1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.237
    Допаѓања:
    12.868
    Извини ама овој тебе те гледа ко секс машина, ништо друго. Он да испразни јајца, и машала потреба си има секој ден. Ејј, не го учи вака, многу се опуштил тој.
    Видиш и не го боли кур ниту ти како се осеќаш и дали ти е до секс или не ти е. Каква љубов и разбирање за тебе и твоите потреби и желби има тој?
    Уште и за време на циклус сакал втф мислам..

Многу е лошо тоа што веќе тебе ти се смачило и дури згадено ти е од него, а и во право си, па нека ти текне дека не треба веќе да трпиш нешто што не сакаш.

Да позборувате првин, види убаво кажи му, објасни му дека треба да биде повнимателен, да обрне внимание на тоа тебе како ти е, како се осеќаш, ако сака да слуша и да смени нешто, арно, ако не сака, џабе ти е што го сакаш, и он тебе треба да те сака и почитува. Вака според пишаното, ич не те почитува, само негов гз си гледа, он да се задоволи. Епа не бива така.

Дајте не им дозволувајте да ве користат аман.
    Ама да не тролаш бе? Аман значи.

Одлучи се, ти годи тебе односот негов или не? Мана било.. Не сте ич сериозни ама ич, не ми е јасно како вака може.

Нина, стварно осет немаш бе девојче, жена и ти си. И кога се трола осет треба да се има.. (facepalm)

Последна измена: 3 ноември 2024
    На Mumoftwo30, Billy Idol и Adidas888 им се допаѓа ова.
  2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.432
    Допаѓања:
    165.354
    Има жени шо имале насилен и непосакуван полов однос шо е силовање и нели го идентификуваме како силовање, и има жени шо велат: "абе имав секс, неќев во моментот ама знајш се лути ко ќе велам не и го сакам за еден секс да е вака". И то е силовање. Силовање во врска и брак постои. Главната поента на проблемот тука е дека има кавги и лутења ако има одбивање на секс. То е манипулација 101. Да напрај да се осетиш како да му должиш секс, како да му должиш задоволство. Па обвинувања како да си виновен за либидото и желбата. Не е важното прашање зошто неќи или зошто нема секс за време на менструација. Ни сакаме секогаш ни можиме да сакаме секогаш. Партнерот не смеј да не форсира на секс. И стварно ми е жал дека има жени шо врват низ ова, како и самата членка шо ете напиша. Навистина ми е жал.

И сакам да додам. Не сме виновни за либидото. Ни за желбата за секс. Ни значи дека помалку сакаме партнер ако едноставно неќиме секс понекогаш. Имаме право да одлучиме да неќиме секс и то да е почитувано. Се шо не е почитувано - е силовање. Па дури и ако сме прифатиле да имаме секс ради шо направиле да се осеќаме виновно, а неќиме.

Screenshot_2024-11-03-14-40-23-353_com.twitter.android-edit.jpg

На butterfly6223, senjorita-v, eliesaab и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    3.479
    Душо пријател би го направил за тебе ова, да ти се најде, поддршка.. Едноставно ова друго не е нормално, телото твое е храм кој треба да го негуваш како ти што сакаш не некој да се изживува. Извини за директното изразување ама вакви мањаци би ги убила. Имав пријателка која исто беше приморувана на односи до степен на плачење али манипулација го користат чувството на вина.. Стигна до психијатриски лекови кога сфати дека константно е силувана!! Тој ужива со нова девојка.
    Неможе ова да е добар човек, добрите имаат емпатија, чувство на вина што му направиле на некоја девојка, контрола.
    Имав и јас проблеми со дечкото и една членка Yowanity ме праша "дали навистина мислиш дека ќе се смени" верувај ден денес тоа ми е во глава и пазам на неговите чекори да видам дали навистина се сменал за нешто што траеше еден викенд. Колку трае ова?

