За жал моментално ми се вцрвенува лицево од нервоз од што морам да речам "така е " ... Но се разговараше и се надевам на зрелост и коректно однесување во иднина. И ко што напиша некој друг член, надеж дека после оваа разрешница нема тоа да се повторува со некој друг. За среќа сите други околу што сме, се парови со деца .. се дружиме, блиски па и ќе се нашалиш насмееш прегрнеш Но, ова беше мојата единствена соло пријателка Ќе каже секогаш, со овој пишувам или на дејт сум поканета ...или било што И секогаш сакав да се чуствува убаво, а не "осамено" , значи да не речам како сестра...прошетана, пречекана... Но што е тоа е, мора да се заврши Да, што сметам дека е нормално,нели? Да ти дојде пријателката на гости (Во нормални односи и ситуации секако) 4-5 пати (нормално, не во една година, туку низ годините) Па незнам што мислев со тоа, си собирав во себе пресметки да не можеби ЈАС ПРЕТЕРУВАМ и мислам нешто... Разбираш?! Ете затоа... А тоа дека се шета гола, не Туку но брас, по маица..итн итн И не секогаш, но тогаш кога било во неколку ситуации ми засметало а ништо ме сум рекла.. Бидејќи тоа си е нејзин начин на носење, што да и правам Тоа што јас таква сум е прифатила на почеток а сега ми смета, тоа е моја вина Добро, Да не се вртиме во круг Горе долу добро беше што поразговарав со вас и се олеснив во душата бидејќи стварно ми беше тешко Ви благодарам на тие што ме разбравте и дадовте некој свој став,корисен совет и мислење за оваа "сага" Фала и на другите што се "чудат" со мојата приказна.. Веќе не коментирам на оваа тема понатамо, доволно простор одзеде тука Ќе гледам да решам работата како што можам Убава нова и непроблематична недела на сите
Епа арно си викаш. Тоа си е нејзин начин на носење и така си е послободна со сите. Ти проблем си имаш со маж ти шо одма почнале лиги да му течат на првата шо си ја викнала дома. Чим сте се средиле, сте се смириле, веќе не ја викај женската кај вас, ако идиш во Мк, тогаш дружете се приватно, без маж ти, пошо очигледно он неможе да се контролира. И отвори очи малку повеќе, чим така праел пред тебе, замисли позади тебе шо прави.
Два пати прочитано! Ти благодарам на даденово мислење. Така си е.. така е навистина!!! Верувај дека баш ми е од корист и ме охрабрува ова што ми пиша *Едит: еве да не речам и веќе неколку пати препрочитувам. И смешно или не, и ова и едно погоре мислење, ќе ги запишам и нив во белешки ( за да не замине пак како ништо да не било, туку да ме потсеќа како да правам и одлучувам понатамо)
Ами така. Ама глеаш се смириле. Мажето дури си ја признало вината и рекло дека нема да се повтори. Просто да не ти се верува.
Затоа баш и се изразив дека не си должна. Бидејќи гледам дека имаш премногу култура за да ја пресечеш одма. Лади го односот, се надевам дека дома нема да ти дојде пак. Кога и да се понуди, вели дека не си дома. А мажот да не ни помислил да комуницира со неа, до толку барем ти е должен. Бидејќи веќе влегол во црвена линија, свесно или не. Ти посакувам никогаш повеќе да немаш вакви маки, а ако не дај боже пак не те почитува. Јас да сум, би го оставила. Наместо тој да лапа муви и да се однесува како тинејџер, нека си се посвети на тебе и детето, како што му е местото. Тиквар будалест
Толку ти е смешен твојот проблем на секое што пушташ смајлиња? Мене ич немаше да ми е до смеење на ваква ситуација. Друго, како си толку многу сигурна дека тие воопшто не комуницираат, лажен профил или слични апликации не ти имат паднато на памет? Без никаков контакт, се гледаат во 5 години 5 пати и се тоолку опуштени? Кој ја мати водата муабето
Измислена приказна изгледа.. Ние па памет солиме,а оваа не чита и пука од смеење. Кај оди светот не знам
Сличен пост за совет порано добив од член кој кажуваше дека е женет и имале заеднички пријател украинец кој требал да оди во војната да се бори и последна желба му била да биде во врска со жена му, па овој се сожалил и дозволил да бидат во врска и им доагал дома па правеле свашта нешто а тој само им помагал, па ме прашуваше како да им ја зацврсти врската, да му удоволи на украинецот Се извинувам на оффтопикот
Обично швалерката не е крива, нели мажот е, само тука најкрива е пошто е другарка. И она што ми забоде очи е што другарката требало да ѝ биде срам да му се пушта пред жена му, пошто е женет, пошто жена му е таму, не пошто ете на него му е незгодно, ако воопшто му е. Ко другар на дм да НЕ ми се удвара само пошто му е другар, не е битно тоа што јас се осеќам непријатно и неќам ништо со типот, ко негова сопственост да сум па да не чепка нешто негово. Јас најмалку битна. Само што во случајов на мажот му рипка малце повеќе.
Еххх брее....знаеш она кога веќе ти е преку глава и си уморен од сите овие дешавки, па само се доуморуваш и на крај ќе почнеш само да се смееш?! Да , баш да се смееш на се , на случките, на пишувањево овде ...на се што те снашло.. Е такво смеење е ова.. Разочарувачко смеење во душата.. Ама ти воопшто не се замарај за моите смајлиња и смеења, тие воопшто не се битни во приказнава
Абе кажи си, сама му ја местиш на мажот ти. Каква е таа љубов према другарка од студентските денови, ќе помисли човек дека ептен ти е битно да не ја повредиш Па иди куди си го мажот тука. Ако сама си придонела, гледај си ја по дома.
@Leonessa Moon Баш сама му ја местиш на мажето јако. Сега гледај епилог како ќе заврши. Немој да мислиш дека не се во контакт! Јас да сум во истата секунда ќе се разведам од таков дебил.