И мене ми се случи сега не сакам да те полнам со негативни чувства и емоции но, се засакаа едно момче што ми се допаѓаше и мојата најдобра другарка. Не знам зошто но ја одбра неа и мене не сака да ме види. Уште очекува од мене уште да се дружам со нејзе и да ја почитувам. Прво не и кажав ништо ама, изгледа ме предосети. После тој настан јас одбрав да не се заљубувам повеќе. Сингл сум многу долго време и не се каам за тоа.
Можел да каже едно здраво чисто од култура кога те видел. ( секако те знае) Не му пиши. Можеш да ставаш стори за почеток,па ако почне да ти реагира значи дека има шанси за нешто
Јас рецимо така никогаш не им викам здраво сем ако не ги знам, знам, пошто кој кур ќе ги замарам? Не знам може и јас сум сељачаана.
За кого како, тоа е муабетот, ако се знаат само на инста, па и не знам. Јас не би. Реков можеби е до мене, може сум сељак.
Може Едно здраво на некојА што си ја додал,и ја знаеш секако или преку другарка или преку другар,инста итн. не е промашај.
@Stella1111200 не знам зошто толку размислуваш, пиши му, можеби ќе бидни нешто можеби не, сите сме поминале низ фаза некој да не бендисува, а некој не. Нема зошто да ти биди страм ако не биди ништо. Не можиш секогаш во животот да играш на сигурна карта, некогаш ќе ризикуваш и ќе добиеш, некогаш ќе ризикуваш и ќе изгубиш
Не се знаеме, само ме заследи. Јас не знаеше дека тој воопшто е во друштво на дечкото на другарката. Тогаш кога таа го спомна правевме нештп муабет за дечко и. Плус, кога тој ме заследи другарка ми и дечко и не ни беа во врска.
Јас на твое место би му пратила некој линк што не отвара ништо и од кога ќе ми врати било што би му пишала леле извини, барав нешто на една страна и излеа на некој спам линк кликнав, и прати на неколку рандом луѓе вака порака, извини многу, сега ми е незгодно.. И така ќе почнам муабет.. Ако ти требаат уште идеи за муабет да почнеш на социјални мрежи, пиши, ќе смислиме нешто.
Ти е гајле. Немој толку да си го тупиш главчето, ако се рашири се рашири па не е од злато правен. Секое чудо за три дена е верувај.
Малце ми ја олеснивте перспективата искрено да ви кажам. Можеби ќе се охрабрам ќе превземам било штп.
Ако не сакаш да му пишеш прва, реагирај му на стори, like на слика, да му привлечеш на некој начин внимание. И секако постирај и ти повеќе, и слики и сториња.
Следно лајкни му стори, може и реакција. Ако се почувствуваш похрабро може и некој интересен коментар.
Мене ми е највеќе за да не отиде на многу погрешна страна целата ситуација. Затоа ми е страв прва да пристапам. Знам дека во животот треба да се прават ризици горе го пиша тоа некој и се согласувам ама во ваква ситуација стварно не знам. Што ако го сфати многу погрешно и почни да се зафркава со тоа? На пример на каже на другар му , другар му на мојава другарка и одма ќе се распрашуваат. Имам слушано за него дека е мирен и не е во сплетки ама од каде да знам стварно каков е. Инаку срцки фала ви на сите за охрабрувањето и за советите, you are the best
Шо е ризично во ситуацијава ако му пишеш , шо ќе изгубиш? Макар и коментар да оставиш некој зошто би се зафркавал со тебе…непотребни мисли имаш.
Што дијагноза имам... Ама најсериозно, се допишував со еден дечко, ме викаше, стварно фин и се тоа, по однесување културен, не лупаше глупости, ме викна едно 10 пати може на кафе јас неее, не ми се свиѓа ваков таков, сега му пишав т.е денес и ми пиша дека ме викал, ама морало да продолжи понатака со животот и сега почнал да се гледа со некоја девојка, ми рече не е фер према неа да излезам со тебе да се видам, мене порано не ме интересираше дечково а сега ми е тешко што се гледа со друга, не можам себе си да се сфатам.... искрено, да кажам ми е тешко од како ми го напиша тоа