1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    677
    Немој да се правдаш.Сосема е нормално да сакаш време за себе.Јас сум во брак,ама секој ден си одделувам пола сат да се напијам кафе сама со себе и тоа ми рутина.

На eliesaab, AAKG, Ena05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    3.818
    Ако сака некој да ми пиши лп, не е љубовен проблем.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Чоек и дечко ми има проблем со грбот. Со месеци. И секој ден го боли и му е тешко. И ние не праиме нешо шо сме праеле. Може на било кој да му се деси. И мене, и тебе и на било кој.
    И он некад ми вика најди си друг. Неќам. Може нешо после 10 години да се деси, може нешо мене да ми се деси, знаеш као ќе се осеќам некој да ме остаи ради нешо шо не е до мене?
    Си имаат потреба, јас те сфаќам, ама сѐ додека ја добивам љубовта и вниманието, не претставува проблем за мене. И да не праиме нешо, ќе го праиме кога ќе помине. Битно да сме заедно во добро и лошо. У лошо се гледаат вистинските луѓе.

На simoncelicius, sunshinebabe, eliesaab и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Harley Quinn

Harley Quinn Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    251
    Јас никогаш не кажав дека не го добивам вниманието и љубовта. Напротив и за све што се депава тоа се нема променето, само нормално многу ствари се скратени. Шетњи, искачања, дејтови, односи итн. Според многу мислења што прочитав контра мене сфатив демек мене ми е скурчено од него и сакам да го остаам. The fuck? Не. Само кажав дека сакам малце време за мене.

5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Па добро има потреба чоекот му требаш. И они ќе ни требаат после пораѓај, да нѐ станат од кревет, да нѐ преслечат, веш да ни сменат. Нормално е.
    Ја лесно се приспособувам. Ја баш го терам и да искачаме и сѐ да праиме да не се залежува. Едноставно сега он има поише потреба за внимание. Ако не го сфаќаш тоа, и не моеш да го пружиш, боље раскинете, само потешко ќе му е. Поготово ако глеа и дека ти негодуваш. Ќе го боли тоа многу

На simoncelicius, sunshinebabe, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.590
    Допаѓања:
    79.161
    Кога е (по)тешко, тогаш повеќе љубов се дава. :)

На sunshinebabe, Guns N` Roses, eliesaab и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Harley Quinn

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    251

Он во ни еден момент се нема осетено дека јас него го запоставувам. Баш му давам вмимание и љубов трупло и цело време ми се заблагодарува и ме цени уште повеќе.

8. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.020
    Допаѓања:
    41.365
    @Harley Quinn тој да размислуваше исто ко ти сега, како ќе ти беше?
    Ќе се чувствуваше повредено?
    Тука се прави галама ако дечково излезе со друштво а не со девојката а не пак за вакво нешто, ама ти си знаеш.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.174
    Допаѓања:
    7.280
    Ова што го зборуваш звучи детинесто. Никогаш ни во врска ни во брак нема да биде се' совршено секогаш. Периоди ќе има различни, ќе доаѓаат и одат. Некои потешки, некои полесни. Тоа е животот. Љубовта си бара жртва некогаш да направиме за тие што ги сакаме.

Јас ќе ти кажам дека верени бевме со мм, не бевме во брак, кога мајка ми имаше тешка операција од тумор на мозок. После операцијата беше кај нас скоро цел месец дури се опорави. На почеток беше и неподвижна... Јас немав опција да не одам на работа, мм работеше од дома тој период за да биде со мајка ми. Се грижеше за нејзе во секоја смисла на зборот. Никогаш не направи да почувствувам дека му тешко, или да се дистанцира, или било како да направи да осетам негативност од негова страна. А знам дека не му беше воопшто лесно. Ама тоа е животот, најмногу во тешки моменти се гледа кој вистински е тука за тебе кога ти треба стварно помош.

Еве сега сум бремена, 9ти месец. Не можам да се пожалам како ме гледа и чува. А дека му е лесно со хормониве мои и офкањата, знам дека ич не му е.

На sunshinebabe, eliesaab, Feminka22 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    677
    Се испревртевте.Од тоа што напиша дека сакам малку време за себе предалеку заминавте.Што е толку проблем ако и е потребно време за себе?Таа не го остави сам,убаво напиша дека прави се,и реално таа не е должна.таа му е само девојка,ниту жена,ниту родител.

На Snowflake92 и Harley Quinn им се допаѓа ова.
  11. Harley Quinn

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    251
    Ти благодарам. Само ти ме разбра.

