Znaci izmesavte se. Ona kaza deka on si bara vnimanie, a i ona deka saka vreme za sebe. Nikoj ne i brani. Sekoj sekad treba da ima vreme za se. Zimoska decko mi koa se fati, bese sam doma pola mesec. Pola mesec: idev na faks, idev na rabota, ucev, doma cisti i pazari, kaj nego cisti i pazari i kuce. Sega se sam prai. Sam e pak, bese preeska si ispazari, proseta i narani kuce, si iskoci, ja isto cel den setam. Neam vreme za sebe? Neam mrdnato od doma? Ja pred dobivanje sea kako shizam i poluduvam, dosea 10 pati trebase da me ostai. Samo najavuvam: nedelava sum u PMS. Posle koa ke dobijam se zezame deka sum pak svoja. Koga ke sum trudna i 15 kg plus, otecena, zdebelena, bez volja za nisto, treba da me ostai? Ne vi e strav od Gospod? ja koa ke osetam neso, mu zboram, ne doagam ovde. I zborime deka ni falat nekoi raboti, iskreni sme eden kon drug. Ja moze ne mozam so nego na bilijard, ama mi vika odi so drug nekoj ako tolku ti se odi. Ne mi vika ,,ne moze ke sedis doma” Ja ne mu vikam ,,ajde stani cel zivot ke go pomines u lezenje?” Tuku ,, ne treba da se ucis da lezis, posle ke ti bara samoto telo da legnes, moze da ti oslabat muskulite okolu grbot” Neso so ne mozevme zimoska da praime ic, sea mozeme poise. Ja sekoj den se molam da mu e bolje.
Па ќе му помагам. Ако имаш поразично мислење, а очигледно имаш, само искажи го, не мора и да напаѓаш.
Е ај сподели де, немам време за гуглање низ тони информации пола џанк шо се. Види да не се разбереме погрешно за во некои далечни земји може и да е така, пишав навистина не ме занима, ама за кај нас имаш некој релевантен пример? Тони си ја остави сопругата? Овој од Меморија како се викаше фронтменот ја остави исто или оди ти гуглај до каде и колку и како ја гледаше и итн. итн. да не редам за многу непознати во вакви или слични ситуации, независно од полот (дали жената или мажот залегнале).
Не те напаѓам,ти напишав,подобро раговарај со него,и објасни му дека ти треба внимание,ако може нека се потруди малце,ако не го бива нека си купи космодиск. И не,не се смеам туку сум реална. Ако не го бива нека си бара чаре,дали терапија или шо било,решете го проблемот
Добро женски, јас од се' срце и најдлабоко се извинувам што се искажав. Јас сум најлошата девојка што постои на светов, најголемата недомакинка сум, никад не требаше така да напишам. Јас не смеам никогаш да се пожалам ниту па да помислам на време помината со себе. Ви благодарам на советите.
А шо, ти мислиш мажите кај нас се посебен вид па не го праат тоа? Ова не го вадам од ракав туку член сум на многу странски страни, кај шо го имам читано ова од многу жени. Плус, поголем е процентот на мажите шо ги оставаат жените кога се болни, отколку обратно. Посебно ако жената боледува од неизлечлива болест, како на пример некој рак. Мажите и жените не се исти и никогаш нема да бидат. Ја немаат они таа емпатија шо ја имаме ние жените.
Па да, ама не е моментално моментот да му кажам дека не добивам јас внимание. Нека му помине само и нека е подобар, за све остало знам дека ќе надомести. Имам разбирање, не сум толку себична.
Каква си ти најдобро знаете ти и тој.Гледај тој да е задоволен со изборот,а овде ние што пишуваме до утре ќе заборавиме за дебатава.Прави како што мислиш дека е најдобро за вас двајцата,секој има право на мислење овде,тоа не значи дека секое треба да го прифатиш и да си го земеш на срце.Сите сме различни,секој според животното искуство,неискуство коментира.Еден пост и една ситуација,не е доволна да се процени каков е некој
Ама зошто да го направат тоа кај нас, за странските форуми и дека од таму со членов, ако е машко, јасно ми е дека од таму црпите информации. Стварно? Многу сакате да генерализирате пред се, башка она џанкот од странство што тие ни самите не знаат што да прават да си го решат го префрлате тука. Тука во земја со поинаков здравствен систем, поточно на поинакви темели се заснова, а и менталитетот ни е сосем поинаков од странство, бар она што јас го гледам како пример. Затоа што и странство имаш странство и странство.
Апсолутно има врска и полот, а јас не се истакнувам на фемина форум, Емпорио Иванков сум, персона, која никој нема да ја дознае? Апсолутно мажите се полошиот пол, јас доктор маж не сакам, не барам, ептен ретко, а и општо со мажи не сум у нај-нај односи. Иначе, за мене перцепцијата не ме занима, само кажав шо мислам, ја сум гуд-бед-глупак гај, шо нема да ти крене 3 недели телефон ако сум болен, па сеа ти види дали е гуд или бед.
