Прашај ја што мисли за празникот, дали и е важен... според тоа што ќе ти одговори ќе процениш дали сака или не
Мислам дека нема друга. Ако најголемиот дел од времето само он доаѓал во тојот град, според мене му се има здосадено. Не е лесно да балансираш врска на далечина, работа и да имаш време за друштвото/ семејството. Со тоа што ти рекол ќе дојдам нареден пат, ќе дојде само за да не му се лутиш, ама по некое време ќе му стане сеедно. Па неизбежно е раскинување. Не треба да дознаеш дали сака девојка ти поклон за празникот, едноставно купи и нешто што ќе и се допадне. Секоја жена сака внимание, без разлика дали е празник или нешто поклонето без повод.
Големо искушение е ако не си човек што има повеќе време и не комуницирате преку пишување или слушање на мобилен и слично. Не е за секого, ако ти е прва врска, не пробувај.
Prva vrska bi mi bila sto od sekoj den gledanje ke treba da bide nekoj period na dalecina dilemata mi e dali maski da prekinam ili da dadam sansa
Хах. Чим поставуваш вакво прашање имаш доза сомнежи во себе. Да те прашам, дали сте доволно емоционално поврзани, достапни еден на друг? Дали мислиш дека можиш да одржиш ваква врска со не толку честа физичка блискост? Дали имате доверба меѓусебе? Ваков тип на врска бара голема достапност, искреност, поддршка и комуникација.
ne e zaradi doverbata tuku zaradi toa sto ne sakam da vlezam vo emotiven rizik mozam da odrzam ako e se cool kako sto bilo vo zivo
prva pat mi se slucuva ova da mora da se razdelam nekolku meseci inace vo vrskata sum vise dlaboko vlezen srekja sto imam od predhodni vrski otrpnato i sakam da postapam pravilno ne sakam da se sluci nesto za da prekinam
Чим размислуваш за емотивен ризик, не си спремен. Ти како да си во процес како повеќе да се заштитиш самиот и тоа е малку себично во една врска. Од друга страна велиш дека си отрпнат, а да ти е сеедно немаше да прашуваш. Сите сме со некаков одбранбен механизам, но пробај да биде фер и за двете страни. Ако сакаш целосно да си заштитен од емоции, тогаш биди сам. @light <3
Iskreno da se zastituvam sebesi zasto barem na toa pole sum bil sekogas fer so poneznata strana nikogas ne sum dozvolil da pati i strada zaradi mene bilo kako nitu sum lazel nitu sum i trosel vreme zaludno sekogas ako sum smetal deka toa e toa sum prekinuval direkno i precizno i taka sakam i so mene da e ne da sum izneveren pa posle da mi e toa soopsteno , javi se ko covek kazimi te varam sea i sea prekinuvame
Зависи од личностите во врската и да возможно е за некои и не е возможно за други некои. Вака ти ги читам одговориве и како другите членови на темава ми делува дека не си спремен за вакво нешто па како да си бараш изговор за раскинување. Ако грешно сме те разбрале тогаш ете можеш, пробај, терај, со среќа.
Стравот ти е поголем од емоциите. Не се огледувај на ситуации кога ти си бил повреден. Тоа не си ти. И да, изборот е лотарија (и често нема врска со тоа што нудиш ти). Никогаш нема да си сигурен во другата половина, сè додека не покаже времето.
Ова важи на почетоците додека се запознаваат личностите како партнери, тој наведе дека е длабоко навлезен во оваа врска, а поставува вакво прашање. Некако не ми делува дека е сигурен дека и таа е толку длабоко навлезена како него ако тој навистина е така навлезен и се плаши дека ќе е изневерен па си бара изговор за раскинување за некое си таму можно сценарио. Низа несигурности, оправдани или не тој најдобро си знае како е реално.
Муабетот ми е, стравот може да се јави и понатака. Не само на почетокот. И пола од проблемите се јавуваат од несигурности. Што од едната, што од другата страна. Најверојатно тој се познава добро за да знае дали таа далечина од х месеци би ја издржал. Премногу фокусирање на што ако.
За последната реченица сите тоа му објаснуваме многу се фокусира на имагинарни сценарија. Наместо да ужива во мигот тој крои црни "што ако" сценарија и мене ова ми укажува дека не е сигурен дали би издржал ваква врска. Затоа и му пишав од личностите зависи, некои без проблем месеци и год. вака тераат, на некои други не им успева.
Пред 8 месеци бев на дејт, и тој ми кажа дека мајка му, месела, готвела и ај јас ок За да, после коа чатувавме да ме праша демек кроз шала дали знам и што знам да готвам.... Избегав. Дали утка напрајв?