На Dalene и Mrs. right им се допаѓа ова.
  4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.593
    Допаѓања:
    18.765
    Ima devojki so mu e ubo za vreme na ciklus ds imaat sex, mu olesnuva. Ama rabotava e ovde so toj ne go pocituva nejzinoto mislenje i odma pocnuva pasivno agresivno...

На Mumoftwo30 и Anyshka им се допаѓа ова.
  5. ecotte12

ecotte12 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2024
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    48
    Мислам дека грешно ме сфативте ова за циклусот. Во циклус никогаш не иницирал тој да имаме секс, кога сме пробале тој пат било на моја желба (беше негде на почеток на врска и не знам што ми стана ми се експериментираше и искрено ме интересираше дали е гадлив тип или не хаха)
    Во тие денови, често сака само јас него да го задоволам, но е генерално поразбирлив и да му кажам не. И општо, ако периодот е добар (да имаме редовно по барем 1-2 пати неделно) ондак, не е дека он па апсолутно мора да има секс секој ден (иако да сакав јас, он би и секој ден хах).
    Кавгите настануваат во денови кога се фатил период да имаме поретко секс (циклусот + да речеме обврски / стрес) и таман ќе се најде добра ситуација (да излеземе на состанок итн.), а јас сепак ќе го одбијам.
    И сега, ако ме прашате зошто сум го одбила тогаш - не знам, се случува некад да е навидум се тип топ, ама ете не ми се сакало. Јас од него барам, да прејде преку тоа со разбирање, па така mood-от сигурно ќе ми дојде во наредните неколку дена, но тој почнува да се лути заш сме немале, ми набројува 'ама ти никогаш нејќеш, како не ти фали 10 дена сме немале секс', а од тоа поголем mood killer нема.

6. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.237
    Допаѓања:
    12.868
    Исти курац ти е. Ете не ти е едноставно до секс, дали 10 дена, дали месец дена, причините небитно кои се.
    Зашо големата да се праи? Тоа ми е зборот.

Е сеа ако често го одбиваш, дури и коа нема причина, запрашај се самата што е проблемот и дали има проблем..

Ти така го презентираше ова, ко да те присилува, и сака секој ден без исклучок..

Но и да го одбиеш, не треба да започнува одма кавги. Сама си кажуваш и знаеш дека може и со арно тоа да ти го каже, па и да те мотивира, со грубо и нервозно, ништо не праите, како да не ти се скрши мудот.. Мора разбирање да има, и трпение пред се.

На Mumoftwo30, Billy Idol и Stark им се допаѓа ова.
  7. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    2.454
    @ecotte12 вака на брзинка читнав и едно ме интересира, ама најискрено да одговориш, а зошто имате односи кога не си ти пред се и првично одлучна за 100% да имате?
    А ете сега прочитав си одговорила над моево прашање.
    ...но тој почнува да се лути (да не те интересира зошто се лути кога ти си 100% сигурна дека не сакаш да ти се прави или да правиш нешто за кое не си сигурна).
    Од утре нека дојде до ситуација кога тој ќе рече ете таа ми се лути бидејќи ја терам на нешто за кое не е волна да го прави, бидејќи научила да се сака и почитува себеси и ми поставува граници, бидејќи како спомна погоре членка нејзиното тело е храм кој таа си го негува како сака и ако јас не научам да го гледам, третирам и негувам како таков во иднина не само што уште повеќе ќе се лути туку и можеби нема да ги видам нејзините реакции на моето нападно однесување, бидејќи ќе ја немам повеќе покрај себе.
    Ајде малку подразмисли за ова и започни најбргу што можеш да го применуваш не само со него за ова, со секоја личност што те принудува или манипулира на нешто за кое не си 100% сигурна дека сакаш да го сториш.

