Епа напомени му повторно дека не си за ништо сериозно, дека не го гледаш така за да не почнал да си дава лажна надеж.
Вака како личност како ти изгледа, најчесто ова го прават токсични нарцисоидни личности, најпрвин те "напаѓаа" со секакви подароци со зборови - комплименти или вака со подароци како на пример твоево патување. Тенка и ретка е линијата скоро мала да е некој без скриени намери и таквата љубов е конзистентна на некој начин. Овој да те прашам дали приметуваш други особини чудни или не, сепак краток период се допишувате... Јас сум машко и од машки аспект размислување, а верувам и другиве би се согласиле со мене... јас не би се нафатила да одам.
Не сакам никој да ме тинтра мене, имам татко и мајка што го прават тоа. Иначе 4 години е постар од мене. Не, нема над 30, не не грд и дебел и не е sugar daddy. Да! Ова. Ми требаше некој објективно гледајќи на работите да ми потврди. Сите другарки беа ко awww гледаш те цени барем. Ама хмм Инаку да, имам приметено и други чудни работи како на пример селектира што ќе ми каже за себе. Зборува многу ама скоро никогаш не е за лични работи. Не deepest darkest secrets дека очекувам да ми открие ама де бе, зашто не би кажал не знам, колку години разлика е со брат му (пример ова, не дека ми е битно ама кога и да го прашам нешто лично или со фамилија поврзано ја врти темата)
Во ред фала за одг. За последното нормално ќе ја врти темата кога не те гледа ниту тебе за озбилно, туку гледа само да те сврти и искористи. Доби совети за нешто што и самото без да се распрашуваш очигледно е што е. Ама ете голема, здрава и права си, само ете не знаеше ова што е и ти одговорија. Така што од сега па понатаму со ум во глава со типов.
Можеби има некои фамилијарни проблеми кои не сака да ги сподели и ги доживува како тригер па зборува површни работи. Сепак не сте сериозно па и немора да кажува ништо. И јас мислам да не одиш на патувањето освен ако не сакаш и да си го платиш сама.
Мој најдобронамерен совет, одбиј ја оваа негова понуда, не брзај, а и него речи му го истото и пополека запознавајте се. Ако сеуште те опсипува да речам "агресивно" со вакви чувства и подароци, БЕГАЈ. Слушај паталец шо поминал низ таков пат.
Кога некој те прави да се осеќаш како најпосакуваната личност, најљубената личност на овој свет. Те опсипува со внимание, подароци итн итн и се тоа за кратко време. Како шо гледам на интернет ова love bombing го кажуваат во негативен контекст. Значи фактички, си имаш работа со манипулатор или личност што сака нешто од тебе.
Така де, сака да те искористи, затоа и не те пушта во неговиот личен свет и држи дистанца од тебе и твојата љубопитност за лични прашања од типот колку години е разлика од брат му. Информацијата што има брат и ако тој ја дал и таа смета дека е промногу што споделил, бидејќи сака нешто друго не блискост и вистинска врска полна со љубов.
Грешка си малце, има лични граници што не мора со секоја да ги споделуваш уште од сам старт ама ептен е деликатна темава, се разликува човек по души по очи, однесување од манипулатор до добро намерен и вистински. Ако не знаете да проценете осетете еднаш и ќе ве научи животот.
Па не ги споделуваат разлика во години пример од брат како што навела членкава чурук луѓе или нешто што кријат за себе, брат им итн. или манипулатори убаво си опишал какви ги има. За мене не се секирај што ме научил или ќе ме учи животов има кој да ми води грижа, тебе гледај кој ќе ти води грижа и што те научил твојот живот или ќе те научи. На крајот на темава ниту јас ниту ти побаравме совет, туку членкава балерина. Секоја личност ја посоветува како знае и умее, грешно или исправно не сме за тоа тука криви дррини да оправаме, туку да размениме мислења. Поздрав.
