Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    девојки
    подолго време се мислев дали да го напишам ова
    значи сакам да споделите овде посебно оние кои се во подолги врски дали све им кажуваате на дечковците?дали кога имате потреба од нешто прво нешто што помислувате е на него и имате чуство дека можите да се потприте на него во секој момент без условно,
    го сакам дечкоми и знам дека и тој мене но јас го нема тоа чуство незнам зошто осеќам како моите работи секогаш да се во втор план како да очекува само јас да сум тука за него и да бидам покрај него за неговите проблеми и сум секогаш покрај него но зошто го нема тоа чуство дека истото тој би го направил за мене дека би можела да се потпрам на него незнам каде грешам дали треба постога да бидам да сменам некои работи незнам но несакам повеќе вака да се чуствивам :(
    можеби не е некој проблем ама осеќам како другарките да не ме разбираат целосно сакам мислење и искустава од повеќе луѓе како на форумот

2. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    370
    @mime87 Сигурно има некоја конкретна причина штом така се чувствуваш. Мој совет би ти било - директно да разговараш со него и да му кажеш како се чувствуваш (дека не ти посветува доволно внимание и грижа). Веројатно станува збор за подолга врска така да секогаш треба да бидете отворени и искрени еден кон друг (како во добри, така и во лоши моменти/периоди).

Отвори се, биди искрена, без страв дека ќе бидеш повредена. Нема потреба да се плашиш дека твојата искреност и доверба ќе бидат злоупотребени. Ти тоа не го правиш само за твое добро туку и за доброто на вашата врска, а тој доколку те сака вистински сигурно не посакува да ја доведе иднината на истата во прашање. Не дозволувај да дојде до тоа! - Бидејќи некогаш и љубовта не е доволна за една врска да опстане. Не е доволно само едниот да биде задоволен и среќен. За љубов се потребни двајца!
    :) Се' најдобро и без грижи! ;)

На mime87 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    Точно дека треба да бидеш искрена и да му кажеш што мислиш а да не го потискаш во тебе тоа што сакаш да му го кажеш. Биди искрена и кажиму какко се чувствуваш може и нее така како што ти мислиш туку тој е таков човек да не се искажува целосно сепак ти си го знаеш најдобро бидејки кажа дека станува збор за подолга врска, и сепак тој е човекот кој секоагаш треба да биде со тебе и заедно да споделувате и убави и лоши работи и ти си таа за која треба да води грижа. Мораш да му кажеш што и како се чувствуваш.

4. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Oд искуство, штом осеќаш дека нешто не е во ред, значи стварно не е во ред!
    Убави совети си добила над мене.
    Моето лично искуство нема да ти смени многу, бидејќи општо со сите луѓе, па така и со дечкото, сакам јас да им се наоѓам на луѓето, а јас за моите работи и проблеми секогаш можам сама!
    Дури нему му смета некогаш тоа и ми пререкува зашто не сум го викнала, зашто не сум му кажала! Ама таква сум јас.
    Зборувај си со дечкото. Ако му значиш доволно, барем ќе се потруди да се смени. Во една врска, каде што веќе постои љубов, многу лесно се решаваат проблемите со смирен разговор!!
    Поздрав!

5. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    да бидејќи така треба да биде а јас не се осеќам опуштено затоа сакав да споделам и да слушнам мислења никогаш ништо немаm побарано од него баш поради тоа а јас за него имам направено многу но сега можеби ќе згрешам но го ставив на некој тест да видам како ќе се понаша и како ќе реагира сакам да дознам можеби ќе згрешам а можеби и не а потоа ќе разговарам сепак јас мислам дека е до него дека тој не ми дава до знаење дека секогаш ќе биде тука за мене можеби незнае да го истакне тоа толку а но сепак

6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.909
    Искрено Миме и јас не те разбрав. :worried:
    Ти немаш чувство дека тој би бил тука за тебе или тој го нема тоа чувство? Се работи за конкретна ситуација или само за чувство дека не можеш да се потпреш на него?

