Баш така и мене не ми се брза. Сакам да уживам во младоста и врската ама притисокот од општеството е страшен колку и да пробувам да го одбегнам. Сите братучеди и мои и негови се веќе во брак а сите се помлади лд 19-23 год. Можеш само да замислиш какви муабети се прават што чекате, остаревте, со години се влечите ако биде ајде ако не секој по свој пат. Почнувам да се нервирам хаха па искрено имаме зборено за сите овие теми, знаеме дека и двајцата сакаме деца и колку, знаеме каде сакаме да живееме. Имаме зборено и за живот настрана и двајцата сме на иста страна. Исто си се знаеме еден меѓу друг кој во што е подобар, готвење, чистење и сл. Имаме зборено и за каква свадба сакаме дека не сакаме со 500 гости туку мини свадба и за то се сложуваме исто и за запросување ме има прашано дали сакам интимно или пред други. Не е нешто што преку ноќ би се случило. Веќе изгубив смисла за што пишував но, да, некако ми е страв дали губам години во врска, иако нема апсолутни ниту еден проблем.
Во врска сум 8 месеци но чуствувам и гледам дека веќе не е тоа тоа од негова страна,нема љубов(можеби никогаш ја немало све глума било)во многу тешка психичка состојба сум.Што да правам? Како да го заборавам
Кажи му го тоа во лице и поради тоа што е индиферентен не сакаш да бидете повеќе во врска. Потоа блокирај го на фејсбук и не ги следи неговите објави на социјалните мрежи, едноставно не се интересирај за неговиот живот понатаму.
Во долга врска очекувам тоа да биде во секој момент. Колку повеќе време поминува, толку помала желба за брак.
Ехе, епа вие "тешкото" го имате поминато. Евентуално уште за временска рамка ако сакаш да зборните пример дали ќе е за година - две или поќе и дали то ви одговара на двата. Пошто гледај, мора да сте на иста страна и да си кажвате шо сакате за да никој не е разочаран на крај. Па, ако сте уште заедно не можиш да го заборајш. Ќе треба да раскиниш. Јас би зборала да видам која е и неговата перспектива, па према то ќе одлучам дали вреди или не да се продолжи нешто. Да се види дали е можи проблемот недостаток на комуникација/ различен стил на комуникација кој ви одговара. Ама ако цел ти е да го заборајш ... то можиш само ако раскиниш инаку како ќе забораваш? Башка 8 месеци е крај на т.н. "honeymoon" период кај шо завршва фаза на заљубеност и гледаме дали има нешто подлабоко меѓу нас или не. Не значи дека те лажел ако испадни да не осеќа ништо сега.
Истото, каде им се брза, колку се запознале за една година. Кога ќе видам една година заедно бремени се мажат леле хаххаа. И јас сум повеќе за подолга врска барем 4, 5 години, но не 10 години тоа е премногу. Секој има такви мисли што ако се скараш па да останеш на 27 години сингл. Ако ви е убаво со партнерот вака нема никаков проблем не е секој секогаш спремен за брак веднаш.
Ова е многу индивидуално и не постојат правила на која возраст треба да се случи и после колку време врска. Најважно е тебе да ти е убаво на душата кога ќе ја донесеш таа одлука дека со партнерот ќе започнете една нова приказна, а притисок од околината не треба воопшто да те засега, ако гледаш кој што зборува и како прави до никаде нема да стигнеш. Да се одделиш од твоите, особено ако како фамилија сте доста поврзани нема да ти биде едноставно. Јас веќе верена бев и не можев да си замислам да не сум со моите затоа што со нив сум премногу приврзана, иако немав никакви дилеми кога решивме со дечкото да направиме следен чекор, ми требаше еден добар период на адаптација. За некој работи едноставно никогаш нема да бидеш спремен.