Јас па обожавам маж доктор, маж забар, маж готвач, маж чистач, маж автомеханичар итн.( да не редам) поубава нега, храна, ред, среденост и чистотоа во простор со возилото итн. откако ќе фати машка рака не сум видела, досега. Секој со своите размислувања друже. Ете тебе не ти паша машка рака, нега, грижа и услуга, јас пак уживам во машки раце. За другиов дел веќе не би да дискутирам, еве самиот ти си наведе немаш најдобри односи со мажите( некако како машко и ти си дел од таа популација, па како машко и сам со себе изгледа немаш баш нај-најдобри односи). Твое си е тоа да не одиме во длабина, заклучокот е ти немаш нај-нај односи со мажи јас имам и ете различно перципираме.
Ок. Повеќето жени имаат тенденција да живеат во некој замислен свет, со тоа како треба да биде а не како е во реалноста. Очекуваат еден маж да се понаша исто како жена шо би се понашала, и после кукаат зошто се несреќни.
Кога ќе се начне некоја "проблематична" тема на форумов, се обожава да се генерализира, ама веднаш. Сите луѓе, се ставаат во еден или друг кош, трето - нешто измеѓу нема! А пак тие шо пишуваат...? Секако, тие не се луѓе, ами богови шо набљудуваат од рајот.
Ако една почуствувала дебил маж Готово сите се такви, нема место за дискусии. Да беше обратна ситуација, ќе го распнеа дечкото. Девојката никој не ја осудува шо сака слободно време, туку начинот на кој шо кажува Наместо да зборува и комуницира со него пошо тоа е најбитната алатка за успех на врска. Никој нема да и замери доколку за истово овде зборува со дечко и.
Според кого ова, според тебе заклучоков? Ај ок нека е така и ако е така како што велиш што тебе тоа ти менува лично? Ти повредува некои замисли, чувства или дека повеќево жени се нереални па испаѓа и муабетиве и замисливе на повеќето тука им се нереални? Мислам девалвација на повеќето поединци на одреден пол (независно дали е женски пол или машки пол) базирано само на лични перцепции на поединци мене ми се ветер во магла, ама ако убаво е да има каде да се прочитаат.
Леле не знам што има милион страни со напади кон тебе. Нема да ги читам ама ќе ти пишам дека според мене е скроз нормално да ти дојде малце преку глава од постојаното вокализирање на болката. Веројатно и него му е смачено и можеби треба да го однесеш до болница ако му е до толку лоша состојбата? Ако не е тој случајот и работата е само за одмарање дома, тогаш може и он малце си нагласува за да постојано му обрнуваш внимание. Јас сум таква и затоа и давам идеја дека можеби и тоа е случајот( not proud tho). Стварно не се осеќај лошо ако ти треба време за себе, разбирливо е, трчаш, помагаш, ти требаат некои минутки во денот да си сама.Ти давам валидација пошто мислам дека тоа е единствената причина зошто напиша тука, некој да ти потврди дека не си вештерка зашто ти доаѓа премногу целата ситуација.
Додека секој има право на време само за себе за да одмори од сѐ, исто така е вистина дека да дојдеше машко да кажуваше дека му е смачено од офкањето и жалењето на девојката ќе беше нападнат како е ужасен дечко и не се грижи за својата девојка. За истото на девојка ѝ се даваат совети дека е сосема ок да ѝ е смачено. Инаку да, секој има право да одмори и време за себе, битно е тоа да се искомуницира со партнерот, не да се жалиш на трети личности. На сите ни се смачува, без разлика колку ја сакаме личноста. Битно е тоа "време за себе" да не се користи само како изговор кога реално не сакаш да се грижиш за партнерот и ти е станато сеедно, па бараш излез на некој начин. (Не велам дека ова е случај со членката, туку општо) Не за џабе е речено она "и во добро и во зло", и тоа важи за двајцата.
Каква бре обратна ситуација? Вие сите освен Адидас не сте живееле со маж. Маж со температура 37,2 легнува за умирачка. Јас со температура 39 праам доручеци, ручеци, вечери и во меѓувреме ако е возможно, дремам. Ни а ни б. Да беше обратна ситуација, мажите ќе раѓаа. Нема потерсене пациент од болен маж. Просто, не трпат болка. Овде дечковци и мажи ги оставаат, оти се здебелиле, оти не носеле танги после 2 родени деца, оти не биле манекенки ко дента кога ги запознале. Нема обратна ситуација да маж си го батали својот лезет и да двори некоја жена. Во најдобар случај ќе најми друга жена, да се грижи за тоа што не може да постигне оваа првава. И тоа е за браво.
Toa opsto se maskite potakvi od nas za bolest, bolka, zenskoto telo poise izdrzuva, veruvam deka poragaj pogotovo moze da boli.. oni nema da go preziveat toa Ama ne e toa tema na muabet. A u ista situacija sum, i ne ja poddrzuvam, pod ista mislam na bolkata.