Ја одбив уште веднаш, инстинктивно. Пред некој ден немав вратено подолго време и ми отишол низ following на Инстаграм и отворил стори на другарка, она ми го праќа профилот и ми вика кој е ова? Го прашав за тоа, рече загрижен бил што не сум враќала. А не дека имаше пишано нешто битно или поставено прашање, и он мене ме имал оставено на seen по цел ден или скроз не одговорил на прашање или нешто што сум кажала па никому ништо, на крај краева никој не ми должи разговор или ислушување. Тоа за возраста на брат му онака скроз уз муабет беше кажано, чисто да се продолжи конверзацијата, не дека ми значи нешто. А исто еве денес го нема цел ден да пише. Пак, не дека ми значи туку како Старк што кажа, знам да препознаам веќе манипулација, ова сега што го прави е push and pull методот
А зошто отворал стори кај другарка ти ако бил загрижен за тебе? Не го разбирам, ако си загрижен за некого го прашуваш, бараш лично дали е добар, се ок. Тежок манипулатор, ако немате што да си кажете повеќе паметно и конструктивно избриши го од секаде, блокирај или како мислиш дека е најдобро во овој случај така постапи. Мене ми е крипи да ми чачка по стори на блиски.
Да не случајно ме имала тагнато на сторито или да не било слика со мене. Сомнително и крипи, дефинитивно. Можеше да ми се јави на пример ама не, ќе открие од Инстаграм хахахахахаха Мизерно. И ред други црвени знаменца, се немам видено со него неколку недели и скроз сум океј со тоа да не се видам уште еднаш.
Паметна одлука ова последново, ама, ама (иако си решителна дека не одиш) ако, ако...отидеш резервни сопствени пари обавезно со тебе, за да си заминеш иако најдобро ти е инстинктивно што ти дошло да одбиеш. Се осеќа кликаш со некого или не. Типов ми делува на манипулатор затоа те прашав за годините обично поголема кога е разликата тие се веќе поискусни и манипулираат на велико. Секое добро ти посакувам, биди мудра.
На една страна за игри, ме додаде еден дечко, искрено јас го знаев од средно ми се свиѓаше а тоа беше пред многу години, братучед на братучедка ми, мене ништо не ми се паѓаше се ок, ајде почнавме на viber да пишуваме не бев сигурна одма да му се претставам пошто тој период се идеше по слави и такви собирања па не сакав одма да знае која сум, разменив вибер со него пошто стварно дечкото е ок на место и го знаев ама не му кажав, се убаво зборевме, ми одговараше со него да зборам од вечер до сабајле сме збореле имав ставено слика кај што се гледам од подалеку, мислев да не му текне која сум, ама не беше таков да ми збори да праќам слики (знам дека може и ја не сум во право да не пратам слика ама веќе напишав од која причина не сакав одма) , ме викаше да се видиме и тоа беше ок со мене не напнуваше ми вика кога ти сакаш тогаш нема проблем, е сега... Во меѓувреме јас со сестра ми бевме на една свадба и нормално се сликавме, кога едно време гледам порака од него, ми испраќа слика од мене од свадбата каде што бев (он нема врска со тие луѓе на свадба не познава никој оттаму??) сега кога ќе поврзам, се мислам дали он ја прашал братучедка ми за моја слика, а братучедка ми и побарала на сестра ми и сестра ми му пратила???? Значи, ми се качи притисок стварно се налутив и престанав комуникација со него, таа слика ја немаше никој освен сестра ми, не знам како можат така во туѓо име, ако сакам слика јас ќе ти пратам а не да бараш по други, им се налутив, не знам дали исправно постапив, што мислите Вие?
А, зашто да си ја криеш фацата со некој што ти е океј ти се свиѓа и разговараш од вечер до сабајле ?? Поминале славите...
Ќе ме познаеше сигурно, мене дури мајка му ме знае со него не сум зборела ама ме гледал и он, не знаев како ќе реагира, не знаев што да очекувам
Јас мислам дека секој очекува да го види идентитетот на личноста со која комуницира деноноќно. Коа не си му пратила ти , може побарал слика, а може и не побарал треба да го прашаш нема потреба да се лутиш, може случајно му излегла од лајкови на тагнати луѓе. Мене да не ми прати слика личност со која комуницирам/чатам нема да продолжам, пошо ми е бесцелно и децки. А, тоа дали те познал или не , неможеш да знаеш. Ако те познал немало да ти ја прател сликата ... Си можела да се претставиш културно, безразлика каква реакција би предизвикала кај него.