Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    12.289
    @Stella1111200 не знам зошто толку размислуваш, пиши му, можеби ќе бидни нешто можеби не, сите сме поминале низ фаза некој да не бендисува, а некој не. Нема зошто да ти биди страм ако не биди ништо. Не можиш секогаш во животот да играш на сигурна карта, некогаш ќе ризикуваш и ќе добиеш, некогаш ќе ризикуваш и ќе изгубиш

На Stella1111200 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Stella1111200

Stella1111200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    435
    Не се знаеме, само ме заследи. Јас не знаеше дека тој воопшто е во друштво на дечкото на другарката. Тогаш кога таа го спомна правевме нештп муабет за дечко и. Плус, кога тој ме заследи другарка ми и дечко и не ни беа во врска.

3. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.815
    Допаѓања:
    14.190
    Јас на твое место би му пратила некој линк што не отвара ништо и од кога ќе ми врати било што би му пишала леле извини, барав нешто на една страна и излеа на некој спам линк кликнав, и прати на неколку рандом луѓе вака порака, извини многу, сега ми е незгодно.. И така ќе почнам муабет..
    Ако ти требаат уште идеи за муабет да почнеш на социјални мрежи, пиши, ќе смислиме нешто.

На EmporioIvankov му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.579
    Ти е гајле. Немој толку да си го тупиш главчето, ако се рашири се рашири па не е од злато правен. Секое чудо за три дена е верувај.

На Alizée10 и Stella1111200 им се допаѓа ова.
  5. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    435
    Од каде овие идеи ХАХАХААХ генијално, не можам да верувам. Ме насмеа до душа.

6. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    435
    Малце ми ја олеснивте перспективата искрено да ви кажам. Можеби ќе се охрабрам ќе превземам било штп.

На Purelove92, FridaodaMk и Alizée10 им се допаѓа ова.
  7. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    4.114
    Ако не сакаш да му пишеш прва, реагирај му на стори, like на слика, да му привлечеш на некој начин внимание. И секако постирај и ти повеќе, и слики и сториња.

8. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    435
    Вака редовно кога и да објавиме слика си ги лајкнуваме на пост, само на сториња не.

9. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    4.114
    Следно лајкни му стори, може и реакција.

Ако се почувствуваш похрабро може и некој интересен коментар.

10. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    435
    Мене ми е највеќе за да не отиде на многу погрешна страна целата ситуација. Затоа ми е страв прва да пристапам. Знам дека во животот треба да се прават ризици горе го пиша тоа некој и се согласувам ама во ваква ситуација стварно не знам. Што ако го сфати многу погрешно и почни да се зафркава со тоа? На пример на каже на другар му , другар му на мојава другарка и одма ќе се распрашуваат. Имам слушано за него дека е мирен и не е во сплетки ама од каде да знам стварно каков е.

Инаку срцки фала ви на сите за охрабрувањето и за советите, you are the best :l:

11. evinaevina8

evinaevina8 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2024
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    323
    Шо е ризично во ситуацијава ако му пишеш , шо ќе изгубиш? Макар и коментар да оставиш некој зошто би се зафркавал со тебе…непотребни мисли имаш.

Последна измена: 31 октомври 2024
  12. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    1.143
    Што дијагноза имам... Ама најсериозно, се допишував со еден дечко, ме викаше, стварно фин и се тоа, по однесување културен, не лупаше глупости, ме викна едно 10 пати може на кафе јас неее, не ми се свиѓа ваков таков, сега му пишав т.е денес и ми пиша дека ме викал, ама морало да продолжи понатака со животот и сега почнал да се гледа со некоја девојка, ми рече не е фер према неа да излезам со тебе да се видам, мене порано не ме интересираше дечково а сега ми е тешко што се гледа со друга, не можам себе си да се сфатам.... (facepalm) искрено, да кажам ми е тешко од како ми го напиша тоа :(

13. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.449
    Допаѓања:
    4.838
    ништо, не бил за тебе

14. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    1.143
    Па да ама сеа ми е криво дека излегува со друга

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.449
    Допаѓања:
    4.838
    И мене ми е малку криво за еден шо сум јас виновна што се жени сега имаат дете амаа.. така требало просто

На Mumoftwo30, halfasoul и franca им се допаѓа ова.
  16. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    4.493
    Мене за еден дечко од Италија, ја зезнав, сега наместо во Италија ќе седам во Ск :rofl:

На Waverly Raven, simoncelicius, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    435
    И јас сум слична за жал… кога може да биде твое тогаш не ти одговара но, кога најде некоја друга тогаш се нервираш а ти си таа што не сакала во прв момент да излегува или да има нешто повеќе со него.
    Пробај да се помириш со ситуацијата ради тоа што колку и да сум слична на тебе знам дека сама сум си виновна. Никој никого не моли за ништо па така ни за љубов. Наредна прилика гледај да си ја искористиш затоа што не знаеш што животот ти носи. Една другарка излезе со еден што не и баш одговараше од прва па потоа и испадна најубава врска… еве 3 години се заедно. Така да.. јас пробувам да гледам од перспектива на примерот што ти го дадов со другарката и така таа “гадна навика” те сакам кога не можам да те имам,а кога можам не ми паѓаш на ум ја пребродувам со погоре напишаното.

Или- ако не си такба вообичаено а сегс си изреагирала така .. секое зошто има свое затоа и со причина не ти се допаднал. Има многу прилики во животот што енос треба да се увидат, не се замарај многу.

На Ta-mara му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.686
    Допаѓања:
    42.378
    Така и ви треба (mooning) :D

На Waverly Raven, simoncelicius, ForeverME и 12 други им се допаѓа ова.
  19. ecotte12

ecotte12 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2024
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    179
    Да напоменам дека ова не се случува при секое одбивање, ама.. при секое 2ро - 3то, особено ако претходно сум била во циклус па 1 недела сме паузирале со односи заради тоа. Значи некои 30-40% од сите пати кога сум кажала "не" завршиле со кавга. Порано попуштав на неговите убедувања, или на вината што ми ја всадуваше кога ќе го одбиев, па ќе го задоволев ако ништо друго барем само него. Но, после некое време сфатив дека се осеќам необјасниво одвратно секојпат кога заради притисок сум имала секс, и кога јасно го детектирав проблемот почнав да си стојам поцврсто на моето. Престана да се обидува да ме премисли, но сега место тоа ми дава silent treatment, почнува да ме игнорира и оладува од мене во ист момент. За да не испаднам ладна, јас често му давам комплименти кои искрено ги мислам, и сакам физичка интимност која не мора секогаш да заврши со крајно задоволство за него. Но тој нема разбирање, и кога ќе му објаснам тврди дека е во мене проблемот што јас сум имала природно прениско либидо. По мене, секс е оптимално некои 3 пати неделно, е сега некогаш ќе бидат и 5, но некогаш може да биде и само еднаш неделно, а доколку сум во циклус - ниту еднаш.. Имало периоди кога сме имале чест секс, но ќе се погодело на пример после тоа период од 1 недела циклус + следната обврски и само еднаш секс и одма проблем, 0 трпение и толеранција.. Не знам веќе како да му пристапам на проблемот, само знам дека двјацата сме иритабилни, сексот ни е катастрофален станат, јас се ежам (во негативна смисла, дури и подрипнувам) на секој негов допир којшто би можел да значи иницијација, повеќе не сакам ни да го бакнувам и од вакви ситуации кога ќе тргнеме да се караме работите се влошуваат и по месец дена стигаме да немаме секс. А, искрено многу го сакам и не сакам нешто вакво да ни ја уништи врската, секогаш сум мислела дека на сексуалниот живот може да се работи, ама веќе не знам како.

20. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.817
    Допаѓања:
    24.467
    Sho se ne ce procitam, sea ve boli egoto nishto povekje. :)

На Outlook, eliesaab и Lilkaa12 им се допаѓа ова.