На Mumoftwo30, Purelove92, ecotte12 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. ecotte12

ecotte12 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2024
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    48
    Не, не може се испрекршила информацијата низ повеќе replies на форумов. Нигде не спомнав дека тој бара од мене секој ден, иако што е до него, да сакав ја секој ден - би сакал и тој. Факт е дека има повисоко либидо од мене. Ама, јас мислам дека и на тоа се работи, се усогласува парот - либидо не е некоја фикс константа.И моето либидо може би се кренало, само ми треба малце простор и трпение од негова страна, но вака со лутење само стрес и инат ми ствара. Во минатото чуствував вина, ама сфатив дека во право сте, секс треба да е fun activity а не да е под 'мора', со форсирање и психички притисок ништо не праиме.
    Сега единствено сакав да пробам друг пристап кон проблемот, т.е да побарам повеќе трпение и простор па ме интересираше дали има меѓу вас такви кои надминале вакво нешто. По се, ми изгледа дека слабо...

9. Stella1111200

Stella1111200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    271
    Мој совет искрен е да го оставиш овој однос зад себе. Но, ако до толку не можеш како што кажа пробај да разговараш и да кажеш се што мислиш искрено, дури ако треба биди груба спрема него затоа што тоа и го заслужува. Ако видиш дека и после разговорот е ист тогаш те молам остави го. Овок живот е преубав и е полн со преубави можности и сигурна сум дека еден ден ќе си најдеш некој кој што ќе го има целото разбирање на овој свет спрема тебе. Како што е животот убав така е и краток и затоа мисли малку на себе во одредени ситуации…ова е една од тие ситуации каде што треба да мислиш на себе и да имаш секс кога ќе сакаш ти а кога ќе сака и он. Поентата е да сте сложни,а не оти тој имал поголемо либидо па ајде сега кога ќе му проработи мора да се има секс…ма дај ви се молам.

На mickey18 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Alizée10

Alizée10 Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    346
    Јас да сум никогаш не би одбила...а, за тебе не знам...можеби треба да го смениш дечкото...

11. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    271
    Може ли да ми потврдиш дали те разбрав убаво? Кажуваш дека ти дечково никогаш не би го одбила за секс а ако она го одбива секогаш кога ја присилува на односи тогаш МОЖЕБИ треба да си најде нов дечко?

На eliesaab и Alizée10 им се допаѓа ова.
  12. Alizée10

Alizée10 Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    346
    Да, ако не се усогласуваат интимно треба да поработи на пронаоѓање на нов дечко затоа што сегашниов не ја пали...

13. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    271
    Инаку.. не знам како вие размислувате ама ако го одбиеш дечко ти за секс пошто не ти е денот, ти е лошо или било што не значи дека сеуште не си привлечена кон него… значи дека во даден момент едноставно не ти е до секс. Не мора јас да имам 13 пати секс во текот на неделата за да ти докажам дека сеуште ме привлечуваш. Девојчево не можеби туку сигурно треба да си наоѓа нов дечко оти не е нормално некој да те присилува на било што.

На eliesaab, christinnn, boo3 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Alizée10

Alizée10 Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    346
    А, да одбиеш тринаесет пати во ред ли е според тебе? Не верувам некој тринаесет пати во седмицата да ме одбие и се уште да сум со него. Ќе си барам некое друго решение. Не мора дури и да е дечко. Некоја нова забавна активност, занимација за да ми мине времето...а, не да се замарам дали ќе ме присили или не.

15. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    271
    Ама не може сега да настануваат скандали затоа што таа го одбила, ако јас видам дека такво нешто се случува ќе седнам со партнерот и нормален муабет ќе направам што како и зошто ,а не сеа ко малите деца ќе се лутиме и нема да збориме додека не ми дадеш, мислам стварно ви се молам..

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    311
    Ако има некоја слободна феминка што е во долга врска за совет и муабет да ми пише ЛП, благодарам.

На Unikat_1 и bookslover им се допаѓа ова.
  17. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    1.187
    Пиши ми, баш би сакала ако можам да помогнам :)

На Mia-K му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    311
    Не можам да ти пишам имаш ограничување, ако не ти е проб пиши ми :)

19. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    271
    Ти пишав и јас, ако можам некако да ти помогнам.

На Mia-K му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.121
    Не си сериозна со прашањево? :rofl:

На eliesaab, LiquidLuna и Anyshka им се допаѓа ова.