Јас искрено очекувам дека тоа ќе се деси за 2 до 3 години максимум. Идеме две години и имаме правено муабет на таа тема. Двајцата сакаме заеднички живот и се гледаме заедно во иднина. Сега уште сме млади, по 22 год имаме. Секако треба да сме двајцата финансиски стабилни и да имаме сопствен кров над глава (сами да живееме). Искрено би се разочарала ако до тогаш не ме побара пошто не сакам да бидам од оние девојки кои идат по 10 години врска и дури тогаш се зимаат. Со тоа ми доловува дека 10 години му треба да размисли дали стварно сака да биде со мене. Плус, сакам да завршам со раѓање на деца до 30. После тоа не сакам да раѓам. Ама и воедно сакам да биде изненадно запросување, од љубов и дека он сака, а не да се договориме дека само ќе се земеме. Може живеам со делузии не знам.
Чим веќе имате разговарано за тоа сигурно и он си планира веќе и можеби си има направено филм во глава како ќе те запроси. Пример може не сака да е во градот кадешто живеете или да е рандом, туку да е на некое патување па таму да ти направи изненадување. Ние годинава ќе сме осум години заедно и мислам дека кај и да е ќе ме запроси ама да не зборам на празно, не се знае ништо, само сметам дека не треба да си ставаш толку притисок поради општеството оти сигурно ќе си дојде на свое место кај и да е, дајте си време.
Ако сакаш брак, извини ако сум грешно сфатила, зошто не ја почнеш ти таа тема? Не мора романтично запросување, битно е и двајцата да сакате. Јас две другарки имам што така чекаа да ги запросат и на крајот им скисна да чекаат и им раскинаа. Извини што се надоврзав на тебе. Општо си кажувам дека за ваква важна тема убаво е двајцата да си разговараат. Кај нас отворено се зборуваше, јас бев таа што одложував, ама кога бевме и двајцата решени стапивме кон тој чекор. И покрај тоа што следуваше заеднички договор, сепак тој успеа да ме изненади. Јас не би чекала на некој да му текне а јас да чекам и чекам.. Сакам отворени карти. Кога, што, како.. Има многу што не сакаат брак, ако не сакаш подобро кажи. Една познаничка беа во врска повеке од 20 години, го чекаше и на крајот се омажи за 5 дена со друг. Многумина знам во долги врски што поради оваа причина раскинале. Другар на мм исто повеќе од 20 год е во врска со девојката. Над 40 год е тој, а и таа. Го чека да ја побара од она што си кажува. Не мора да се во брак ако двајцата така сакаат, и јас сум за тоа двајцата да си одлучат ама едниот да чека а другиот да си нема мака.. А годините одат во чекање и надеж..
Што кога некој со кого си излегла само два пати и многу те повредил а пред тоа сте биле во контакт 5 месеци и многу си го засакала, планирал се со тебе (ми рече ќе зборуваме се ќе решиме и после некој ден објави слика на стори со друга девојка, значи тој веќе и почнал врска со неа) вечерва го гледаш среќен на кафе со новата девојка другарка и, и нејзиниот дечко… многу лошо се чувствувам… поминаа 3 месеци а мене се уште не ми поминува… како понатаму… претешко ми е.. не знам како да си помогнам на самата себе… тој мене ме остави и си го продолжи животот го гледам секој ден насмеан а мене уште не ми поминува, не можам да бидам среќна мислам дека никогаш нема да ми помине…
Не спомнав убаво, имаме зборено на темава затоа што веќе 2 години живееме заедно и мислам дека сме спремни на таков чекор, и моето мислење е дека донекаде сум спремна исто и он и дека нема нешто што би не спречило да се вериме, прашање на време е кога само
Па нема да бидеш среќна се додека гледаш тој што прави.Како засакувате некој само од пишување и два пати гледање и планирате се.Девојче собери се и живеј си го својот живот.Си изгубила 5 месеци веќе,не губи ни ден.ќе ти помине само треба да поработиш од тоа.Остави го во минатото,ќе има и нови прилики.