Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.714
    Допаѓања:
    168.536
    Се ти кажаа другите, јас сакав да ти додам само уште нешто. Ако ти неќиш ништо со него, а према ова шо пиша неќиш, и му кажиш и тој знај - нема шо да ти е гајле да мислиш дали ќе помисли нешто ако после некој друг те заинтересира и почниш нешто со некој друг побрзо. Ти си важно транспарентна пред него дека неќиш ништо со него. И до толку ти е грижа. За на таму, ти си живејш животот како шо сакаш, а не со грижа некој да не помисли нешто.

1. То едно гледање ви беше одложено 1000 пати без да ти кажи за то и ти да чекаш до последен момент.
    2. Не се ни знајте ама зборате за заеднички живот?!?!?!?!? Gurl what?
    3. Барем лично, ако некој е задолжен до гуша - треба ептен јак изговор да има зошто е то така за да не го препишам како неодоговрен dude bro. Да не речам, едно меѓу поголемите црвени знамиња кај маж ми е да е задолжен до гуша, па да ми матка очи дека за кирија се задолжил (така да или живеј out of his price range, шо е неодговорно, или троши како да нема утре и касни со важни обврски - шо пак е неодговорно). И уште поголемо црвено знаме шо сакал да реши проблемот со брз кредит.

Дечково е одечко црвено знаме. Ако сакаш трн во здрава нога - пробај се. Ама искрено, најпаметно ти е да бегаш шо побрзо и шо подалеку.

На Selena01, Босилче, MarigoldA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Alek90

Alek90 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    169
    Дали си сериозна? Еве и јас можам да ти го ветам ова, ќе дојдеш да живееш со мене?!

3. nate246

nate246 Нов член

Се зачлени на:
    Недела
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво луѓе итно ми треба совет, добро ќе биде и совет од машко. Не знам како да постапам, сметам дека секој потег ќе биде погрешен. Во врска сме 4 години, при што минатиот месец типот ми раскина ама се смиривме после само 3 недели. Проблемот е следен: Кога раскинавме после само 24h тој постираше неколку слики со друга девојка(selfie слики еден до друг), јас сликиве ги видов преку лажен профил кај што го имам бидејќи на оригиналниот профил сме блокнати уште одамна и така остана. Коа ги видов срцево ме заболе, само 24h беа поминати.. Срамота!! Според мене мислам дека тој ја запознал девојката уште ноември пред да раскинеме пологично е тоа, сигурно не ја запознал преку ноќ.. Од кога се смиривме постираше уште 2 слики со нејзе + 4 видеа од журка кај што биле завчера... На видеата стојат еден до друг и танцуваат, пеаат нешто. (двајцата се пијани на видеата). Не сакам одма да скокам во заклучоци не знам што да мислам. Не можам да разберам што тој всушност има со нејзе. Дали се другари кој се слушаат повремено и искачаат да утепаат досада(а да немаат секс) или пак нешто повеќе. Не знам како се вика типката и колкава е, ама мислам дека е од негово маало или некаде од близина. 100% сум сигурна дека ја запознал преку негов другар. Како да ја расчистам ситуацијава? Да го прашам дали се гледа со друга или пак да му го побарам телефонот и да го разоткријам. Ако го прашам директно знам дека ќе излаже. Ако му го земам телефонот ќе ги видам сликите и ќе му ги лупнам во фаца што се вика... Јас се правам будала дека не знам ништо, а тој си мисли дека успева да сокрие од мене и дека не знам ништо. Не знам како да се поставам како да го почнам муабетот?? Само знам дека на две столици не се седи :)) Совет?

4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.725
    Допаѓања:
    19.357
    Цени се повеќе чупе и удри му клоца ни која е ни шо е ни како е ни зошто е. Да те сакал и ценел, немало да оди по клубови и со други девојки да ги гледаш. Всушност не се ни крие тој, тоа ти алудира на нешто?

На bookslover, baby-star, Purelove92 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    39.948
    Совет: Со типката е. И има големи шанси да те има изневерено. Или, ако те немал физички изневерено претходно, емоционално те имал и само чекал време официјално да прекинете за да те изневери и физички.

Имав вака еден пријател, со женска му беа заедно долго време. Кога ќе им здосадеше и сакаа да одат со други, ќе прекинеа, ќе се "излуфтираа" месец дена, па ќе си простеа и ќе се вратеа заедно. На крај и се венчаа и во брак се сега.

Ако можеш таков живот да тераш, и да простиш, и да не гледаш назад на тоа, врати се, ако не можеш, прекини, затоа што се полошо ќе се чувствуваш, а не подобро.

На Anyshka, penelope10 и nate246 им се допаѓа ова.
  6. Alek90

Alek90 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    169
    Зошто се имате блокирано со дечко ти на инстаграм?!

