Јако еј. Ги вркнал 38, мочко. Со мајка му и татко му живее уште, па најде мене да ме прашуе Види, ова е искуство. Мож друг ќе се погоди таков со истото прашање хахаха. Одма филозофии, целно, бесцелно.
Да, голема утка си направила ако си мераклика по тип што и да знаеш да готвиш од мама ќе е поубаво зготвеното. Што не му истреска не мора да знам, мама твоја најубаво знае ќе ни готви. Ќе си живееме со неа во гарсоњерче и ќе правиме фудбалска екипа деца. Гарант ќе свешел на муабетов море може и ќе те запросел одма.
Нема никаква филозофија, многу е едноставна работата а доколку се погоди ист човек со исто прашање тогаш веќе го знаеш твојот одговор.
Абе види, човекот си мисли на иднината. Си вика, мора шо побрзо да најдам некоја вредна домаќинка за ако ми цркне мама, да не останам гладен.
Немој да користиш такви изрази, сепак ти си паметна девојка. А за готвењето е убаво секој да знае да зготви барем по нешто најпрво заради самиот себе. Ти што знаеш да зготвиш најубаво?
Во право си требала да го праша иако не морало. Поставување вакви прашања во 21век ми е многу просто, дури попросто од просто.
И ме прашувале и јас сум прашувала. Ништо лошо, муабет си правите само. Ако и за вакви ситници се бара мана, нема никогаш да се најде некој што ќе ви одговара. Ова е дел од запознавањето, само те прашал најнормално прашање, не значи дека одма треба да се обвини за нешто.
Не мислам дека прашањето е лошо само по себе. Пошто не добиваш цврста идеја шо е негов став. Јас би прашала нахнадни прашања да знам какви очекувања има и колку самиот е способен пред дирек да дам црвен картон.
Се согласувам со членката, можеби е чисто како дискусија, не мора толку длабоко да навлегуваме во нештата и да ги комплицираме непотребно. А воедно на темава имам интересна ситуација, имено, имам другарка на која сега веќе бившиот дечко, не јадеше ништо дур таа не се врати од работа да направи, значи буквално гладуваше човекот, доцнела или не, не пипкаше ништо, не знаеше да си направи, се чекаше само на неа. Живееја заедно.
Зависи во каков контекст е прашањето и каков е самиот дечко. Прашањето само по себе не е лошо, и ние сме се прашувале кој колку знае и сака да готви при запознавање кога муабетот бил за храна, па еве не очекува готвачка да му бидам, делиме обврски.
Можеби тоа му е била некој вид на тактика за да те освои. "Дојди за мене, мајка ми готви многу убави јадења и десерти ќе живееш како царица" .. М? Дали помисли на тоа ти
Јас не би му замерила, дури и би му вратила нешто као супер што знае мајка ти убаво да готви, сигурно и тебе те научила, ќе готвиш за нас.