Пиши и, или ако те мрзи да се маткаш преку нејзе, пиши му него, сигурно не те заследил за да се гледате по сториња...
"Едното око не му верува на другото"-вели една стара изрека. Ако си и кажала на другарка ти ти се допаѓа типов ќе гледа да ти растури. Ќе си го фати таа. Тоа е во човековата природа. Така функционира светот. Ако се гледате често многу ќе му биде важно што носиш во рацете. Така ќе те распореди според тоа што го носиш гардеробата дури и не е толку важна. Ако носиш книга на пример за него тоа ќе значи многу и ќе кажува за тебе. Следно што треба да направиш е да си споделиш некоја слика на социјалните мрежи од некое негово хоби или интерес. Ако мислиш да не бидеш нападна биди таен агент и дознај што го интересира и зборувај му за тоа. Правете си муабет.
Ама како да си правам муабет кога не го знам Тој ме само заследи и тоа беше тоа, последно што знам е дека бил во New York, од таму се врати.
Најди си некој друг потенцијален дечко. И овој ти го нека ќе видиш како ќе се одвиваат работите. Не останувај на еден. Имај си резервен план. А и срамежлива и мирна личност си. Среќно.
Mozis nekako d ago isprovocirash za da ti reagira ili da ti pishe primer mozes da go stavis vo close friends I pusti nekoi story ke vidis kako ke Se odvivaa nestata
Не за жал. Имам друг потенцијален само што не ми е толки интересен како овој. Не ме прашувајте зошто, како и што. Не се ни знаеме. Вака општо не сум срамежлива, прилично опуштена сум ама кога доаѓа збор за вакви работи сум страшна.
Тука само ти губиш. Мене лично, пишувањето и општо пристапувањето прва ми донело многу убави работи. Затоа и не сметам дека мажите секогаш треба да го преземаат првиот чекор.
Па можеби не му се допаѓаш, извини што сум директна ама.. Жал ми е. Ако веќе толку тој ти се допаѓа пиши му ти, јас ова го имам направено и ми била една од најдобрите врски. Трето нема.
Не ми е проблем што си искрена, нормално е дека нема да се свигаш на секому не е секако крај на светот. Можеби ќе имам храброст да пристапам прва кој знае. Мислам дека проблемот ми е ако му пишам или го ставам во close и ако не избие никаков резулат тогаш како ќе го погледнам во кафич, по пешачката зона, во град? Мислам дека тоа ми е проблемот. Плус ќе се рашири до другарката што наводно сака да не намести и ќе ме распрашува, а ќе стаса преку дечко и оти дечко и и овој што ми се свига се најдобри другари.
И мене ми се случи сега не сакам да те полнам со негативни чувства и емоции но, се засакаа едно момче што ми се допаѓаше и мојата најдобра другарка. Не знам зошто но ја одбра неа и мене не сака да ме види. Уште очекува од мене уште да се дружам со нејзе и да ја почитувам. Прво не и кажав ништо ама, изгледа ме предосети. После тој настан јас одбрав да не се заљубувам повеќе. Сингл сум многу долго време и не се каам за тоа.
Можел да каже едно здраво чисто од култура кога те видел. ( секако те знае) Не му пиши. Можеш да ставаш стори за почеток,па ако почне да ти реагира значи дека има шанси за нешто
Јас рецимо така никогаш не им викам здраво сем ако не ги знам, знам, пошто кој кур ќе ги замарам? Не знам може и јас сум сељачаана.
За кого како, тоа е муабетот, ако се знаат само на инста, па и не знам. Јас не би. Реков можеби е до мене, може сум сељак.
Може Едно здраво на некојА што си ја додал,и ја знаеш секако или преку другарка или преку другар,инста итн. не е промашај.