Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.089
    Допаѓања:
    17.373
    300е за јадење да потроши сам човек јас не знам кај го складира тоа јадење што го купува. Ние двајца сме па за еден месец трошиме околу 200е и од ништо не сме покусо :doh:.

На butterfly6223, eliesaab, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. devojkata1234

devojkata1234 Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2024
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    8
    Ми кажа дека ништо немал со неа и тоа се случувало пред 2 години ( јас и он сме 2 месеци заедно) , она му давала пари ( до 1000 евра му дала и тоа не позајмица) во знак на благодарност затоа што тој и нашол стан во Мк ( во Германија претходно живеела) , и после он и позајмил 2000 ден. и наводно кога си ги побарал сега пред НГ ( она у Германија била тој период) она го избришала од пријатели и сега пак му пишува....
    Уште и ми кажува дека типката државата ја прелажала Гер. за да зема пари.
    Нешто ми смрди тука.

3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    27.672
    :rofl::rofl::rofl::rofl:
    Извини ама морав да се насмеам.
    Не верувај на некој шо си го запознала пред 2 месеци.

На butterfly6223, Just.do.it, Selena01 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. devojkata1234

Се зачлени на:
    2 јуни 2024
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    8
    Не верувам секако, нешто е имал со неа, толку пари не се даваат туку така.

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.089
    Допаѓања:
    17.373
    Тоа не се прави така оти никогаш нема да ја дознаеш вистината. Штом си се посомневала, гледај да му го откриеш пасвордот на моб, освен ако не му е идентификација со прст, лик и ќе си провериш сама се што те интересира.

6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    27.672
    Нема шо до толку да се замара, да е било до должење пари, немало да брише. Значи нешто друго е.
    Нека го одјебе, најубаво.

На Selena01, SummerGirl и Outlook им се допаѓа ова.
  7. devojkata1234

Се зачлени на:
    2 јуни 2024
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    8
    Во разговорот немаше ништо скриншот ми направи, ама претходните разговори беа избришани пишуваше како сега да почнал да пишува со неа.. А за ситуацијата со парите он ми кажа.

8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    27.672
    Лаже. Прати ја ситуацијата.

9. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    4.096
    Девојче, батали го. 2 месеци сте само заедно а веќе излегуваат вакви ситуации, што ќе биде понатаму.

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.436
    Допаѓања:
    22.180
    Два месеци си била со него а имаш некој чуден attachment кон него. Те боли само егото ништо друго, дека можеби те сменил со друга, ама за мене тој е сеуште детинест и женкар, ова второво тешко да го искорениш, па колку сакаш биди добра и убава.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. FlowerMarija

FlowerMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    238
    Со дечкото веќе неколку пати наназад сме разговарале за просидба и за заеднички живот. Проблемот е во мене јас не сакам да го напуштам мојот дом и да заминам во друг дом, убаво ми е вака како дечко и девојка, не се чувствувам сигурна во себе. Имаме разговарано за ова ми вели јас би те чекал само не можам вечно да те чекам. Го сакам и сакам иднина со него, само што не сум сигурна во себе како би се снашла во улога на сопруга.

12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.208
    Допаѓања:
    175.953
    Girl... no.
    Не игри, не ништо. Ако сакаш да знај дека знајш кажи му дирек дека виде. Блокни и на лажен и сегде кај шо се имате и достае контакт со него.

Има муабети шо се прат и незапознаени. Зависно колку брзо одат тие муабети и колку се интензивни, можи да се работи за love bombing. То искажва голема љубов и грижа и внимание за да те "фати" и после се оддалечва/лади и полесно манипулира. Често и компензираат за нешто друго на овај начин.
    Love-Bombing-Infographic.png

Секогаш велам за љубоморен партнер, реакциите шо ги има се огледало на шо прај. Така да јас не ни одам до то да се думам дали и шо имал историја со девојката. Ако по 2 месеци сака да контролира со кој и шо пишам - he's out.

Па, зато се чека до време кога би биле спремни. Колку години сте? Како ја гледаш иднината со него? Каков тек на врската гледаш пример, во наредни 5 години? Ако си млада, нормално е да си уплашена. Па дури и постара. Само ако е второто ваљда имаш појасна слика шо сакаш и како би стигнала до то шо го сакаш. И ова е убо да го зборните и заедно. Дали "распоредот" ќе ви се совпадни. Исто како би личел заедничкиот живот, како би прераспределиле обврски во дом, кога и дали би имале деца итн.

13. FlowerMarija

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    238
    @theowndemon дечкото 25, јас за неколку месеци 25. За во иднина сакам живот и семејство со него. Знам дека еден ден ќе треба да се почне нов живот само не знам дали би се чувствувала тогаш спремно. Голем проблем ми прави анксиозноста една година се трудам да се справам со неа без терапија при најмала болка или проблем јас тонам. Не сакам да тонам пред сопруг или фамилија или пак да сум зависна од антидепресиви. Дечкото е спремен на таков чекор, но не му се брза. Знам дека ако ме чека долго ќе му здодеам. Разговарано е за тоа, за обврските не очекувам да имаме проблем бидејќи и сега ги делиме кога сме на одмор. Знае да си зготви, помага во домашни обврски и за деца имаме разговарано.

