1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.003
    Допаѓања:
    12.336
    Ништо не правиш со тоа да најдеш некој да го следи. Зошто ќе ти е да знаеш каде оди кога ти имаш скроз друг проблем?

Картички не знам како може да ти забранува, посебно ако работиш, се на твое име и ти лично располагаш со нив. Ако си зависна од него тогаш може да ти врши економско насилство. Ама како што знам не си зависна и си во многу подобра позиција од обичните жени во вакви ситуации. Наместо да ја усложнуваш, упрости ја: ангажирај адвокат и побарај развод. Во два чекора решение.

На SummerGirl, Ivicka_1993, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Bella26

Bella26 Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Zdravo na site! mi treba itno sovet plan neznam kako da go narecam znaci vaka se gledam so eden bevme pred edna god vo kontakt posle prekinavme i pred eden mesec pak pocnavme da se slusame,sega jas sum na problem oti se ponasa mnogu ladno zamisleno a znam deka ima nameri somene lugeto okolu mene mi vikat deka i jas sum takva zato i toj praj deka mn nezainteresirano sum se ponasala kako seedno da mi e,jas nemam pojke idei kako da postapam so masko za da svati deka i jas sakam nesto,porano bev mnogu povredena od drug i od togas ne sum ista i neznam kako da pokazam deka go sakam mi znaci.Ako imate nekoj sovet sto bi bilo najdobrl da napravam za deteto a stv go sakam i mi znaci ne bi sakala i ovaa sansa da si ja propustam.❤️❤️samo bez negativni komentari.

3. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.551
    Допаѓања:
    7.461
    Епа кажи му дека го сакаш. Најдобро ова у живо. Седни го кажи му вака и вака и ќе се си видиш и он како се осеќа за тебе. Подобра варијанта од ова немаш.

На SummerGirl и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  4. Bella26

Bella26 Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    da ne bidi tolku direkno uste odma

5. ecotte12

ecotte12 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2024
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    48
    Pocni da se ponasas malce pomilo prema nego, zaprimeti shto ti smeta vo negoviot odnos koga e laden i ne mu vrakjaj vo ista mera. Davaj mu suptilni znaci, pisi mu /pobaraj go i ti prva, daj mu idei deka sakas da se vidite primer spomni deka nekade mn ti se odi. Ako potrae ova poveke od 2-3 nedeli i nema promena od negova strana, togas ke mora da se obides podirektno ako ti znaci covekot. Nekoj ke mora da e pozrel / pohrabar megju vas dvajca i da prestane da igra "hard to get" ili da si trgne sekoj po svoj pat ako ne biva rabota..

6. Bella26

Bella26 Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    vcera vecerta jas go pobarav da se vidime bese narabota i prifati se vidovme na kratko,vecerva glupo mi e da go pobaram i da mu zvonam neznam so da mu recam a isto kako vcera nema smisla

7. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    12.338
    Јави му се и кажи му дека си му се јавила затоа што си сакала да го слушнеш, прашај го што прави, чисто за да влезете во дискусија, прашај го дали би сакал кафе да пиете некаде вечерва.

8. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    550
    Hello, би сакала да прашам совет :) се гледам со момче еден месец, со тоа што 3 недели (после тој месец) е заминат на патување и нема да се видиме се до 6ти декември. Е сеа, кога ќе се врати се мислев дали да го прашам што ќе прави за Нова Година и дали би сакал да правиме нешто заедно, или па да чекам тој да ме праша? Не сакам да испаднам needy & desperate као дека мора со него да сум за Нова и дека зависам од него или па дане ме сфати погрешно дека го напињам, сепак се гледаме кратко, но од друга страна би сакала да знам и да си планирам, ако не сум со него да идам со други. Сите ми викаат чекај он да те праша прв машко е, но меѓутоа што ако не ме праша и си останам не договорена и сама а он си испланира? Ја сум секад за комуникација и дирек прашување без разлика машко женско и правило кој треба прв, но сите ме предомислуваат од страна па би сакала да слушнам и ваше мислење :) helpp

На ecotte12 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  9. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.230
    Прашај го.
    Немора да му кажеш да сте заедно,само онака од околу,ќе идеш некаде за нова? И тоа е тоа

10. ecotte12

ecotte12 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2024
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    48
    Прашај го, биди тоа што си - директна и комуникативна и нема да зажалиш. Ако за некој си одвишок "needy" друг се би дал за таква девојка. Можеш да му спомнеш дека те викале и други, па за да си се организираш прашуваш и така ќе видиш и што планира, а ќе му оставиш простор и тој да покаже иницијатива како машко.

