Ќе пукнам веќе ако не побарам мислење од некој ама не сакам да пишувам јавно. Не е проблем, само ме интересира мислење за една мала ситуација, кој е расположен нека ми пише ама да е повозрасен, жени од 30+ а мажи од 40+ се добредојдени за мислење.
Каква врска било ова? Се немате видено и заедничка иднина планирате. Сигурно и прстен купил и спратот дома го спрема. Девојче, млада си уживај. Излегувај, запознавај луѓе, уживај во младоста и животот.
Се извинувам што пишувам волку доцна но сега можам. Фатена сум во канџите на нарцизоиден психопат кој ме изневерува. Ми забрани се дури и банкоматските картички ми ги зема. Ве преколнувам за помош, Агенцииве се прескапи. Дали ке се нафати некој да го следи ќе си платам се шо треба. Фала однапред.
Вработена си нели? Претпоставувам да, штом спомна картици. Вака ќе напраиш ако мене ме слушаш. Доаѓа ден у месец кај што си зимаш плата, идеш у банка со личен документ и си ја подигаш платата и едноставно си одиш од дома, ни а ни ш. Се што е вредно од кај тебе дома да си земеш: злато, сребро, скап накит, прстени ги продаваш и бегаш што подалеку. Можеш и кредит да земеш дур се средиш. Ако имаш деца, миленичиња исто ги земаш. Од работа можеш преместување да побараш. Ако имаш повреди на тело, веднаш отиди во болница да се направи запис. Адвокат добар одма си наоѓаш, може ако е некој ептен луд и забрана за приближување да му дадат. Забораив да кажам, ако не си вработена или немаш приход, едноставно што можеш од дома што е вредно, грабни и бегај. И работа што побрзо најди си. Тропни и прашај на сите места, може им требаат луѓе. Немаш поинаков спас од ваков човек, само ќе си ги губиш годините.
Забораив да кажам, ко ќе си ја подигнеш платата, од банка можат да стават забрана на тие картици, така да за него тие ќе станат обична пластика Ако знаеш кај стојат парите само земи ги и ич да не се осеќаш лошо, на такво грабање картици, практично е кражба... и ти заслужуваш да си среќна. Лични документи ако ти држи, пример лична карта, продаваш нешто што има вредно дома или па позајмуваш пари и си вадиш нова за многу брзо, по брза постапка. Само што и да правиш, не останувај со него. Знам дека е тешко, но мораш да мислиш на себе. Со среќа, се надевам кажаново е од помош. Може некоја друга да се надоврзе да каже здруженија, друштва или па некој добар адвокат што би и биле од помош на девојчево
Веројатно го сака, веројатно и значи нешто, што знам. Но со таков човек се е џабе. Треба да си поголем психопат, за да излезеш со вакви луѓе на крај.
Најдобронамерно, избркај го од дома, зашо мислам дека тоа е твој личен стан, ако не се лажам. Не знам зашо да го следиш, шо фајде? Смени брава, пријави го во полиција, што чекаш уште, и што бараш со таков човек? Зборевме и претходно, а еве и сега зад истото стојам..
Собери си ги твојте работи и оди си од кај него, оди во банка, нека ја блокираат таа картичка, после оди извади си сметка во друга банка, и префрли си ја платата таму, лични документи извади си нови ако не ти ги дава тие, ако ти доаѓа на работа и те вознемирува пријави во полиција, побарај забрана за пристап.. Сама ако не се спасиш, никој нема да дојде да те спаси, верувај.
Да, еден од ретките кој ми кажа дека се гледа со девојка и не би било фер, тоа ретко се наоѓа кај машко денес, сепак фала.
Ништо не правиш со тоа да најдеш некој да го следи. Зошто ќе ти е да знаеш каде оди кога ти имаш скроз друг проблем? Картички не знам како може да ти забранува, посебно ако работиш, се на твое име и ти лично располагаш со нив. Ако си зависна од него тогаш може да ти врши економско насилство. Ама како што знам не си зависна и си во многу подобра позиција од обичните жени во вакви ситуации. Наместо да ја усложнуваш, упрости ја: ангажирај адвокат и побарај развод. Во два чекора решение.
Zdravo na site! mi treba itno sovet plan neznam kako da go narecam znaci vaka se gledam so eden bevme pred edna god vo kontakt posle prekinavme i pred eden mesec pak pocnavme da se slusame,sega jas sum na problem oti se ponasa mnogu ladno zamisleno a znam deka ima nameri somene lugeto okolu mene mi vikat deka i jas sum takva zato i toj praj deka mn nezainteresirano sum se ponasala kako seedno da mi e,jas nemam pojke idei kako da postapam so masko za da svati deka i jas sakam nesto,porano bev mnogu povredena od drug i od togas ne sum ista i neznam kako da pokazam deka go sakam mi znaci.Ako imate nekoj sovet sto bi bilo najdobrl da napravam za deteto a stv go sakam i mi znaci ne bi sakala i ovaa sansa da si ja propustam.❤️❤️samo bez negativni komentari.
Епа кажи му дека го сакаш. Најдобро ова у живо. Седни го кажи му вака и вака и ќе се си видиш и он како се осеќа за тебе. Подобра варијанта од ова немаш.
Pocni da se ponasas malce pomilo prema nego, zaprimeti shto ti smeta vo negoviot odnos koga e laden i ne mu vrakjaj vo ista mera. Davaj mu suptilni znaci, pisi mu /pobaraj go i ti prva, daj mu idei deka sakas da se vidite primer spomni deka nekade mn ti se odi. Ako potrae ova poveke od 2-3 nedeli i nema promena od negova strana, togas ke mora da se obides podirektno ako ti znaci covekot. Nekoj ke mora da e pozrel / pohrabar megju vas dvajca i da prestane da igra "hard to get" ili da si trgne sekoj po svoj pat ako ne biva rabota..
vcera vecerta jas go pobarav da se vidime bese narabota i prifati se vidovme na kratko,vecerva glupo mi e da go pobaram i da mu zvonam neznam so da mu recam a isto kako vcera nema smisla
Јави му се и кажи му дека си му се јавила затоа што си сакала да го слушнеш, прашај го што прави, чисто за да влезете во дискусија, прашај го дали би сакал кафе да пиете некаде вечерва.