Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.397
    Допаѓања:
    12.058
    @Stark минатото остави го зад тебе, тој што грешел и зборувал лошо за тебе него ќе му стој во душа, ако си бил фер спрема неа, а таа испаднала никаква, ти победуваш во секој чекор. Доколку сте друштво и не сакаш да го пропуштиш моменот сепак е традиција, ќе си оставиш се зад тебе и ќе одиш. Но секако тоа е твоја одлука

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.691
    Допаѓања:
    19.099
    Ostaveno e àma mi e potsetnik za da ne polustam i bidam dobar sekos jas da popustam i pak prjateli i pak gluposti, ednostavno mi smeta licemerni lujge nejzinite roditeli, i opshto taa posto em emocionalno em fizicki me izneveri. :)

3. natashaaz.09

natashaaz.09 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2023
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    46
    Што доколку на секоја мала кавга дечкото ви вика ај немој да доаѓаш, иди у три лепе, малце му фали за он да се изреволтира. Пред 3 дена го збрецав за нешто шо го направи се и сешто ми изнакажа па после извини…

4. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    899
    Ако мислиш дека би ти било незгодно и нема да ти годи да бидеш таму, не оди, во спротивно оди! Животот е исто така краток да правиме работи кои не ги сакаме, бидејќи треба да се направат.

На natashaaz.09 и Stark им се допаѓа ова.
  5. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.631
    Допаѓања:
    167.562
    @Stark ако делите друштво, не е попуштање и пријателство со неа ако ти си со своето друштво. Ако едноставно се дружите, ама до сега не ви било традиција со нив да вртите паре, па како "гром од ведро небо" те бара - не мораш да прифатиш. Али ако се дружите и си имаш традиции со нив, нема зошто ти да се тргаш. Воедно, не мора да си пријател со неа ако неќиш.

@natashaaz.09 ќе пробам да не сум драматична, ама за мене е црвено знаме вакво однесување. Така да ќе те прашам, дали е често нервозен? Дали често ја истура нервозата на тебе? Како прај то да се осеќаш? Шо и да одговориш, размисли како се осеќаш ти во ситуацијата и дали сакаш и можиш да останиш во та ситуација. Ако одговорот е не, шо се надевам, тогаш прво пробај разговарај да ја објасниш твојата перспектива и како се осеќаш. Ако пак реагира бурно и невалидизира шо осеќаш - тргни построга граница.

На Stark и natashaaz.09 им се допаѓа ова.
  6. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.088
    Допаѓања:
    12.632
    Ликов бара само причина да те испровоцира (претпоставувам и му дадеш причина за да те откачи). Не му доликува воопшто, прашај го што му менува тоа нему. И игнорирај, секако. 36 годишен ќе прави муабети. За средно. Ок.

На Purelove92 и crimson им се допаѓа ова.
  7. natashaaz.09

Се зачлени на:
    11 април 2023
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    46
    Па доколку му кажам дека нешто прави погрешно на пр зашо не ме земал кај него а можел, зашо не дошол кај мене. Зошто нешто го искомплицирал а едноставно било така се понаша. У фазон као ако не ти одговара не иди, он вика дека за се го напнувам го тормозам. Нормално кога гледам неправди и раб шо не треба да се така. Досега 5-6 пати па и више му се има случено. И сега ми пиша вчера извини нервозен сум, (ама ми изнакажа он на мене и др навредливи раб демек неспособна ја сум, размазена, од нишо направи кавга. Едно две тоа ти е, барај си подобар ја не чинам итн итн). Ме прашал шо правам и дали сум отишла у Битола, ни сеен не му направив. Спремна скоро ме остави за на прославата, и фустан и све ми беше спремно. Па откако ми изнакажа еден куп работи да дојдаѓ ли да те земам извини. И не отидов. Не знам дали да му вратам на порака и да му прочитам, а имам еден куп раб шо сакам да му ги кажам. Му реков некни у кавгата оди барај способни неразгалени мене остај ме.

8. Harley Quinn

Harley Quinn Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    307
    Јас нема да се согласам со Нина целосно. Да во право е дека сте веќе возрасни и дека било и поминало, и се тоа што се десило меѓу вас е минато и очигледно си имате веќе нови животи, моментот каде што викаш дека зборувала лошо за твоите (односно нејзините родители) и за твојот брат со попреченост според мене е нешто неприфатливо. Не треба да одиш. Кажи и само фала на покана и тоа е тоа. Ај тебе што те праела и напраила будала е едно, ама од твоите родители и брат нема шанса. Нека фаќа патот.

На TrueToMyself, eliesaab и Stark им се допаѓа ова.
  9. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.134
    Допаѓања:
    4.572
    Си има некој психички проблеми, па можеби се истура на тебе. Или пак нешто му пречи кај тебе, па вака прави.

Разговарај со него и кажи му дека ти прели. Ако пак не се опамети, батали го.

10. natashaaz.09

Се зачлени на:
    11 април 2023
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    46
    Лесно избувнува. Ама му раскинав јас неќни. Шо да правам сега? Не сум дете така да ми праи, и на дете не се прави така.

11. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.134
    Допаѓања:
    4.572
    Ништо, што да правиш. Ќе си продолжиш со животот. Дечко секогаш ќе можеш да си најдеш.

За некој што ти прави така, убаво си му направила. Немој да трпиш психичко малтретирање.
    Ако нема хемија помеѓу вас, нема радосни моменти и среќа, нема согласување, се тргаш од патот и тоа е тоа.

На natashaaz.09 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Reina Liza

Reina Liza Нов член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Замислете ... маж над 30 год се беше ок и преку ноќ почна да вика да мисли дека заследувам мажи кријам провокативни слики од мажи, му сметало што сум имала дечковци порано, сакал невина жена, неќел да ме пушта никаде...а се беше ок. како под некое дејство да е

13. natashaaz.09

Се зачлени на:
    11 април 2023
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    46
    Му пишав еве сега не ми враќа и така…

На Компир Манџа му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    3.926
    Тој го прај истото, во 90% случаеви

На Stark и AAKG им се допаѓа ова.
  15. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.134
    Допаѓања:
    4.572
    Можеби под дејство на магија бил. :drunk:
    Или апла љубоморен.

16. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    848
    За ваков не вреди да трошиш зборови не да (го о)пишуваш тука.
    Ќе му кажеш се што си имаш јасно и гласно и чао адио.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    3.511
    Девојко клоците на овај, нека се дери таму каде што го трпат. Што ќе ти е дс ти нарушува мир.

На natashaaz.09 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.397
    Допаѓања:
    12.058
    Кажи чао пријатно и готово, тргни се оти ќе имаш многу проблеми со таква личност

На Medea. му/ѝ се допаѓа ова.