1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    3.817
    Секој има различни гледишта и не постои закон за ова некој смета дека треба некој не, така да не ја паничете девојката

На Ena05, eliesaab, Purelove92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    250
    Во право си кој како сака ни јас не сум по правила за најголем дел од работите. Си кажувам за себе ова. Јас ги носам дома и многу различни сум донесол.

На Purelove92 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Alek90

Alek90 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    94
    можеби сеуште не се чувствува комотно да ти покаже во какви услови живее. Болни родители, можеби застарена куќа/стан што треба да се реновира, мала соба (поготово ако ја дели собата со сестра му) итн.

4. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    3.479
    Мислам дека сестра му си има сопствен спрат и секој ден можиме да ја видиме, дури и кога за малку ќе останев без работа тој ми помагаше бараше место кај неа во фирмата, а за стара е стара куќата, родителите се болни луѓе, а тој воопшто не е близок, бил со дедо му, со родителите ич, ги почитува ама и должностите не му налагаат толку време да е дома. Ама во ред испадна дека ќе ја чекаме Нова година кај него дома, без моја иницијатива. Драмев тука за без врска.. Ви благодарам луѓе на сите уште еднаш :hug:

На FridaodaMk, Mumoftwo30, Alek90 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.593
    Допаѓања:
    18.764

Ubavo da si pominite, ete pozitivno te iznenadii, bravo za momceto ova e i dobar znak deka saka seriozno se so tebe i mu znacis.

На Feminka22, Mumoftwo30, Purelove92 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Purelove92

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    3.479
    Ти благодарам :hug: и ти што побрзо да си ја најдеш среќата онаа вистинската :hug:

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Harley Quinn

Harley Quinn Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    250
    Ми треба совет.

Со дечко ми идеме скоро 2 години и ни е преубаво. Ама некако ни фали таа еуфорија на honeymoon phase што ја имавме на почетокот кога почнавме да излегуваме. Совет некој за како да го доживееме тоа пак?

8. ecotte12

ecotte12 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2024
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    48
    Потрудете се да одвоите време за мали романтични гестови (изненади го со нешто на пример), заеднички планирајте состаноци / некое патување или барем викенд надвор од градот во кој живеете доколку сте во можност, и општо пробувајте нови работи, ако треба напрајте и листа и така ќе формирате нови незаборавни спомени место монотонија и ќе ви се зголеми страста. Инаку, викаат дека љубовта почнува тек отакако вистински ќе запознаеш некого доволно за да се почувствуваш сигурно и смирено покрај него, така што скроз е нормално и при интересни моменти да ги немаш тие пеперутки во стомак како кога све ви било ново и непознато.

9. Purelove92

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    3.479
    Одете на викенд некаде каде што не сте биле, дејт на првото место каде што сте излегле, некоја промена .. Да не е монотонија, инаку има секакви фрази низ животот не се секирај.

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Unikat_1

Unikat_1 Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2024
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    9
    Како ќе влегувате подлабоко во врската така се ќе ви биде поразлично.
    Нема никад да ви биде како на почеток секој почеток е посебен и на сите ни било исто така да бидете ссамо заљубени и се ќе си биде ок почитувајте се меѓусебно сакајте се се друго е менливо

На Bitter-Sweet и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  11. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    311
    Јас сум долго во врска 8+ години.
    Неодамна еден од нас имаше сериозен здравствен проблем што со месеци се боревме и се теудевме да не влијае на врската но, за жал не можеше да не влијае тој интензитет на трауми и стравови..
    Да не должам многу, ќе кажувам на кратко.
    Со текот на времето да речеме кога излеговме делумно од тој период нели бидејќи едниот повеќе беше засегнат другиот трпел и се обидувал да биде поддршка, откако се опушти малку почнаа да се појавуваат симптоми на анксиозност.. несоници, напади, страв за иднината и општо навраќање на сите лоши моменти од трауматичниот период.
    Квалитетот на врската е многу низок моментално, гледам дека работите со месеци се за никаде, има волја да се среди демек ќе биде подобро ама периодот на пребордување некако не оддалечи и двајцата еден од друг.
    Многу е тешко, премногу, ама и не може да се живее вака во стравови и да се чека подобро утре нели?
    Многу работи ми фалат во моментов во врската, особено кога гледам одокулу сите си ги средуваат животите а мојот се распаѓа…
    Се трудев се да биде океј а и од др страна беше исто колку се можеше со цела сила ама стварно почнувам да се изморувам и да живеам очекувајќи што било порано, ама знам дека и не дме толку криви ни двајцата животот е таков некад носи мн лоши моменти.
    Се работи за голем период поминат заедно што стварно е тешко да донесеме било каква одлука. Се мислам дека ќе погрешам кој пат и да го изберам, но и ова моментално не го личи на врска воопшто, неколку пати реков времете ќе покаже ама еве..
    Си викам дали вака треба да е, дали е некој знак или што е дето ова стварно некогаш сум цела во прашалници.

12. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    16.241
    Таа еуфорија како на почетокот не ни може да ја има, веќе сте се запознале меѓусебно. Како ќе одминува времето, нормално е да ја нема таа возбуда како на самиот почеток, кога секој ден си заедно со истата особа и веќе ја знаеш како дише. Планирајте си патувања, дружења, вечери, заеднички активности во кои ќе уживате двајцата за да не ви стане врската монотона треба да се случува нешто, да се планира. Сакајте се, почитувајте се тоа тоа е најважно.

На Unikat_1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    2.930
    Допаѓања:
    4.408
    Почекај уште малце.

14. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.095
    Vo strav ne se zivee, toa ne e zivot, zatoa X raboti se ostavaat na Boga, ishodot se ostava na Boga, covek nema tolkava sila da drzi pod kontrola odredeni nesta. Postoi samo eden uspesen pat do totalno nezadovolstvo od zivotot, toa e da se sporeduvas so drugite. Sekoj pominuva niz razlicni periodi, fazi na svoj nacin i sekoj svojot uspeh go definira na svoj nacin, sto bi se reklo "tvoj zivot, tvoi pravila".Trgni toj aspekt od mislite pa, natamu donesi odluka.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    311
    Фала ти на мислењето.
    Инаку, не кажав тоа што го кажав со цел и намера да се споредам со некого туку кажав како јас се чувствувам во моментот.
    Ја генерализирав состојбата многу, всушност е многу тешка и многу чувствителна тема.. Како и да е, животот е таков за жал не секогаш нуди убави и среќни моменти.

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.095
    Taka e, i pominuvaat i dobrite i teskite momenti, kje pomine i ova. Normalno e i da se izmoris i da ti se smaci, kje splasne belki prasinata i da si najdes i mir i radost naskoro.

17. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    315
    Не знам зашто сум толку баксуз за дечко, таман почнав да се допишувам со еден дечко, се беше ок како фин добар, се согласуваме за доста работи, пишувавме стално требаше и да се видиме и се што следува, но еве од вчера па и денес се поретко ми пишува некако, ок не ми е тоа криво, криво ми е што ми се претстави како фин и добар имавме исти гледишта на животот и се тоа, кога го прашав дали случајно сум кажала нешто погрешно ми рече не, само немал интернет додека е на работа, ама излажа од кај другарка на whatsapp беше онлине неколку пати плус кога му пишував на вибер имаше две црти дека има интернет нели кога нема се појавува една... Еднаш, јас кога не пишав, ми рече мислев си се предомислила ми падна криво и му реков, не таман работа така прават кукавици јас не сум тоа, ќе ти кажам причина и ајде, а сега ова што????

18. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.155
    Допаѓања:
    39.700
    Изгубил интерес. Не си му се допаднала. Move on

На Stark и Ta-mara им се допаѓа ова.
  19. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.095
    Ova "кажала нешто погрешно ми рече не," ne mi e jasno, samo ovoj decko e ok na zemjava za da mu pisuvas vaka? Tolku proverki i sl., ne e na odmet ama ne se poznavate znaci e suvisno. Poleka so tolku nadezi so lugje koi ne gi poznavate, pa duri i da go poznavas poleka, kje si kaze vremeto se. Ne e deka nemas srekja ama nekoi lugje cenat ako gi gazis, togas imas cena ti, razmisli za ova, a i dali sakas takov tip do sebe, sekoj eden vo daden moment kje gi spusti barikadite i kaj vakov koja kje bide tvojata cena? So vakov mn niska. Ako nekoj saka da se javi kje najde nacin, pa duri i blokiran da e u na kraj sveta da e, a ne izgovori. A i sto kje ti se takvi prasanja, ako sakal kje pisel, ne sakal ne pisal, tolku e ednostavno. Trgni gi nadezite (sekoj moze da pisuva i da e ok cisto od dosada, ne od nz sto) i kje si bide ok sleden pat.

На Ta-mara му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    315
    И што ако не сум му се допаднала? Не може да каже, не ми одговораш и толку, а вака што?