1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    948
    Допаѓања:
    3.127
    Со среќа.

2. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.027
    Допаѓања:
    55.263
    Дека е принцеза. :D
    Стварно не го сфаќам ова со лајкување сториња. Дали само сторито му се свиѓа на некој или и ти.
    Не ќе да е случајно ако ти ги лајкува сите сториња, но не му кревај его и остави го тој да го направи првиот чекор.

На Konfetka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Stella1111200

Stella1111200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    271
    Ама и на мене не ми е јасно ова со лајкнувањата. До сега кој и да сум запознала сум го запознала во живо и сме кликнале и натака тргнало. Сега ова ме збунува и прв пат се соочувам со вакви лајкнувања, стварно не знам што да мислам. Де ќе пиши, де нема да пиши,а јас немам намера да го направам првиот чекор, се срамам. Знам дека сите имаат различни перспективи, едни викаат што има везе пиши му, но јас лично не мислам така. Постои и веројатност да има повеќе во паќет па мене ме држи за резерва… кој знае , машки памет.

4. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    948
    Допаѓања:
    3.127
    рече дека никако не ти пишувал....сега друго, пишуваш.

5. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    271
    Во смисла де ќе пиши, де нема да пиши сум мислела јас што си велам во главата. Таман си помислам нема шанса да пиши, па стави на некое стори лајк и си кажам ајде може има надеж. Глупо сум се изразила погоре.
    А да инаку немаме апсолутно никакба комуникација, освен неговите лајкови кои не можат да претставуваат никакба комуникација.

6. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.027
    Допаѓања:
    55.263
    Слушај си ја интуицијата. Не вреди во овој случај прва да пишуваш. Да сака(л) ќе пиши. :)

Што мажи ќе беа ова, порано серенади им пееле под прозор за да ги освојат, сега го лајкуваат сторито и се срамат да пишат. :rofl:

На tanjita, Tinaaa, Alm. и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    271
    Интуицијата моментално 0 бодови.
    А инаку да, скроз се сложувам. Не можам дс глумам лудило да пишувам прва. Крај краева ни прв ни последен ајде, само што целата ситуација ме фрустрира.

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    948
    Допаѓања:
    3.127
    Ти си знаеш дали вреди да се пише, најјдобро. Ако вреди, пиши...еднаш само, после чекај. ПРВА, секако.

9. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    16.241
    Не срцнуваат на една, туку на секоја, па кај некоја ќе му запали.

На Sielo❤️ и Selena01 им се допаѓа ова.
  10. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.495
    Допаѓања:
    41.643
    Ова многу комплицирани модерниве времиња некако, на графчиња да гледаш дали му се свиѓаш, па лајкнал, не лајкнал, па што мислел поетот со лајкот, ноу ноу :shake:.
    Да требаше сега некој да барам немажена ќе си останев гарант:?:.

На Konfetka, Selena01, Sweetymk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.768
    Допаѓања:
    34.431
    Полесно беше порано без нет.
    А не сега ми лајкнал, не ми лајкнал, не мора да значи ако некој лајкнал на некоја девојка дека автоматски му се допаѓа, па сигурно истите тие не лајкнуваат само на една девојка.

На Selena01 и emiliana им се допаѓа ова.
  12. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.495
    Допаѓања:
    41.643
    Ама така де, не прават чекор ни да пишат само, а не да треба ко порано да ти пријдат во живо, што е далеку понезгодно ако те одбие така.

На Sweetymk и Anyshka им се допаѓа ова.
  13. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.551
    Допаѓања:
    7.455
    Да. Да почекаш уште еден месец и после тоа да не прашаш истово.

Да сакал ќе пишел. Штом нејќел значи не сакал:!: Пролазен онлајн лик, шта чеш. Едино ако ептен, али онака ептен го свиѓаш и осеќаш дека може да има нешто повеќе, само во таа варијанта јас би пишала. Инаку не вреди да си трошиш од лепота за некој си таму шо си го лади:smirk:

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Aenarion

Aenarion Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    240
    Јас регуларно отворам и лајкам сторис на другар(к)и, не сум знаел дека лајкнување приказни на Инста/ФБ било неофицијално објавување интерес.

15. Alm.

Alm. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    2.114
    Па едно е да лајкаш сторис на другарки, а друго да лајкаш стори на некои што не ти се другарки, што знам :|

На Selena01 и Amellie13 им се допаѓа ова.
  16. Aenarion

Aenarion Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    240
    Па добро изгледа имам различен светоглед, не додавам ни прифаќам рандом лица па автоматски по тоа претпоставив дека членката и типот кој и лајка константно слики се другари.

На Alm. му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.551
    Допаѓања:
    7.455
    Ко шо ја разбрав, не се познаваат од никаде.

На мене барем ништо не би ми значеле тие срциња. А ги имало, а ги немало исто се фаќа. До душа и се неам најдено у ваква ситуација, оти не ги ни прифаќам на социјални мрежи оние кои не ги знам.

Си ги сметаат многу луѓе ко начин на удварање, ама мене не ми ваља ова. Па ако симпатишаш некој кажи си ко чоек.

А многу и онака си ги кликаат, оти постои ко опција. Тоа ќе да е и случајот сега. Да имало нешто, ќе се десело. Сè наваму е лажење на сам себе, барем мене ми делува така од страна. Месец дена и повеќе од доста е.

На Anyshka и Aenarion им се допаѓа ова.
  18. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    271
    Видете сега… да се оградам од се. Јас со дечково не се знам лично, го знам од видување и тој мене ме знае од видување. Сте биле некогаш во ситуација кога некој знаете онака само на име бидејќи сте слушнале нешто за него или некој ваш познаник бил во друштво со него? Епа те така го знам. Не ми е скроз анонимец. Симпатија од далеку, така го сфаќам јас.

Друго, во врска со лајкнувањата на сториња се согласувам дека е една голема глупост и сум свесна колку е полесно да запознаеш некој во живо и од таму да тече работата, напоменав и погоре дека сите мои врски/излегувања започнувале секогаш така, сега е единствена ситуација кога се “расправам” со ситуацијата на лајкнување.

Трето, на некој може му значат тие лајкнувања на некој не. Според мене ни едно машко нема туку така да лајкне стори, во ред може да е женскарош и да лајкнува на 70% но, пак има некоја задна намера, што не значи дека е добра секако. Сега се ставам во ситуација да имам дечко и тој туку така да си лајкнува, му паднала под рака па ај, нема да е чудно? Па одма ќе си помислам дека има некоја задна намера.

Да, се согласувам дека е глупо со лајкнувањата ама едноставно тоа е денешното време и така веќе функционираат работите. Скоро се се случува преку социјални мрежи и така едноставно течат работите.

На Malesia му/ѝ се допаѓа ова.
  19. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    21.372
    Кај мене машки лајкнуваат сториња многу поќе од еден месец и ништо уште.:rofl::rofl:

На Anyshka и Selena01 им се допаѓа ова.
  20. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.483
    Допаѓања:
    2.793
    Така е девојче. Реална си ама сега има некој и на се си става лајк, ако не е таков и он те симпатизира. Затоа ајде на кафе викај го.

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.