И во брак. Секој сам. Жалосно е колку потценувачки гледате на врските, ко обично другарство со ебавање.
@Munchmallow20 знаеш дечко ми шо им вика коа му викаат ,,нишо не ти е'' им вика ,,не дај Боже да си на мое место и да те боли `рбетот''
Па од кај знаеш членката како гледа на таа врска? Може не ни сака брак со него, може она не сака чистење и готвење. Немаат сите жени исти замисли.
Gospode bozhe, religiozen stanuvam i se krstam so dvete race... aho se ne ce vi istekni i relativizirate... pa màllce od malce empatija da imas ce mu pomagas na covek, a ne vaka relativizirate za da ste arni.. sho ste tolku sebichni? Ili dodeka e aren ce se ligajme deka se sakame, a zgusti malce i begame? To e odlika na ochaen i slab karakter i mozebi pijavica, bez razliko masko zensko.
Па ако неќе, нека не му губи време. Со дечко што си во врска, или само се ебаваш за провод, или сакаш иднина со него.
Па може се ебава за провод. Не сите жени сакаат брак, тоа не значи дека не треба да има нешто со маж ако не сака брак.
Тогаш ИЧ нека не му иде дома, а не ќе дојдам, ќе се грижам така 5% оти (демек) те сакам ама ќе се жалам по форуми дека ми е тешко.
Значи по твое, жената не смее да се жали? И како тоа она вика дека одела за да го рашета некаде, значи он може да шета ама неможе да иде до фрижидер да си направи сендвич. Греота, син на мајка, само зготвено јаде.
Напротив, мерак ми е да му помогнам да зготвам и зачистам. Не ми е воопшто тешко. Само не рњзбирам зашо сите ме напаѓаат демек ми прекурчило мене од него и дека сум вештерка што реков дека сакам време за себе.
Оти таков ни е менталитетот, драга членке, жената мора се да прави и не смее ни да писне а камоли да се пожали. Оти глеаш, одма ќе те напраат "недомаќинка".
Не смееш,па ти си му девојка вие се сакате.Ако треба и нема да се тушираш,за да не го оставиш во тежок моментИ реално сега неговите родители не се тука.Ама во нормална ситуација ако не живеете заедно родителите треба да се грижат а не девојката
Се грижите еден за друг (независно кој залегнал или не, независно дали сте во врска или брак или еве бе може братучед и братучетка се, неговите не се дома ете братучеткава и паднало да се грижи за него) од човештилук. Толку имам да кажам на темава покрај тоа дека и срипавте на членкава, а таа само си пиша да си ја олеснела душава на оваа тема. Погрешила само што не пишала во Разговарајте за да ви олесни душата, ма да и таму ќе го (о)кркала истово.