На mom to be му/ѝ се допаѓа ова.
  12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.442
    Допаѓања:
    165.434
    Искрено, нормално е некогаш да се осетиш неубо или лошо и да си свесен дека таквите чувства се uncalled for. И таква е опишаната ситуација. Проблем ќе е ако то му го кажи него или прекини да се грижи за него. Напротив ги штити неговите чувства и задоволува потребите околу проблемот. И нормално е да осеќа некаков брн аут или нелагодност. И добро е шо наоѓа вентил надвор од партнерот место тој товар да го клај на чоек шо неќи да е терет и то го нагласва и се извинва. Мој совет е плус да имаш малку поќе време за себе, као некој период каде ќе бидиш одделена за да си наполниш батериите, било тоа епизода од серија, прошетка, точак еден круг итн.

На sunshinebabe, butterfly6223, sweet-cherry и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    A koj i brani? M?
    Ja eve sea sum 2 saati iskocena, iskacam koa sakam, praam so sakam. Sea ke idam doma ke si praam tretmani na facata. Me gali, me ceska, mi kupuva raboti, praime i ja so sakam, i on so saka. Ako denes go boli grbot i ne praime neso po dogovor so bilo, ke go napraime utre-zadutre.
    Mene primer poise me boli sho go boli, i so ne mozam da mu pomognam. Dusata mi se kine, dushata. I go masiram i mu pomagam po doma i sve, i pak ne mu e bolje. Ne doprinesuvam a praam se so mozam

На simoncelicius, eliesaab и Stark им се допаѓа ова.
  14. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    677
    Ситуацијата моментално,не дека некој и брани.Напиша дека неговите родителите не се исто така моментално пристутни.Можеби не е ситуацијата на твојот дечко со нејзиниот иста,секој индивудуално.И твојот карактер не ист со нејзиниот,значи не треба да судите одма,секогаш потрудете се малку разбирање да имате

На Harley Quinn му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Ja ja razbiram, ama i neso ne razbiram. Tocno deka moze da dobiva pomalce vnimanie od nego, ama coekot si ima maka. Ako mu go kaze toa naprotiv ke go povredi. I da se dobri i da ne se dobri deckovcite, sekoj treba da ima vreme za sebe, i svoj zivot. Ne e brak pa da si go vetis zivotot. Eve nie ne mozeme da ideme na biljard, kuglanje poso mu e strav da de vitka, ama mozam da idam so nekoj drug. Ama decko mi toa so mi go dava i pruza, ne moze da go dobijam od nikoj drug, zatoa i go sakam najvise.

На eliesaab и Harley Quinn им се допаѓа ова.
  16. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.250
    Допаѓања:
    12.162
    Инаку, ништо лошо и страшно нема во тоа да сакаш во определен дел од денот да си сам, да одмориш насамо, да си само ти и сопствените мисли или ти и омилената твоја активност. Тоа не значи дека не си грижлива партнерка или дека не го сакаш.

Тоа во добро и во ЗЛО, е баш шо таа го прави. Му помага, се грижи за него, ако не беше така, ништо од тоа немаше да направи, ќе го оставеше сам се да прави.

И мене ми доаѓа момент кога ми треба пауза од СЕ' и сакам да сум сам барем малку оти се блокирам и ништо паметно и продуктивно не правам после тоа. Стресот мора да се испушти од некаде, да постои некој издувен вентил, а тоа да не е некој близок на кој ќе му се истуриш, ни крив ни должен. Не сме роботи, па да се програмираме.

На eliesaab, Harley Quinn, Angie1432 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.262
    Допаѓања:
    21.668
    Аман вие па како и срипавте. Дури сега прочитав шо и како. Па он не и е маж на неа и не е должна ни да му чисти ни да му готви. Во ред да му подаде нешто ако му затреба, ама цел ден да виси тамо оти на неговото височество го фатило кичмата, Не!

На сите не има фатено кичмата, не е до толку страшно па да неможеш да одиш до фрижидерот и да си земеш нешто.
    Туку ми стои оти на него му се заарнило така некој да го гледа како крал и сега малку повеќе претерува, како и секој маж.

@Harley Quinn , во право си, одвој си време и за тебе. Не си должна никому ништо да правиш, додека не ти стаи прстен на прстот. Уживај.

На christinnn, Harley Quinn и EmporioIvankov им се допаѓа ова.
  18. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.350
    Допаѓања:
    20.280
    А дали ако маж пишеше дека сака време за себе, дека жена му офка и стенка од болки после пороѓај, дека му е така малце скурчено, ќе беше иста песна?
    Или освен пороѓај, секоја друга состојба е гола вода изгледа.

На simoncelicius, sunshinebabe, potatoface и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Тогаш развод одма.

На simoncelicius, sunshinebabe, eliesaab и 7 други им се допаѓа ова.
  20. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    677
    Дечко и е не и е сопруг,тука има голема разлика.Никој не рече дека е гола вода,колку е ситуацијата сериозна тие знаат.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.