1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    3.062
    Носам. Имав патики од него ептен ми беа убави и удобни, ги носев до скоро.

На Mumoftwo30, Ta-mara, mickey18 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.359
    Допаѓања:
    11.964
    Да носам, имам часовник од бившиот и не го имам извадено од мене:rofl:за мене поклон е поклон, нема зошто да не го носам, ниту ме потсеќа на него ниту ништо

На Mumoftwo30, Ta-mara, mickey18 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.593
    Допаѓања:
    18.764
    Nosam. Na vremeto frlav se od bivshite, duri na edna od lutina i gi vrstiv site pokloni. Sho budala sum bil togas haha, sega si nosam sepak vo dsden moment bile dadeni so kef. :)

На FridaodaMk и Ta-mara им се допаѓа ова.
  4. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    16.241
    Да носам часовник и тоа го отепав од носење, повеќе од 10 години, но не ме потсеќа на бившиот воопшто, тоа беше една тинејџерска љубов од средношколските денови.

На Ta-mara му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    3.479
    Луѓе не е некој проблем али би сакала да слушнам мислења. Со дечкото сме 6 месеци заедно, двата возрасни 31 и 35. Што имавме проблеми на почеток средивме. Се е во ред, ме запозна со сите пријатели негови, излегуваме сегде итн.. Е сега малку ми е чудно што никогаш не ме поканил дома. Има болна мајка со дијабетис и притисок, татко со исто здравствени проблеми и сестра, на почеток го прашав зошто не одиме кај тебе да гледаме филм нешто? Он ми рече дека сеуште не сакал да ме запознае во случај да не се скараме (тогаш се каравме бааѓи), сега сеуште не, тие не ни знаат дека има некоја. Воопшто не е близок, одделно живеат..Го прашав завчера ми рече "зошто да не биди изненадување кога ќе дојдеш, а и глупаво ми е да им кажувам , немаме ни паднато на муабет" . Излегуваме на места каде што излегува сестра му, секој момент можиме да се сретнеме па и со неговите.. Само незнам што не ме кани макар на едно кафе? :?:

6. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.593
    Допаѓања:
    18.764
    Затоа што веројатно мисли дека сеуште е рано и се согласувам со него. (иако јас и порано од тоа сум ја поканил чисто за да знае дека имам сериозни апла намери и да биди сигурна во то :) )

На Mumoftwo30 и Purelove92 им се допаѓа ова.
  7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.590
    Допаѓања:
    79.148
    Јас за 6 месеци не би очекувала да ме викне дома ама добро, тоа сум само јас. Никогаш не сум сакала запознавања со родители за толку кратко време.

На simoncelicius, Mumoftwo30, smooch и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Purelove92

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    3.479
    Мислиш? Али имаме сериозни намери, јас нив можам да ги сретнам на пат во близина живееме. Ај за 3 месеци сфаќам ама.. :?:

9. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    948
    Допаѓања:
    3.127
    Не е рано, тебе ќе ти значи многу ако отидеш кај неговите дома?

10. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.593
    Допаѓања:
    18.764
    Мислам и се согласувам со него, се со време. Кај мене ја донесов дома ја засакаа ко ќерка и се, ЏАБЕ. Така да...

На simoncelicius и Purelove92 им се допаѓа ова.
  11. Purelove92

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    3.479
    Па секако на која не би му значело, а и има денови кога не ми се излегува, зошто да не гледаме филм:?: Немора да ме запознава официјално. Пријателка.

12. Purelove92

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    3.479
    Жал ми е Старк. Не вредело, ќе си најдеш некоја со која нема да се повтори ова сценарио.

На simoncelicius и Stark им се допаѓа ова.
  13. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    948
    Допаѓања:
    3.127
    Види, уште малце нека помине време...па ако не те викне, ќе ти кажам зошто :D

На Purelove92 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.593
    Допаѓања:
    18.764
    По мое не го избрзувај, ако спомни супер, ако не почекај. Иначе ти благодарам. :)

На Purelove92 и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  15. ecotte12

ecotte12 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2024
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    48
    Освен ако тебе јакната не ти враќа спомени да те потсеќа, јас не гледам проблем.

16. Purelove92

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    3.479
    Ииии кој ќе чекал кажи ми сега (waiting)

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ecotte12

ecotte12 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2024
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    48
    Од човек до човек различно е каков однос си има со неговите. Познавам луѓе на иста возраст, отворени ко книга па уште во прв месец дома кажуваат све за 2-3 месеци ја/го носат на запознавање. Ама има и некои што чекаат до година на пример. Можеби и неговите му вршат притисоци па му е страв да не ги "разочара" доколку не ви успее, може и затоа што не е преблизок со нив.

На Bitter-Sweet, mickey18 и Purelove92 им се допаѓа ова.
  18. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    948
    Допаѓања:
    3.127
    рано ми е и мене, да осудам така.

На Purelove92 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.420
    Допаѓања:
    165.286
    Јас разбирам сериозни намери ама 6 месеци е уште тој „розов“ период каде гледаме низ розови наочари. Јас не сум за запознавање рано родители иако имам запозаено порано зошто таква ситуација се креирала и било неизбежно во најмала рака. Така да ако уште смета дека му е рано и му треба време - ете му треба. Твоето би рекла дека го напрај со то шо му кажа дека ти сакаш да одиш и да ги запознајш. Сега „топката“ е во негови раце. Лично, не сум имала проблем браќа и сестри да запознавам порано пошто најчесто сме врсници и е отскочна даска во запознавањето. Ем не сме спремни за покрупен чекор, па ова иди како некој „тест“ период. Родители од друга страна е поркупен чекор и убо е добро да се стабилизирате и запознајте, да извајте розовите наочари после таа honeymoon фаза, па после. Можиш ете да му предложиш да запознајш сестра му, ако се блиски ќе можите и да одите заедно на кафе куц туц ама колку шо сфатив од пишаното не се блиски генерално како фамилија па и од таму не сум изненадена да немат паднато на муабет.

На Mumoftwo30, smooch, Snowflake92 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    250
    Глупости. Јас другар сум носел дома што сум го видел 3 пати...па девојка. Кога сака тогаш нека дојде. Па и да раскинете некогаш. Не те сели кај неговите...