Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Ti bi kazala nekomu taka? Verojatno ne bi, ama so dela bi pokazala subtilno taka i toj. Toa ne snaci deka nesto ne e ok so tebe, pa da go prasuvas dali si zgresila nesto i tn., na toj sto mu se dopagjas ne do bilo koja mera, tuku bas onaka like, toj kje te istolerira duri i da zgresis. Olabavi, sto e tvoe kje naleta ;) take it easy :l:

На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    345
    Би кажала, сум кажувала кога некој не е за мене, никогаш не сум бегала како кукавица, женско сум,а тек па машко

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Ete jas ne bi, toa mu doagja kako jas da se smetam sebe si za nz sto, a ne e taka, ednostavno ne moze so site da sme kompetabilni. Ne se zamaraj, usluga e ova, kje dojde toa sto e dobro za tebe.

На Ta-mara му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    345
    А, за што се смета да бегаш како кукавица? Јас не мислам така, сите сакаат вистина и искреност, нема потреба да се гледа тоа како да си самобендисан, јас да ми кажеше така, немаше така да го сфатам ама вака... Ич веќе никад да не ми ни пише!

5. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Jas ne begam, ednostavno pa, i nemam sto nekomu da mu dokazuvam, jas smetam podobro e na vreme da se povlecam i ni sebe si ni nekomu da mu gubam vreme ili davam nadez, a vsusnost nemam nikakvi nameri, toa e vekje teret koj mene licno ne mi treba. Ako se vrati tipot toa se mind games :) na koi si nasednala cisto samo od ljubopitnost verojatno i premnogu davanje prostor i vreme vo tvoeto glavce na nekoj sto ne go poznavas. Da ne si go mislela, da ne si go proveruvala, jas ti garantiram ako imas ton obvrski nemalo ni da primetis deka go nema posle 2-3 dena i ne bi bila ljuta voopsto :) ajde uzivaj, toj ednas mangup big deal, sleden pat think about it ;)

На simoncelicius и Ta-mara им се допаѓа ова.
  6. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.239
    Допаѓања:
    40.064
    Се тоа е океј, ама не се сите како тебе, и ако очекуваш дека луѓето ќе те третираат така како што ти ги третираш, само ќе патиш во овој свет.

Некогаш најдобро е да му посакаш некому се најдобро и да продолжиш со животот. Може на старт ќе ти биде тешко, ама по некое време нема ниту да се сеќаваш, ниту ќе ти биде релевантно едно вакво скроз небитно искуство.

На eliesaab и Outlook им се допаѓа ова.
  7. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.789
    Допаѓања:
    19.632
    Според делата че видиш дали те бендисува или не, не секогаш мора да ти се кажи директно, сепак и не сте биле толку блиски, да речам во врска па да се објаснувате. Се согалсувам со @Billy Idol. Move on. :)

На Outlook и Billy Idol им се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.789
    Допаѓања:
    169.731
    @Ta-mara глеј можи вистина нема интернет и креираш проблем каде нема шо значи нема да продолжи нешто оти од старт го саботираш. Или те лажи и полека те одбива, и дали сакаш да се малтретираш дали вистина бил онлајн или да се помириш дека, јебига, не е секој за секој и зато постои дејтинг сцена? Шо пробвам да ти кажам е, не се опседнувај и тагувај за маж со кои само сте зборале, да проверваш дали те лажи дали бил онлајн. Можи да има 1001 причина зошто бавно враќа и 1000 не се that deep. И не, поќето нема директно да ти кажат зошто е непријатно. Осети го вајбо и прати го. Неќи - неќи. Ќе најдиш некој кој сака.

На FridaodaMk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ecotte12

ecotte12 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2024
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    64
    Има луѓе што преку тебе ќе си бараат валидација за нивното его.. што ќе ти го троши времето додека те чува на "лагер" како резерва, а за него ти ќе си само занимација додека не најде друга за која ќе е позаинтересиран. Не барај од секого да е толку чесен и искрен за да ти каже све отворено. Некогаш и самиот човек може да не знае што сака и да е неодлучен во врска со тебе, сакам да кажам не мора да значи ни дека е лош лик кој те вртка, може и самиот е изгубен.. Во секој случај за тебе тоа не се добри новости така што потруди се и ти да најдеш занимација да не се опсесираш мн. мн. Со него. Не можеш да ги изманипулираш неговите чуства и со сила да го натераш да те сака/свиѓа, не е до тебе. Ако треба да биде - ќе биде. Времето ќе покаже, рано е да се донесе конечен заклучок од само неколку дена што бил поладен, можда и ќе преземе малце поише иницијатива дечкото, ама ти тука ништо не можеш да направиш така што пробај да ја фокусираш енергијата на нешто попродуктивно..

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.095
    Допаѓања:
    55.869
    За жал не сите го имаат тоа ниво на самосвест за да искомуницираат искрено со тебе како возрасни луѓе па одат по линија на помал отпор со ghosting. Сосема е валидно што си лута, бидејќи сте пишувале и сте правеле планови да се видите па сега наеднаш го снемува. Најверојатно сценарио е дека друга влегла во игра.
    Сум имала случај каде еден дечко што ми пишуваше ми спушташе ѕвезди и ми ветуваше свашта, за на крај да се повлекува полека и да ме обвинува дека јас не сум го барала, па по неколку дена од последниот разговор ме тргна од Инстаграм и стави слика со друга девојка. :) Само си реков фала богу што не се приврзав. Многу подли знаат да бидат луѓето, треба да се внимава со кого се фаќа работа.

Кај мажите важи едно правило: If he wanted to, he would. Друго сѐ е изговор. Ако си збунета од неговите постапки значи дека не е (доволно) заинтересиран и време е да продолжиш понатаму за да се заштитиш себеси.

На Tinaaa, Waverly Raven, FridaodaMk и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Kje sfati deka usluga i napravil, inaku moze da se vrati pa, uste i ljut uvreden i navreden hahaha pa, tuka ti pod itno da razmislis sto pravis :D :D :D cirkus, zatoa let it be, saka da odi neka si odi so srekja :) krajot go krasi deloto :D :D :D gosting mn mn cesto ne e kraj :) a deckovo bas kako da baral vrednuvanje, mil, fin, dobar, se se slozuvale :) ne e bas mozno za se nesto da se slozuvas :)

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Stella1111200

Stella1111200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    286
    Што значи ако машко ти ги лајкнува сите сториња по ред веќе 1 месец? Но, никако да пише?

13. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.392
    Допаѓања:
    12.796
    Дека викендов ќе врни… :smirk:

На Konfetka, tanjita, Billy Idol и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.651
    Пиши му.

15. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    286
    :sweat::sweat::sweat::sweat:
    Некоја друга опција нели постои?

16. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    3.261
    Или му се допаѓаат многу, во пакет со тебе...или не сака прв да пише.

На FridaodaMk и Selena01 им се допаѓа ова.
  17. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    286
    Минаа 8292929 викенди од првото лајкнување, таман се израдував и си реков дека ќе пише оно пусто ништо… на лајкнувања само остана.

Да и ја си помислив дека е првата опција.

18. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.651
    Well... No.

19. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    3.261
    Постои, ако и ти му ги лајкнуваш сторињата...па да се одлучи да пише.

20. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    286
    Не става никакви сториња тој… тука лежи проблемот.

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.