Последна измена: 27 јануари 2025
  14. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.208
    Допаѓања:
    175.953
    Глеј, то е предизвик сега. Предизвици ќе имате цел живот и ќе се справувате со тие предизвици како партнери. За анксиозноста јас би ти предложила терапевт. 2 во 1 решение е и за анксиозност и за да видиш како ќе се раскомотиш кон заеднички живот пошто то шо те мачи ќе се тргни. Башка, ако имате можност да поживејте заедно, пример да останиш неколку вечери кај него на неделно ниво и слично - ќе видиш и како би функционирало се и каква динамика имате и како се осеќаш за одделвање од дома и дали секое останување ти е полесно одделувањето. Не мора дирек брак. Туку полека чекорете кој тој заеднички живот ако е то нешто шо сакаш, притоа пралелно работи на проблемот шо те мачи за да се ослободиш.

На FlowerMarija му/ѝ се допаѓа ова.
  15. FlowerMarija

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    238
    Даа баш се плашам од вакви предизвици, ја разгледувам можност за терапија со психолог мора да се ослободам некаде. Имаме можност,останувам кај него, многу ми е убаво времето кое го поминуваме заедно. Не ми е голем проблем одделувањето од дома колку комфорт зоната на која сум навикната и не сакам промени, да имаме време не ни се брза само јас мора да се средам и да го решиме проблемот. Многу ти благодарам :l::l::l:

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.398
    Земи го домазет, ако се нафати и имате доволно место во куќата.

Ако не, тогаш ќе мораш кај него или пак земете си стан. Ако не кај него, тогаш кај следниот. Сигурно и тој ќе сака да живееш кај него.
    Мислам дека проблемот е до тебе. Премногу си приврзана за домот и семејството.
    Ако не пробаш, нема да знаеш како ќе ти биде. Пробај прво да живееш со него нрколку месеци и види како ќе ти биде.

На SummerGirl и eliesaab им се допаѓа ова.
  17. Јас таа

Јас таа Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2024
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    742
    Не е проблем повеќе е како тема

после колку време врска очекувате да ве запросат?

сестра ми ја запросија за нова година после 1 година врска, јас сум 4 години во врска и не сме направиле таков чекор. Се плашам дека губам време пошо околу мене слушам притисок како не требало да се чека со години и како тие што биле заедно по 4-5 години на крај раскинувале и се мажеле/женеле за 6 месеци со било кој. Искрено, убаво ми е со партнерот имаме супер врска и го сакам, а знам дека и тој ме сака. Имаме разговарано на темата и тој го сака тоа и јас (но не тогаш кога сме разговарале). Од друга страна не сакам да правам притисок бидејќи не сакам да биде како договорен брак као ајде одбери си ти пратен и на таа и таа дата одиме таму и ќе те запросам, тоа ми е малку чудно.

знам може целово мислење ми нема смисла но се плашам дане губам време со долга врска. Јас имам 26 тој сега ќе прави 27. Сестра ми беше 25 а маж и исто 25. Помладите генерации ми создаваат анксиозност што се мажат женат на 20 год, се осеќам како стара мома.

На nice-girl, Harley Quinn, TrueToMyself и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.436
    Допаѓања:
    22.180

Јас преферирам да се пооди малце барем 2-3 години па да размислувам на таа тема, ама верувај ако треба да биди ќе бидни, еднаш и помислив побрзо од што мислев за брак, дека можеби таа е таа што треба да биди, ама си реков дај си време, времето ќе покажи и слично..

Пред да запросам, сакам да сум финансиски стабилен и стабилна работа да имам така да... и горе долу да сум среден, не брзајте. :)

На Bitter-Sweet и Јас таа им се допаѓа ова.
  19. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.208
    Допаѓања:
    175.953
    Нема некое правило дека ако одиш долго ќе раскиниш или ако кратко е подобро. Јас мислам, бар од набљудвање, најмногу зависи од возраста. Помлади парој одат подолго оти имат поќе чекори шо треба да досредат за да стигнат до брак иако и то не е правило или мерка. Постари одат пократко пошто или не им се чека или јасно знат и кажват шо сакат.

Дали брзо или бавно ќе се земиш, за мене, не е мерило дали ќе е траен и добар бракот. Важно е да ви е убо со партнерот, да се запознајте добро и да напрајте чекор "брак" тогаш кога ќе сте спремни вие. Секој пар си е своја приказна.

Ако сакаш да убрзаш муабет за брак, јас би отворила како тема. Лично, "не вервам" во запросувања изненадни. Туку вервам во то партнерите да зборнат и да видат дали се на иста страна. Такви муабети се нели за живеалиште, деца, дом, баш и тема ко да памтам дека имаше за ова. Па после то да се остај простор за запроствање како "изненадување".

На Waverly Raven, FlowerMarija, senjorita-v и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Јас таа

Јас таа Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2024
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    742
    Баш така и мене не ми се брза. Сакам да уживам во младоста и врската ама притисокот од општеството е страшен колку и да пробувам да го одбегнам. Сите братучеди и мои и негови се веќе во брак а сите се помлади лд 19-23 год. Можеш само да замислиш какви муабети се прават што чекате, остаревте, со години се влечите ако биде ајде ако не секој по свој пат. Почнувам да се нервирам хаха

па искрено имаме зборено за сите овие теми, знаеме дека и двајцата сакаме деца и колку, знаеме каде сакаме да живееме. Имаме зборено и за живот настрана и двајцата сме на иста страна. Исто си се знаеме еден меѓу друг кој во што е подобар, готвење, чистење и сл. Имаме зборено и за каква свадба сакаме дека не сакаме со 500 гости туку мини свадба и за то се сложуваме исто и за запросување ме има прашано дали сакам интимно или пред други. Не е нешто што преку ноќ би се случило.

Веќе изгубив смисла за што пишував но, да, некако ми е страв дали губам години во врска, иако нема апсолутни ниту еден проблем.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.