Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. ecotte12

ecotte12 Активен член

Не, не може се испрекршила информацијата низ повеќе replies на форумов. Нигде не спомнав дека тој бара од мене секој ден, иако што е до него, да сакав ја секој ден - би сакал и тој. Факт е дека има повисоко либидо од мене. Ама, јас мислам дека и на тоа се работи, се усогласува парот - либидо не е некоја фикс константа.И моето либидо може би се кренало, само ми треба малце простор и трпение од негова страна, но вака со лутење само стрес и инат ми ствара. Во минатото чуствував вина, ама сфатив дека во право сте, секс треба да е fun activity а не да е под 'мора', со форсирање и психички притисок ништо не праиме.
    Сега единствено сакав да пробам друг пристап кон проблемот, т.е да побарам повеќе трпение и простор па ме интересираше дали има меѓу вас такви кои надминале вакво нешто. По се, ми изгледа дека слабо...

2. Stella1111200

Stella1111200 Истакнат член

Мој совет искрен е да го оставиш овој однос зад себе. Но, ако до толку не можеш како што кажа пробај да разговараш и да кажеш се што мислиш искрено, дури ако треба биди груба спрема него затоа што тоа и го заслужува. Ако видиш дека и после разговорот е ист тогаш те молам остави го. Овок живот е преубав и е полн со преубави можности и сигурна сум дека еден ден ќе си најдеш некој кој што ќе го има целото разбирање на овој свет спрема тебе. Како што е животот убав така е и краток и затоа мисли малку на себе во одредени ситуации…ова е една од тие ситуации каде што треба да мислиш на себе и да имаш секс кога ќе сакаш ти а кога ќе сака и он. Поентата е да сте сложни,а не оти тој имал поголемо либидо па ајде сега кога ќе му проработи мора да се има секс…ма дај ви се молам.

mickey18 likes this.
  3. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Јас да сум никогаш не би одбила...а, за тебе не знам...можеби треба да го смениш дечкото...

4. Stella1111200

Може ли да ми потврдиш дали те разбрав убаво? Кажуваш дека ти дечково никогаш не би го одбила за секс а ако она го одбива секогаш кога ја присилува на односи тогаш МОЖЕБИ треба да си најде нов дечко?

eliesaab and Alizée10 like this.
  5. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Да, ако не се усогласуваат интимно треба да поработи на пронаоѓање на нов дечко затоа што сегашниов не ја пали...

6. Stella1111200

Инаку.. не знам како вие размислувате ама ако го одбиеш дечко ти за секс пошто не ти е денот, ти е лошо или било што не значи дека сеуште не си привлечена кон него… значи дека во даден момент едноставно не ти е до секс. Не мора јас да имам 13 пати секс во текот на неделата за да ти докажам дека сеуште ме привлечуваш. Девојчево не можеби туку сигурно треба да си наоѓа нов дечко оти не е нормално некој да те присилува на било што.

eliesaab, christinnn, boo3 and 5 others like this.
  7. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

А, да одбиеш тринаесет пати во ред ли е според тебе? Не верувам некој тринаесет пати во седмицата да ме одбие и се уште да сум со него. Ќе си барам некое друго решение. Не мора дури и да е дечко. Некоја нова забавна активност, занимација за да ми мине времето...а, не да се замарам дали ќе ме присили или не.

8. Stella1111200

Ама не може сега да настануваат скандали затоа што таа го одбила, ако јас видам дека такво нешто се случува ќе седнам со партнерот и нормален муабет ќе направам што како и зошто ,а не сеа ко малите деца ќе се лутиме и нема да збориме додека не ми дадеш, мислам стварно ви се молам..

Mumoftwo30 likes this.
  9. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Ако има некоја слободна феминка што е во долга врска за совет и муабет да ми пише ЛП, благодарам.

Unikat_1 and bookslover like this.
  10. bookslover

bookslover Популарен член

Пиши ми, баш би сакала ако можам да помогнам :)

Mia-K likes this.
  11. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Не можам да ти пишам имаш ограничување, ако не ти е проб пиши ми :)

12. Stella1111200

Ти пишав и јас, ако можам некако да ти помогнам.

Mia-K likes this.
  13. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Не си сериозна со прашањево? :rofl:

eliesaab, LiquidLuna and Anyshka like this.
  14. simona_baby

simona_baby Популарен член

Нинче ли,остај она си го лади со нас.Во последно време баш и е досадно.

15. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Следам, Televisa prezenta. :rofl:

16. нина122

нина122 Популарен член

Јас не одбивам, тогаш ми е најубаво, затоа прашав.

17. Herraa

Herraa Активен член

Ве молам за совет… 5 месеци пишувавме само и после прифатив да бидиме во врска а тој сакаше уште од почетокот..тогаш му реков врската да биди во тајност и сега во 2 месеци врска ние само два пати се имаме видено.
    Не ме бара веќе за да се гледаме од 18ти септември кога се видовме последен пат веќе никогаш не ме побара за да се видиме а пишувавме и понатаму и кога ќе го прашав зошто е така зошто веќе никогаш не ме побара ми велеше оти немам време… или па ќе ми се развикаше… денес пишувавме и ми рече да се видиме вечерва ама сакам да имаме односи.. на тоа му реков кога ќе кажеш на сите за нас и кога ќе објавиш слика со мене тогаш ќе имаме се… ама тој не сака ни да објави слика ни некој да знај за нас… и се налути се скаравме ве молам за совет… многу ми е тешко…

18. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Не те сака, ќе те убедува и манипулира само за да добие нешто друго. Совет: не си губи време на таков.

19. Anyshka

Anyshka Популарен член

Два пати само сте се виделе и ти пишал дека сака односи, само за тоа му е.
    Откачи го, не ти треба ваков.

20. smooch

smooch Популарен член

Колку години имате?
    И зошто си сакала врската да е во тајност?

Just.do.it and SummerGirl like this.