Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Harley Quinn

Harley Quinn Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    455
    Јас нема да се согласам со Нина целосно. Да во право е дека сте веќе возрасни и дека било и поминало, и се тоа што се десило меѓу вас е минато и очигледно си имате веќе нови животи, моментот каде што викаш дека зборувала лошо за твоите (односно нејзините родители) и за твојот брат со попреченост според мене е нешто неприфатливо. Не треба да одиш. Кажи и само фала на покана и тоа е тоа. Ај тебе што те праела и напраила будала е едно, ама од твоите родители и брат нема шанса. Нека фаќа патот.

На Aenarion, Anyshka, TrueToMyself и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    6.087
    Допаѓања:
    9.005
    Си има некој психички проблеми, па можеби се истура на тебе. Или пак нешто му пречи кај тебе, па вака прави.

Разговарај со него и кажи му дека ти прели. Ако пак не се опамети, батали го.

3. natashaaz.09

natashaaz.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2023
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    69
    Лесно избувнува. Ама му раскинав јас неќни. Шо да правам сега? Не сум дете така да ми праи, и на дете не се прави така.

4. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    6.087
    Допаѓања:
    9.005
    Ништо, што да правиш. Ќе си продолжиш со животот. Дечко секогаш ќе можеш да си најдеш.

За некој што ти прави така, убаво си му направила. Немој да трпиш психичко малтретирање.
    Ако нема хемија помеѓу вас, нема радосни моменти и среќа, нема согласување, се тргаш од патот и тоа е тоа.

На natashaaz.09 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Reina Liza

Reina Liza Нов член

Се зачлени на:
    11 јануари 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Замислете ... маж над 30 год се беше ок и преку ноќ почна да вика да мисли дека заследувам мажи кријам провокативни слики од мажи, му сметало што сум имала дечковци порано, сакал невина жена, неќел да ме пушта никаде...а се беше ок. како под некое дејство да е

6. natashaaz.09

natashaaz.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2023
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    69
    Му пишав еве сега не ми враќа и така…

На Компир Манџа му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.449
    Допаѓања:
    4.838
    Тој го прај истото, во 90% случаеви

На raww, Tinaaa, New live и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    6.087
    Допаѓања:
    9.005
    Можеби под дејство на магија бил. :drunk:
    Или апла љубоморен.

9. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    6.537
    За ваков не вреди да трошиш зборови не да (го о)пишуваш тука.
    Ќе му кажеш се што си имаш јасно и гласно и чао адио.

На raww, Tinaaa и eliesaab им се допаѓа ова.
  10. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.579
    Девојко клоците на овај, нека се дери таму каде што го трпат. Што ќе ти е дс ти нарушува мир.

На natashaaz.09 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    12.289
    Кажи чао пријатно и готово, тргни се оти ќе имаш многу проблеми со таква личност

На Medea. му/ѝ се допаѓа ова.
  12. devojkata1234

devojkata1234 Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2024
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    18
    Со дечкото сме кратко време во врска. Пред да почне со мене водел друг живот(дури и кога бил со претходните девојки) - обично завршувал во кафана и се поднапивал. Од кога почнавме да комуницираме почесто и од кога се фативме тој неколку месеци веќе се нема напиено алкохол, вели дека се сменил ( со мене ) и завршил со тоа засекогаш. И на секое ми вели дека кога ќе кажел тој нешто значи завршено е. Искрено се плашам дека еден ден ќе му досадам и ќе се врати пак на старите навики. Дали може човек навистина да се смени? Кое е вашето мислење?

13. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    6.087
    Допаѓања:
    9.005
    Можно е. Стварно се сменил изгледа. Но тоа не значи дека не може да се врати на старите навики.

14. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    4.493
    Може некој лп, не би сакала јавно да пишувам...

15. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    533
    Па, можно е да се врати на минатите навики доколку е таков тип. Провери го бидејќи ако се пропил повторно ќе оди по кафеани со другарите.

16. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.255
    Допаѓања:
    17.935
    Ако почне пак да пие, тоа е до него (не до тебе). Не преземај толкава одговорност за туѓи постапки. Иако мој совет е што подалеку од луѓе кои тонат во алкохол.

На IvvaNeo, Amellie13, Billy Idol и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.817
    Допаѓања:
    24.468
    Не, туку ти да го избркаш на партал ако пие. Тој треба да се плаши, а ти не. Колку и да ти е убав, алфа мажјак, ако почне да пие сметај x10 потешки се проблемите со пијаница. :)

На New live, Amellie13, AAKG и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Босилче

Босилче Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    217
    Здраво. Имам еден проблем ама мислам дека го имам со себе па ми треба да чујам и друго мислење. Наиме, пред некоја недела другар на мојата другарка реши да ми пише со цел да бидеме во врска. Арно ама јас од старт не сакам ништо, ем не го познавам ем не можам да се базирам на муабети дека бил добро дете. Тоа му го кажав, му реков дека сега засега не сум за врска туку ако сака чисто другарски. Рече демек можи ќе ми се смени мислењето ама јас не се чувствувам така, имам некое негативно чувство и стегнатост кога ќе стигне негова порака и немам некој си муабет, не сум опуштена во разговорот и немам некои чувства. Си викам кога човек прво не сака пријателство… Не знам, имам некое такво мислење дека партнерот прво треба да ти биде пријател, да се гради врската на тој темел бидејќи сите знаеме што се подразбира под тој поим. Не знам можи е до мене, јас не сум таков тип што лесно се впушта во врски ако прво некого многу добро не го познавам и немам изградено доверба како кон пријател. Дилемата ми е во тоа што ако испадне шанса со некое друго момче (во моментот додека пишувавме со него немаше никој друг за да ми се “мати умот”) и слушнам муабети од типот “нели за брзо не ти требаше врска а сега имаш некој”. Се чувствувам како да сум го излажала или пак изневерила со тоа.
    Фала ви на секој одговор и мислење :)

19. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.686
    Допаѓања:
    42.378
    Не може да бидеш пријател со некој што сака да биде со тебе во врска.

Можеш да му дадеш време да се запознаете повеќе и подобро за да видиш за каква личност се работи, ама ако не ви оди разговорот како што гледаш и не сакаш ништо со него, тогаш треба тоа директно да му го кажеш за ниту тој, ниту ти да си го трошиш времето. И после тоа ќе прекинете комуникација.

А за другово, не му должиш ништо, продолжи си понатаму во потрага по друг партнер, ама искомуницирај искрено. Не е океј да го влечиш кога очигледно не ти се допаѓа.

На boo3 и Босилче им се допаѓа ова.
  20. Босилче

Босилче Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    217
    @Billy Idol
    Искомунициравме искрено и му кажав директно од старт со каков став сум и да знае на што е, како што рече ти, не сакам да го влечам. Мислам дека коректно постапив кога му кажав дека не сакам врска, не сакав да бидам безобразна или пак да го навредам и да му речам директно дека не ми се допаѓа, сепак е близок другар на моја другарка.
    Повеќе ми беше за последниот твој пасус и мислење :)

На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.