7. nate246

nate246 Нов член

Се зачлени на:
    Недела
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    @Alek90 Подобро било да ме нема на социјални мрежи, затоа. За да не можам да ги гледам ороспиите што ги постира очигледно. Резил невиден! ,,Џабе ме блокна те имам на лажниот":lol:;) Се плаши дека ќе видам се што не треба и дека ќе го оставам. Видов објави и што треба и што не треба...

8. Alek90

Alek90 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    169
    Кога го знаеш сето ова, зошто не прашуваш дали да бидеш уште со него?!

На Angie1432, Anyshka, Youknow и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.438
    Допаѓања:
    20.870
    Луѓе што одма после раскинување магично наоѓаат нови партнери и "другар(к)и, никогаш не ве ни ценеле, да ви биде јасно.
    Секој човек што имал емоции кон вас, кога нешто ќе се случи, му треба време со себе, да размисли и расчисти, а ако му е сеедно што сте раскинале и продолжува одма како ништо да не било, значи и сеедно му било дали е во врска или не.
    Исто и овие погоре што спомнавте, прават паузи да се исплескаат со други и после демек абе те сакам ама ми требаше да се излуфтирам. Жими таквото ме сакаш и си ме сакал.
    Скроз нестабилно однесување.

Од вакви подалеку

На marija305, Dominodancing, Stark и 3 други им се допаѓа ова.
  10. nate246

nate246 Нов член

Се зачлени на:
    Недела
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Не прашав дали да бидам со него или не, туку како да му дадам до знаење дека знам за другата девојка!

11. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    965
    Допаѓања:
    4.041
    Ја знаел од порано и ти раскинал за да проба со неа а да не биде изневерување. Не им идело, и ти се вратил. Цени се малку и продолжи понатаму, батали го.

12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.667
    Допаѓања:
    79.669
    Не мора ништо да му даваш до знаење, само кажи му дека вашето е завршено и толку. Лажни профили ќе правам за некој што ме избришал или блокирал, еве важи.

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  13. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    965
    Допаѓања:
    4.041
    А зошто би му давала до знаење? Сакаш да останеш со него и покрај се?

14. Stella1111200

Stella1111200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    277
    Па прашај го директно. Да не се навредиш, ама каква е таа врска ако не можеш отворено и директно да го прашаш нешто што те мачи?
    Плус, да сум на твое место воопшто нити би го прашувала, нити би се замарала за него. Подобро ќе преплакам цела година за него ама во живот мој нема да бидам со ваква особа. Но, ако те толку интересира тогаш прашај си го директно.

15. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    306
    Напрај скриншот на стори пратиму и чао пријатно на него.

На Stella1111200 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    977
    Од авион се гледа дека на типот не му е грижа за тебе ! Не знам зошто би била со некој што 4 години заедно и раскинувате си става слика со друга и се имате блокнато?? Или си некој фејк профил што ти е досадно па измислуваш приказни или не знам до толку слепа да си не ми е верно.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.651
    Grow up. Тури му пепел нему, а и ти застани пред огледало и прашај се самата себе дали е ок тоа што се тешиш со глупости. Врскава... пиши пропало, и колку порано сфатиш, толку подобро. Plenty fish in the sea, барај си ја среќата на друго место.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    16.315
    @Ta-mara
    Не знам дали јас премногу сериозно го сфаќам животот или што е работава.
    Со типов сте се виделе само еднаш и ти одма го процени каков е, со години да одиш со некој па нема во целосно да го знаеш каков е, а не па еднаш да го видам и одма да си замислувам брак и иднина со него. Нели треба прво убаво да го запознаеш каков е, што е, од каква фамилија е, да го запознаеш друштвото, пријателите, да знаеш што сака во живото, кое му е омилено јадење, филм, музика, кои му се цели во животот, какоо значиии какооо може да си планираш да живееш со некој тотален странец па и иднина еве не ми е јасно, за каде се брзаш или само дечко да се фане, било кој.

На Snowflake92, Anyshka и Adidas888 им се допаѓа ова.
  19. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    16.315
    Ни ти го сакаш, ни тој те сака, само еден господ знае зошто си трошите време, да не ви биде досадно.

20. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.462
    Допаѓања:
    22.682
    И мене не ми е јасно ова жими се :rofl:.
    Како може до толку да не можат да ги проценат мажите? :D
    Ако ми пише мене некој дека сака да живее со мене, а го познавам само од интернет, оде одма на блок.
    Ако проба да ме филува дека сум многу згодна и убава, оде право на блок.
    Ако вика дека е задолжен незнам каде, оде право на блок.

Така зборуваат само мажи кои сакаат корист од тебе. Било тоа секс или пари, или шо знам шо.
    Незнам како може некои девојки да се палат на тоа живеење заедно со странец од интернет, мене тоа ми е рамно исто како да ми пишал некој мрсен напален чича мича. Одвратно :puke:.

Неколку пати во животот сретнав убави момци, али кога почнаа со тие филмови во месинџерот.... туѓ срам ме изеде и ги блокирав.

На Hoping, Anyshka и Guns N` Roses им се допаѓа ова.