Дека различни градови не сме баш блиску, заради тоа. Треба време да се запознае некој да, ама верувај дека и некои луѓе со години што се знаат пак не е доволно, не мора да значи
Не се согласувам со ова, пред 2 години партнер кој многу го сакав ми го скрши срцето, ме шокира, ден денес имам стрес. За месец дена излегував вп пијана состојба со друг само да не мислам. Не велам дека тоа е правилно баш напротив ама сите сме различни и различно реагираме на одредени ситуации. Срам да ти е, те сожалувам. Годините поминати со тебе не ни ми вредат повеќе. Знам дека се гледаш паралелно со друга девојка. Подалеку од мене. Блок на се.
Фала ти за одговорот, искрено, се согласувам со твоето мислење. Сега дур е на почеток му е интересно и убаво само со мене, ама ќе дојде и период кога ќе му здосади се едно исто да прави или ќе има монотон период шо е многу нормално , и ќе се врати пак на навиките од порано....иако он тврди дека повеќе нема да се врати на тоа а и физички се чувствува подобро кога не пие воопшто.
магичните другар(к)и се истите со кои сте/сме биле варани . И најтажно ми е кога ќе ми кажат нема шанси да ме варал си го познавам дечкото неколку години сме биле у врска. Наивни сме или сосила се правиме глупи дека преку нок можат да најдат магично другарче што ќе искачат и дружат 24/7.
Се согласувам и најчесто таквите луѓе не ни имале чувства кон тебе туку како потреба за внимание и валидизација. Можеби и секогаш имаат настрана како резерва и одма ќе те заменат, ама се сомневам дека некогаш би биле среќни на долг рок... Краткотрајни се и токсични. Испробано и осетено.
Јас во лице би му кажала дека знам што објавува и дека има друга и дека веќе нема очи да ми види, толку. Зошто да комплицираш и од околу да одиш? Штом е таков у лице плескаш и си заминуваш.
Добро да, тоа стои дека е малце чудно и да не речам психопатски ама ете дечково наводно рече дека имал сериозни намери па поради тоа така ми збореше, чисто да знам дека не е некој што би сакал нешто пролазно, од после кога се запознавме рече дека би сакал нешто сериозно и дека стои на тоа што го кажал, мислам... Нема ништо лошо во тоа некој да каже какви намери има, ама да, прво треба да се видиме лично па после, ама најверојатно дека од различни градови и не можевме одма да се видиме и тоа збореше... Инаку медицинско лице е дечково како се вика не знам мед брат? @Bitter-Sweet, не дојде претпоставувам дека поради тоа што тогаш остана без работа односно се пресели од Ск во неговиот град и остана без работа, тоа беше периодот кога почна да вика дека не бил расположен за ништо дека е тешко кога сметки стигнуваат од сите страни итн. јас мислам дека му беше глупаво да ми каже, па тогаш ме викаше мене јас да сум дошла кај него... Само, не знам како покрај сите тие задолжувања, после тоа ми пиша кога го прашав што прави дека бил во продавница и потрошил 300е за јадење, ( одма штом ја продал колата) кога му реков нели е тоа многу само за тебе ми рече па што ми е гајле.... Фала Ви уште еднаш на сите, премногу сме различни со дечково, очигледно.
Го фатив дечко ми случајно како му излегува во суџестет френдс некоја девојка и го прашав дали пишувале ми кажа дека таа нешто го прашала а тој само и одговорил, и јас му поверував. Покасно направи драма заради тоа што ми титна месенџерот мене со порака и ми вели ако не дадеш да видам кој ти пиша ќе си одам, и ај му дадов јас се увери дека нема ништо. Сега ме копка затоа што не проверив што пишувал со таа девојка а он мене ќе ми се налутеше за тоа другото ако не му дадов да види. Башка што секогаш му напоменувам дека освен со него не пишувам со никој друг. Дали би му се лутеле или би барале скриншот од разговорот со таа девојка за да се уверите дека е така ко шо кажува?