На каков тест го стави? И како мислиш построга, што би се решило со тоа?

7. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    јас секогаш буквално сум тука за него и му имам до знаење ддено дека може да рачуна за све на мене и мн.имам сторено за него ,но јас го немам тоа чуство кон него неможам да се опуштам и несакам така да биде сакам све да делиме не осеќам дека кога би ми требало нешто ќе биде тука за мене е сега побарав нешто од него што ми е важно исо тоа ќе видам како ќе ми возврати бидејќи никогаш не бил тука за мене во некоја конкретна ситуација т.е.јас не сум го побарала тоа сакам да го кажам зошто во подолга врска го немам тоа чуство :doh:

8. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    Миме јас сум во долга врска и можам да ти кажам дека дечко ми ми е најдобар другар, не верувам ниту се доверувам на другарки, со сите другарки си правам општи муабети ништо лично, ниту нешто поврзано со мојата врска.
    Секогаш прво помислувам на него, и секогаш можам да се потпрам на него, секогаш е тука за мене, но некогаш кога ми требало да се истурам на некого, сум го барала него а во моментот и тој да си има некој проблем ( пошто обично се си чува во себе и треба да се помачам да се пожали и да извлечам што го мачи, секогаш вели дека не сака ако тој се осеќа лошо и мене да ми го направи таков денот) и да се однесува како незаинтереирано. Можеби и него нешто го мачи, пробај разговарај со него. Јас секогаш кога ќе почувствувам нешто не е во ред седнувам и си кажувам од што, од кој негов потег, негово однесување не сум задоволна. Доколку не си го направила веќе тоа, можеби е минлив период. Позз, се надевам се ќе биде во ред.

На Spell му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    не знам за клку долга врска станува збор мислам дека немаш кажано, ама сепак можеби и ти самата се ограничуваш не сакаш се да споделиш со него можеби се плашиш да не бидеш одбијана и или не знам... може не чувствуваш доволно доверба во него?

10. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    точно ова сакам да го кажам
    јас знам што го мачи и му имам дадено до знаење дека ќе бидам до него безразлика на све и дека заедно ќе поминеме све и дека проблемите не се решаваат преку ноќ во ред му доаѓа подобро но понатаму тука завршва све ме нема никогаш прашано дали има потреба од нешто или било што тој цени што правам јас за него но иди само како околу него да се врти врската а све мое да е во втор план а несакам така неубаво се чуствувам искрено затоа побарав и совети

11. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Миме, еве јас сум во долга врска и те разбирам што сакаш да кажеш и јас понекогаш така сум се осетила, ама за тоа сме си криви ние.И не ти треба разговор туку дела.

Еве на пример, кога е он болен, ми се жали, ми звони, сака да го жалам :D :D , јас кога сум болна не кажувам на никој, едвај на домашните, не сакам да оптеретувам.Ако ми треба нешто, на пример не сум дома, а ми треба информација од интернет, ќе се стрпам, ама пак никого не оптеретувам, па ниту него да ми провери.Ете, таква сум, си ги завршувам работите сама, си се справувам сама со разни чувства и ќе дојде момент кога ќе си речам, леле каде е он да ме теши како јас него?И заклучив дека јас никогаш не сум покажала дека он треба да ме теши, никогаш ништо посебно не сум побарала, како тогаш би знаел што точно треба да направи?!

Размисли, може си сличен случај како мене.Преку ноќ нема ништо да се смени, туку со време.Потенцирај ја важноста на твоите планови и чувства, он ако збори за неговите и ти збори за твоите.Мислам дека ме разбра :)

Не е дека не е тука секогаш за тебе, можеби ти не си му дала прилика да се покаже ;)

На Trendafilka, 2468 и mime87 им се допаѓа ова.
  12. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Ти се фатиле некои бубачки во главата сеа.. Од нигде и никаде ти текна ова?... Ај баш провери, па да видиме... :)

13. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Миме, некоја тензија те има потфатено, јас главата ја сечам.
    Ако сакаш нешто да смениш, ако мислиш дека е до него... па немој да му излегуваш во пресрет секогаш, да си почувствува и тој малку угорнина.

14. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    фемина 90 ти благодарам да сличен е случајот само имам толку направено за некој и да не имам чуство дека и јас можам да се потпрам се осеќам а моменти дури како искористено затоа мн.пати се имам замислено дали можеби и до мене е проблемот
    Тедду греу
    да би сакала да се бубачки во главата но ова ме мачи подолго време зато сакав да споделам и да ми дадат совети девојките и има благодарам на тие што ми посветија минута внимание и ми дадоа совет

15. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    А ти бараш помош од него? Го бараш кога ти е потребен, тој те одбива, па затоа такво чувство?
    Или како што кажа фемина90 воопшто не му кажуваш ништо?

16. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Си го разгалила Миме, а тој се навикнал така и убаво му е...ако некој треба да биде во прв план тоа си ти :P А и не би сакала да се чуствуваш како нечиј родител или сл....Затоа пробај малку поинаку, немој толку да си заинтересирана за неговите работи, глуми малку индеферентност...Можеби и ти не даваш прилика за тој да го покаже својот заштитнички нагон...Немој секогаш да бидеш ти херојот, дозволи си некогаш да бидеш принцезата во неволја... :)

17. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    па не дирекно ама индирекно да ако е паметен ќе му текни и го кажува тоа како демек ќе биде све во ред ама со пола уста и потоа јас ако го пофторам тоа повеќе пати не му ни текнува да праша како поминав пример и што направив тоа ме нервира што јас му имам мн.помогнато и не заслужвам таков третман но добро ми рекоа погоре и другарките ми го шлепнаа сите дека мн.сум го разгалила и навикнала само на арно ама затоа за све има граници

18. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    ^ Миме, точно е дека дечко ти изгледа си го разгалила, и дека полека, полека си станала негов ангел чувар, кој прави се за доброто негово, кој е секогаш тука за него.... на почеток од интересно, потоа од љубов... а сега веќе и навика, а за него потреба.

Да, разговарај со него.
    Само ти го познаваш, и само ти знаеш дали отсекогаш бил таков, оди и си свирка, или бил грижлив, па одеднаш се сменил.
    Има разлика од едниот до другиот тип на човек.

Можеби дечково е туш ладен, може е себичен, тој секогаш е на прво место и само него да му е најсупер, а и кога не му е, тој знае дека ти си тука да го решиш и просветлиш неговиот проблем, пропаднат ден, да пополниш место од откажаното друштво и сл.
    Е доколку се сменил, тука веќе има некој проблем.

Затоа викам, најубаво го знаеш, знаеш каков бил, каков е сега, и според тоа резимирај ги нештата и донеси убав заклучок, е тек потоа разговарај со отворени карти.

19. amnezija

amnezija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    3
    очајна сум

Многу проблеми наеднаш, очајна сум незнам кај да барам излез, како одеднаш се да се сруши над мене... Сакам момче повеке од 7 години тој никогаш со ништо не ми покажал дека ме сака, сите ги одбивав само поради него, никогаш не ме сватил сериозно само на муванје а јас незнам на кој начин се сум му покажала дека го сакам, сега кога сум очајна кога ми треба некој до мене нема никој, неможам да си фатам дечко, немам среќа во ништо кај да одам неможам да ја поднесам повеке оваа болка, имам 20 години а сеуште несум осетила сериозна врска :( :( :(

20. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    очајна сум

не знам што да ти кажам каков совет сакаш? сигурно имаш друштво ако немаш ке си најдеш а за да си најдеш треба да излезеш од дома и пред се основно и најбитно ДА се одлучиш да продолжиш затоа што има и полоши работи во животот.. мораш да бидеш оптимист и само од тебе зависи дали ке останеш очајна или ке си го промениш животот!!