Па помислив и ја на ова ама зашо би ми пишувал реферати таа ноќ и утредента. И пред 5 дена да збориме ако сакал да ме откачи. Тамам ете раскинавме. Не знам можда и грешам од страна човек подобро гледа. Ама не можам да сум мирна и спокојна толку години ми отидоа така, колку вложив нерви, љубов, жртви и се беше во ред до оваа вечер. Имам книга да напишам за што све сум прегазила, опростила, колку сум го сакачла ценела…
Ти си мислела дека било се ок.Но, не било.Веројатно во позадина се вртеле други нешта од негова страна.Најдобрата одмазда што сега можеш да му ја дадеш е да го ставиш на целосен игнор и да покажеш дека среќата не ти зависи од него.Верувам дека во животот имаш стотици причини за уживање и радост.Искористи ги.
Така е мила, ама почна и да гради куќа, сите веќе мислевме дека кај и да е и ќе ме побара. 31 год е. Од толку планови, цели, замисли со него овоа ми се случи. Но имаш право можно е во позадина да се вртеле други ствари од негова страна.
Зрел човек што планира иднина со тебе не прави вака.Седнува како маж и разговара,го решава проблемот.Како може да ставиш на некој одма блок и да расчистиш наеднаш.
Викаш дека се било ок, ама си и повеќе од свесна дека години уназад не те почитувал, и све и да не те изневерил, ипак криење, лажење, аднување сомнителни девојки за да им праќа пораки/слики - се први чекори до неверство. Не оставај маж 2 пати да ти каже дека не сака да е со тебе. Особено не некој ваков неблагодарен, кај си му простила се и сешто што те излажал зашто приоритизирал другари место тебе уште се нашол повреден завалијата оти сестра ти му ја кажала вистината во лице па сега она крива и ради проблемот со неа он ТЕБЕ ти прекинува.. не те цени, затоа цени си се ти сама, ќе најдеш некој асален, искрен, лојален да не те боли глава кај е и со која. Годините поминале не можеш да ги вратиш, дури и да си сама за нг, дотерај се, излези, појди на пијачка или види приклучи се на некоја другарка со дечко и ако би те посвоиле за еден ден ќе си поминеш поубаво него во друштво со некој што нејќе да е со тебе, а нема ни гз отворено да ти каже па сестра ти крива му била.
Подобро ќе се утепам од плачење ама нема да го молам и да му се вратам за жива глава. 31 година, за срамота, јас мислев за некоја тинејџерска приказна се работи.
Ти треба да го ставиш на блок не да чекаш он да те одблокира и да ти даде нова шанса.Ако бидете пак заедно и прејдеш преку ова му праќаш порака дека може да те гази секој следен момент.
Па никако нема да му се вратиш фала богу и да не си на блок. Научете се ВИЕ луѓето да ги ставите на блок,а не тој ќе се понаша дебилно, мене ќе ме избрише од животот па и уште ќе плачам. Животот е преубав за било кој да се замара со вакви детски мозоци на 31 година.
За ваков човек моментална че биди болката, ама на долг рок ќе славиш. Манипулатор невиден е. Сакајте се повеќе и не дозволувајте да не те почитуваат.. секогаш го велам тоа оти и јас како машко се имам изгорено.
Од поранешен дечко за роденден добив јакна, јакната е стварно убава, не знам дали да продолжам да ја носам од како раскинавме Носите ли и Вие вака работи од поранешни?
Досега не ми купил никој ништо камоли јакна, ама шо е крива јакната ако ти е уба да не ја носиш? Демек несреќа во љубовта?
Носам. Чувам. Поклон е. Ако ми се допаѓа ќе го чувам, не гледам зошто не би. Особено ако е добра јакна. Ако толку ми се допаѓа шо сама би ја купила ако ја немав - зошто да не ја носам?
Не, не носам, ќе ме потсеќа на него, од бившиот дечко кога раскинавме сите поклони и ги дадов на тетка ми, неќев да ги фрлам ама и неќев да ги чувам, и така неа и ги дадов, имаше мечиња, срциња, рамки од слики ги извадив сликите и рамките и ги дадов, можеби имало уште нешто, ама во главно ништо не чувам.