Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.170
    Допаѓања:
    186.003
    @Ta-mara глеј можи вистина нема интернет и креираш проблем каде нема шо значи нема да продолжи нешто оти од старт го саботираш. Или те лажи и полека те одбива, и дали сакаш да се малтретираш дали вистина бил онлајн или да се помириш дека, јебига, не е секој за секој и зато постои дејтинг сцена? Шо пробвам да ти кажам е, не се опседнувај и тагувај за маж со кои само сте зборале, да проверваш дали те лажи дали бил онлајн. Можи да има 1001 причина зошто бавно враќа и 1000 не се that deep. И не, поќето нема директно да ти кажат зошто е непријатно. Осети го вајбо и прати го. Неќи - неќи. Ќе најдиш некој кој сака.

На FridaodaMk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ecotte12

ecotte12 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2024
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    179
    Има луѓе што преку тебе ќе си бараат валидација за нивното его.. што ќе ти го троши времето додека те чува на "лагер" како резерва, а за него ти ќе си само занимација додека не најде друга за која ќе е позаинтересиран. Не барај од секого да е толку чесен и искрен за да ти каже све отворено. Некогаш и самиот човек може да не знае што сака и да е неодлучен во врска со тебе, сакам да кажам не мора да значи ни дека е лош лик кој те вртка, може и самиот е изгубен.. Во секој случај за тебе тоа не се добри новости така што потруди се и ти да најдеш занимација да не се опсесираш мн. мн. Со него. Не можеш да ги изманипулираш неговите чуства и со сила да го натераш да те сака/свиѓа, не е до тебе. Ако треба да биде - ќе биде. Времето ќе покаже, рано е да се донесе конечен заклучок од само неколку дена што бил поладен, можда и ќе преземе малце поише иницијатива дечкото, ама ти тука ништо не можеш да направиш така што пробај да ја фокусираш енергијата на нешто попродуктивно..

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.817
    Допаѓања:
    63.308
    За жал не сите го имаат тоа ниво на самосвест за да искомуницираат искрено со тебе како возрасни луѓе па одат по линија на помал отпор со ghosting. Сосема е валидно што си лута, бидејќи сте пишувале и сте правеле планови да се видите па сега наеднаш го снемува. Најверојатно сценарио е дека друга влегла во игра.
    Сум имала случај каде еден дечко што ми пишуваше ми спушташе ѕвезди и ми ветуваше свашта, за на крај да се повлекува полека и да ме обвинува дека јас не сум го барала, па по неколку дена од последниот разговор ме тргна од Инстаграм и стави слика со друга девојка. :) Само си реков фала богу што не се приврзав. Многу подли знаат да бидат луѓето, треба да се внимава со кого се фаќа работа.

Кај мажите важи едно правило: If he wanted to, he would. Друго сѐ е изговор. Ако си збунета од неговите постапки значи дека не е (доволно) заинтересиран и време е да продолжиш понатаму за да се заштитиш себеси.

На Tinaaa, Waverly Raven, FridaodaMk и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.149
    Kje sfati deka usluga i napravil, inaku moze da se vrati pa, uste i ljut uvreden i navreden hahaha pa, tuka ti pod itno da razmislis sto pravis :D :D :D cirkus, zatoa let it be, saka da odi neka si odi so srekja :) krajot go krasi deloto :D :D :D gosting mn mn cesto ne e kraj :) a deckovo bas kako da baral vrednuvanje, mil, fin, dobar, se se slozuvale :) ne e bas mozno za se nesto da se slozuvas :)

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Stella1111200

Stella1111200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    435
    Што значи ако машко ти ги лајкнува сите сториња по ред веќе 1 месец? Но, никако да пише?

6. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    4.051
    Допаѓања:
    15.469
    Дека викендов ќе врни… :smirk:

На Konfetka, tanjita, Billy Idol и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Wh@tev3r

Wh@tev3r Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    1.820
    Пиши му.

8. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    435
    :sweat::sweat::sweat::sweat:
    Некоја друга опција нели постои?

9. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.702
    Допаѓања:
    4.762
    Или му се допаѓаат многу, во пакет со тебе...или не сака прв да пише.

На FridaodaMk и Selena01 им се допаѓа ова.
  10. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    435
    Минаа 8292929 викенди од првото лајкнување, таман се израдував и си реков дека ќе пише оно пусто ништо… на лајкнувања само остана.

Да и ја си помислив дека е првата опција.

11. Wh@tev3r

Wh@tev3r Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    1.820
    Well... No.

12. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.702
    Допаѓања:
    4.762
    Постои, ако и ти му ги лајкнуваш сторињата...па да се одлучи да пише.

13. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    435
    Не става никакви сториња тој… тука лежи проблемот.

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.702
    Допаѓања:
    4.762
    Со среќа.

15. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.817
    Допаѓања:
    63.308
    Дека е принцеза. :D
    Стварно не го сфаќам ова со лајкување сториња. Дали само сторито му се свиѓа на некој или и ти.
    Не ќе да е случајно ако ти ги лајкува сите сториња, но не му кревај его и остави го тој да го направи првиот чекор.

На Oriental и Konfetka им се допаѓа ова.
  16. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    435
    Ама и на мене не ми е јасно ова со лајкнувањата. До сега кој и да сум запознала сум го запознала во живо и сме кликнале и натака тргнало. Сега ова ме збунува и прв пат се соочувам со вакви лајкнувања, стварно не знам што да мислам. Де ќе пиши, де нема да пиши,а јас немам намера да го направам првиот чекор, се срамам. Знам дека сите имаат различни перспективи, едни викаат што има везе пиши му, но јас лично не мислам така. Постои и веројатност да има повеќе во паќет па мене ме држи за резерва… кој знае , машки памет.

17. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.702
    Допаѓања:
    4.762
    рече дека никако не ти пишувал....сега друго, пишуваш.

18. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    435
    Во смисла де ќе пиши, де нема да пиши сум мислела јас што си велам во главата. Таман си помислам нема шанса да пиши, па стави на некое стори лајк и си кажам ајде може има надеж. Глупо сум се изразила погоре.
    А да инаку немаме апсолутно никакба комуникација, освен неговите лајкови кои не можат да претставуваат никакба комуникација.

19. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.817
    Допаѓања:
    63.308
    Слушај си ја интуицијата. Не вреди во овој случај прва да пишуваш. Да сака(л) ќе пиши. :)

Што мажи ќе беа ова, порано серенади им пееле под прозор за да ги освојат, сега го лајкуваат сторито и се срамат да пишат. :rofl:

На baby-star, tanjita, Tinaaa и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    435
    Интуицијата моментално 0 бодови.
    А инаку да, скроз се сложувам. Не можам дс глумам лудило да пишувам прва. Крај краева ни прв ни последен ајде, само што целата ситуација ме фрустрира.

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.