Еј дете праење е работа за двајца, кичма болење си боли само од тебе. Ја рецимо коа сум болен, сакам само некој да ми пазари и да ми се скинат сите скурца. Не мора ни да се чисти, ни да се пере, имам алишта за месец-ипол секој ден да се пресоблекувам. Само нек ме остаат да боледувам на раат.
И врска е за двајца де. Ако мисли дека само он неа треба да ја тинтра кога ја боли нешто, нека го остаи човекот сам.
Никој не ја тера да го прави тоа ама начинот на кој кажува е лош. Тој да збореше исто ќе беше: Дечко ми му е преку кур да се грижи за мене, ете два дена ме му зборувам па се надевам дека ќе се свести.
Ако бе нека си се испука девојчето, шо смета, не му кажала на него, си кажуе на форум. Истата поента од погоре. Не знам, мене не би ми сметало.
Dete da ti e pa, kje dojdat momenti koga kje se izmoris, a ne decko, megjutoa da e obratno, maz da bese ova, prvo dali bi toj taka, vtoro devojkata ima da ima drama aoo hahaha bog da si ne pozivee, so zeni toa ti e
Еј да се разбереме прво. Никогаш не кажав дека ми е преку кур ниту пак дека се жалам што му помагам, готвам, чистам. Јас тоа го правам од добра воља и љубов кон него за да не црвоса дома сам. Не беше ни тоа цела поента што вие си ја имате сфатено туку дека му треба моментално внимание х3 и почнав да си го ценам моето време малце повеќе.
Ko ce odis vo brak se veli "i vo dobro i vo losho zaedno" ili kako i da e .. e to loshoto e ova sega, primer..
Па никој не ме тера нормално. Сам си кажа дека е неподнослив не се само мои зборови. Неподнослив е во смисол на офкање, цимолење и слично. Според него неподнослив е пошо цело време бара помош. Не мора одма да се понашате и напаѓате како вие да сте најсовршените девојки и сопруги на светов. Мислам дека на секој му е дојдено на момент преку глава.
Немој да се правдаш.Сосема е нормално да сакаш време за себе.Јас сум во брак,ама секој ден си одделувам пола сат да се напијам кафе сама со себе и тоа ми рутина.
Чоек и дечко ми има проблем со грбот. Со месеци. И секој ден го боли и му е тешко. И ние не праиме нешо шо сме праеле. Може на било кој да му се деси. И мене, и тебе и на било кој. И он некад ми вика најди си друг. Неќам. Може нешо после 10 години да се деси, може нешо мене да ми се деси, знаеш као ќе се осеќам некој да ме остаи ради нешо шо не е до мене? Си имаат потреба, јас те сфаќам, ама сѐ додека ја добивам љубовта и вниманието, не претставува проблем за мене. И да не праиме нешо, ќе го праиме кога ќе помине. Битно да сме заедно во добро и лошо. У лошо се гледаат вистинските луѓе.
Јас никогаш не кажав дека не го добивам вниманието и љубовта. Напротив и за све што се депава тоа се нема променето, само нормално многу ствари се скратени. Шетњи, искачања, дејтови, односи итн. Според многу мислења што прочитав контра мене сфатив демек мене ми е скурчено од него и сакам да го остаам. The fuck? Не. Само кажав дека сакам малце време за мене.
Па добро има потреба чоекот му требаш. И они ќе ни требаат после пораѓај, да нѐ станат од кревет, да нѐ преслечат, веш да ни сменат. Нормално е. Ја лесно се приспособувам. Ја баш го терам и да искачаме и сѐ да праиме да не се залежува. Едноставно сега он има поише потреба за внимание. Ако не го сфаќаш тоа, и не моеш да го пружиш, боље раскинете, само потешко ќе му е. Поготово ако глеа и дека ти негодуваш. Ќе го боли тоа многу
Он во ни еден момент се нема осетено дека јас него го запоставувам. Баш му давам вмимание и љубов трупло и цело време ми се заблагодарува и ме цени уште повеќе.