А на твојот родителите дома се?И ти чистиш и готвиш во туѓ дом?Реално таму си гостин.Посета мала помош е нормална
Чистам. Ако има потреба или сакам. Секој ден сум таму. И кај другарки другари кога сме седеле средувам.
Каква температура Биљо, на секоја негова температура дома пишеме тестамент. Пред една недела го стегнало во градите од кашлање и трчал во болница на итна и им викал дека добил срцев удар. Па ми пушташе слики како лежи на апарати. А знаеш шо му било? Преладен бил.
Дали озбилно болка во кичма споредувате со пораѓај? Да, болка во кичма знае да е ужасна, ама споредба со пораѓај си нема. Ја колку што сфатив на девојката и е смачено од неговото константно жалење и цимолење, а не дека не сака да се грижи за него или дека ќе го остави поради проблемов. Да не се лажеме, па некој константно да се жали само ќе ве издепримира колку и да сте трпеливи и позитивни. Башка што и на сами себе си ја влошуваат уште повеќе ситуацијата со таквото жалење. Се понашате ко на вас во некој момент да не ви се смачило од нечие константно жалење колку и да е оправдано. Ма каква температура, за еден растечен нос, настинка драматизираат..
Па ја прво не би ни била со маж што драматизира или измислува болести ама вие си знаете. Лажење за болест е сериозно нешто, не е заебанција.
Па не би рекла дека само драматизираат, туку стварно се уплашени. Еве како твојов на хитна узбуна за срчка, а тоа преладен.. Среќа што не раѓаат, кој ќе ги трпеше тек тогаш..
Да ти ќе се разведеш,оти малку преовиличува за настинка.Голем дел од мажите се хипохондрици,тоа е претерување и од се нешто поставуваат дијагноза.Не е тоа лажење
Сакав да кажам дека ем шо се многу страшливи, ем шо стварно многу ги боли ( не се издржливи како нас) , туку и згора на тоа сакаат малку повеќе драма да напраат од сето тоа. Абе мене 4 пати дома ме има стегнато нешто во горниот дел на грбот ама цела ме укочи, пропатено со ненормална болка, неможност за движење и дишење. Цел саат ме држеше. Нити на болница имам отидено нити легнував да се спремам за умирачка, ниту страв не почуствував, едини страв ми беше дека ќе гибересам а децата сами дома ќе останат. А он ќе ми умира на 37 температура. Ајде бе.
Нема да се разведувам, во врска нема да сум со таков. Па да, и ќе се разведам. Јас не давам некој будала да ме прави. Вие сами нормализирате вакви однесувања од мажи, после ги кудите оти не знаеле да се однесуваат со жена.
Скоро секој маж на секоја болка драматизира. Не дека измислува, ама ете, програмот е таков. Јас не сум живеела со сите мажи да знам, ама сите со кои сум живеела- татко, брат, маж-исти се. Не дека и жени нема хипохонадри, ама не е до хипохондријата, до нивото на кенкање е. Јас можам да живеам со болка, непријатност, со месеци, за нив одма итен лекарски конзилиум. За почеток, немаат мензис јбг, од кај да се тренираат како да се носат со болка. Не се иначе лоши сите мажи, само неподносливи пациенти се.
Ај што драматизираат нека драматизираат ќе им помини, ама како можи некоја да си дозволи да е со маж што кога е таа болна тој ни со прст не мрда па дури очекува ручеци да му прави и по него да оди додека тој е оптегнат на кауч "изморен од работа"?? Зошто свесно би трпела такво нешто?? Демек маж е бе знаеш тие такви се. Во тој случај можи слободно да си ги земи парталите и да си оди. Подобро сама да сум болна со 39 температура, отколку со ваков "маж".
Епа баш тоа го зборев на претходните страници. Тоа шо жената ќе го направи за болниот маж, мажот ( не сите, ама повеќето) нема да го направи за болната жена.
Зависи сепак до мажот. Јас сум спремна на многу за маж што го сакам, ама ако го нема истото за возврат тогаш нема поента да сме заедно повеќе. Сама подобро ќе се справам него со ваков, се можи без секој. Некогаш стварно и ние нормализираме работи што не се за нормализирање, особено за мажите.