако не сакал ќе бил на дистанца со неа.

На Youknow, eliesaab и Leonessa Moon им се допаѓа ова.
  16. Leonessa Moon

Се зачлени на:
    27 март 2023
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    184
    Го прочитав ова два пати.
    Се издишав
    И сега ти пишувам репли..

Така е ..
    Бидејќи ние не сме имале никакви ама баш никакви "разнишувања" во бракот, освен оваа несериозност, трошење на вакви глупости за разонода итн
    баш ме повредија
    Да, баш тоа како што кажа
    дотичниов мој да ги собере овците,
    А кон тоа и јас морам малку "заби да покажам" (настрана што викаш, да бил некој друг и поинаку би се поставил но ете нему можеби му станало интересно!
    Госпоѓата под итно морам морам и морам некако да се тргнам. Верувајте тепко ми оди, незнам да смислувам изговори...ама овие вакви ситуации интоа како ќе те избрусаат како личност, има се да научиш.

Ти благодарам на одговорот

На BubbleBum94 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.412
    Допаѓања:
    20.689
    Сите се чудат оти уште ја тинтра другарката, никој не ѝ вика мажот да го отера у три лепе.
    Денес со оваа другарка, утре со некоја друга ќе се изонади.

На Gosh, eliesaab и Just.do.it им се допаѓа ова.
  18. Leonessa Moon

Се зачлени на:
    27 март 2023
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    184
    Не не,
    Ние ме сме ни во иста земја
    Не сме секој ден заедноз не се влечкаме заедно секогап натамо навамо.
    Дури откако разговаравме , избегаваше мм и во друга соба си одеше (ваљда свати дека се претерало)
    Сето ова е само кога сме заедно , кога ќе ни дојде на гости итн
    (Па дури и трета, четврта, петта особа да има) ...hh

19. Leonessa Moon

Се зачлени на:
    27 март 2023
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    184
    Ма само релаксирај се , како да читаш некој роман ]:)

20. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.832
    Допаѓања:
    34.761
    Јас колку што разбрав членката со мажот живееле во странство, и другаркава одела кај нив на гости.

На Gosh и Leonessa Moon им се допаѓа ова.