Можеби е се точно ова што го кажува дечкото, задолжен е со кредити, сметки и на мене стресно ми влијаат и баш не функционирам како што треба ако финансиите не ми се подмирени. Можеби помага дома не ѓу е сеуште пријатно да ти каже. Не би се лутела ако ми побара да види, телефонот мој моментално е заеднички неговиот е на поправка. Би се лутела за допишувањето со рандом девојка, и тоа не да се лутам туку драма, хаос би било.
Не, баш дома е ок со неговите тоа ми е и чудното на подршка од родителите толку да се задолжуваш, сепак ме спасил што ми кажал, некој не би ни кажал
Не е секојдневно да му се појавуваат на некого суџестет френдс. Ако си му дозволила ти да ти провери кој ти пишува, треба и тој да ти дозволи. Иначе, би криел нешто. Нека ти го покаже разговорот со неа, а ако одбие или почне да се расправа со тебе, значи има нешто што крие. Ако не со неа, сигурно со некоја друга.
Ми прати скриншот од разговорот во средата нема ништо , а претходните разговори му се избришани ( во последниот разговор спомнува дека веќе не се пријатели на фб ). Е сега не знам дали ги има избришано разговорите затоа што крие нешто или едноставно ги избришал затоа што не се пријатели веќе. Го прашав зошто пишувал со неа вика ми должи 2000 ден. требаше пред НГ да ми ги врати ( а она порано му давала доста пари оти он и завршил некоја услуга, и сега ќе се праи он алчак за 2000 ден). Не знам стварно шо да мислам.
Не само што го прашала нешто, туку они и се ,,дружат" во живо. Чим си должат пари меѓу себе, значи добро се знаат. Ама можеби нешто се налутиле меѓу себе и се избришале од фб, па затоа му доаѓа пак како суџестет френдс. Има нешто мислам јас. Не е само со парите. Многу добро се знаат. А разговор, може и цел да го избрише и после да не се гледа, па кога ќе му пише пак, да било како прв пат да му пишува.
Никој не си дава пари туку-така. Ништо не треба да мислиш, он сам треба да си мисли и самоиницијативно да ти образложи зошто (без ти да бараш).
Мене во суџестед за да ги аднам ми излегуваа украинки итн, нити имам пишувано нити па нешто друго, не е мерило то демек пишувал или го гледал некогаш нејзиниот профил.
Ne znam dali gresam ama kako da ne ti e prv pat mn da se vlozuvas sebe si vo komunikacija koja e svedena samo ONLINE, i analiziras dolgo vreme, se macis sebe si big time, a vsusnost ne go poznavas. Si gubis vreme samo vaka, koj saka kje se vlozi da te zapoznae, a ovie vakvi matni tipovi i podobro da ne gi poznavas. Ne se zivee ednas, sekoj den se zivee, ednas se umira. I gledaj namali tolku attachment online so nevidieni i necueni lugje, toa e ok za gubenje vreme i ako ti treba ventil ama vrzuvanje JOK. Edit: postojat lugje koi kje gledaat i da te izmanipuliraat online, ni te znae ni te poznava, lazni profili i tn., a recenici od tipot na "pisi koga kje stignes doma" i tn., kao nemu nesto mu znaci toa, takvi odma naogjaj racka za block ne si igraj so lugje od nadez deka nekoj kje se "pogodi ok", za tvoe dobro, tie znaat da si se cuvaat.
4god si na "trnje", lazen profil, sto pravi ne pravi, ti si sila od devojka. Maskoto ego e kako planina, ne e podolno ni zenskoto, megjutoa najpametno e covek samo da si zamine, taa sila da ja najdes i da pustis. Zivotot e kratok za necie pijancenje, varanje i tn. Denes mn lesno da izvaras, uste polesno da go fatis nekogo ako se calami so objavi. A ako go imas vecnoto prasanje "zosto?", zatoa sto mu se mozelo, pa ti vidi tebe sto ti se moze, molkum kako i toj i so lesno.