На troublemaker94 и Stark им се допаѓа ова.
  11. Herraa

Herraa Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    7
    Денес ме избришал од секаде…
    Кога видов многу лошо се почувствував.. не знам како ќе го заборавам нема да можам… тука сме од исто место ќе се сретнуваме..
    Тешко ќе ми е… го сакам и покрај се…

На Melissa_39 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.593
    Допаѓања:
    18.764
    Види да ти кажам една сурова реалност. Да сакал и тој ќе успеевте, се вака е само проекција на твојата тага и љубов кон него. И ќе го заборавиш, не треба да ти зависи цел живот од него, студираш, работиш, што правиш? Занимавај се со нешто.. ќе помини, не си ни прва ни последна. :)

На SummerGirl, Mumoftwo30, Herraa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.359
    Допаѓања:
    11.964
    @Herraa млада си, терај си понатаму, ќе дојди и твоето време, ќе го заборавиш

На SummerGirl, quattro, sino.o.oka и 2 други им се допаѓа ова.
  14. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    677
    Кога ќе го сретнеш наредниот што ќе го сакаш и ќе те сака и ќе имате нормална врска ќе видеш дека сега залудно се нервираш.Мислам и ќе ти биди мака за кога си се нервирала.Ќе го заборавиш,биди силна и главата горе.Отвори си го видикот за нови можности

На SummerGirl, Herraa и Stark им се допаѓа ова.
  15. Herraa

Herraa Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    7
    Се обидов дури и да се сменам за него бев спремна на се… ми даде време за една недела да сум се сменела и ми рече после таа една недела ќе видам каква ќе бидеш и ми рече ќе зборуваме после понеделник за се… и тој понеделник помина и не ми пиша.. ни да зборуваме ни ништо а ми рече така… во меѓувреме тие денови имав и смртен случај во семејството ни за тоа ништо не ми пиша ни па да сакаше да биде покрај мене во тие моменти… уништена сум како што не сум била никогаш досега во овие 23 години.

16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.593
    Допаѓања:
    18.764

Сосема е океј да се чувствуваш вака.

Момчево или типов нема чувства за тебе, а ти имаш. Замисли кога би го запознала вистинскиот... колку би била среќна и ти и тој што те има..

Не те знам, вака на форум че си речиш ај треска глупости некој позади Аватар и никнејм ама сум поминал слично како тебе. :)

На SummerGirl, Herraa и ForeverME им се допаѓа ова.
  17. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.236
    Допаѓања:
    12.850
    Да се смениш?
    Немој за никој да си се сменила, со цел да му удоволуваш, за никој!!!

Ѓубре манипулаторско. Би требало да славиш што ти се тргнал од животот.. Какво тагување бе, за кого тоа? Дали заслужил?
    Си играл со твоите чувства, и те отфрлил, ништо не си му значела.

И не си мала толку, научи се да си се цениш поише. :)

Последна измена: 22 ноември 2024
    На rainbowec, SummerGirl, Herraa и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Herraa

Herraa Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    7
    Најмногу ми е криво што знаеше многу работи за мене еве дека не сум имала со никого досега ништо… криво ми е ова што му го кажав можеби не требаше…ете ништо не вреди и покрај тоа не ме сакаше.. ама ете толку многу му верував дека ме сака, ми ветуваше се… му пишал на брат ми му кажал дека ме сака дека сака се искрено со мене.. на други луѓе кои ни се заеднички пријатели на сите кажуваше колку е заљубен во мене…
    А само два пати се видовме и два месеци не ме имаше побарано за да се видиме и после една вечер ми пишува вечерва да се видиме ама да пробаме да имаме односи.. а не сакаше никој да знае за нас. Јас му реков кога ќе биде се во ред со нас и сите ќе знаат тогаш ќе имаме се ама не сакаше никој да знае.. добро е што не отидов таа вечер.. ми рече можеби поради тоа не ни одело.. ако се случело тоа можеби немало веќе да се расправаме а сигурно само ќе ме искористеше и ништо друго.
    Сега се каам за тоа нешто што му го кажав за мене и за многу работи.. што не ја видов вистината на време, што пробував да се сменам, а сега сфаќам дека ништо не било до мене.
    Каењето е само губење време…

19. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.593
    Допаѓања:
    18.764
    Баш океј си постапила, пристојно. Верувај ко че си вистинска и добри намери, кога тогаш ќе си го покажат лицето таквите личности. Вака барем знаеш сепак каков бил. Биди си ти таква ко шо си, верувам дека си добра личност и не знаеш што ти носи иднината... можеби ќе се усреќиш!

На SummerGirl, Herraa и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  20. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    677

Како и да е научи лекција од ова за нареден пат.Сега ти се чини дека е многу лошо ама верувај ќе помине со тек на време.И немој да се сменуваш заради никого,освен за себе

На Herraa му/ѝ се допаѓа ова.