Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    :D Јас го сфаќам :D
    Едит Да бидам озбилна мислам дека него му смета што ќе живееш не со него туку со цимерот плус...Мала љубомора?

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Очигледно е дека не сака тебе да те стави во иста комбинација со цимерот. Веројатно знае дека не би функционирало како што треба. Ете, и сама велиш дека предложил да живеете со колешка со која двајцата добро стоите, а не сака да живеете со цимерот негов со кој ни он самиот не стои ок. Не гледам тука ништо лошо, напротив. Сака да те поштеди тебе, а и вашата врска, од несакани моменти.
    Без гајле, не е ништо страшно ако не живеете заедно оваа година, имате уште многу време до такво нешто :)

3. amnezija

amnezija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    3
    јас навистина го сакам и мислам дека ке ми треба време да го заборавам, сепак треба да имам цврст карактер и да успеам да го направам тоа како цел во мојот живот, се се може во животот па и тоа ке успее.... Ви благодарам на сите за подршката ...позззз

4. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847

Не ми се верува, ова треба да оди во ,,Смешни мислења,, :lol: . И што правевте вие со лајковите дај ми го-нати го. Ти се свиѓа, го сакаш, не си сигурна....ај батали тоа фб-то и излези запознавај дечковци по нормален пат. |(

На unhappyy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Antonija123

Antonija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    73
    Ej на 16 години вакво прашање да поставев јас ќе се отруев, па не 16, 10 да имав ќе знаев дека е глупо ..

6. amnezija

amnezija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    3

Мислам дека ти девојче треба да излезеш и да живееш во реалноста, фб е далеку од реалноста позз

На unhappyy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Умира по тебе.Ах таа љубов.Ромео и Јулија :inlove:

8. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    И добро ти Cinderella со твои 16 години се замараш кој што и колку лајкови ти ставил на фејс? и според тоа заклучуваш кој колку те свиѓал,сакал или слично а и кој колку го свиѓаш и го сакаш ? :^)

9. interistka

interistka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    15
    чекај да ги избројам лајковите аха според бројката сто ја добив ако не си пропустила нешто иднината показува дека брзо ке го избришеш од фб зошто некој трет ке ве раздели ке ти стави повеке лајкови и ке има по убави очи ......поззз

10. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45
    ај добро не мора до толку да забегувате од темата и некој да исмејавате... може е глупаво прашањето ама вие не треба на таков начин да одговарате, подобро игнорирајте го постот отколку некого да напаѓате или исмејувате и слично... |(

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Девојко,остави го фејсот таму царуваат само несигурни момци кои патат од нешто што неможат да го спроведат во реалноста-излези надвор и бркни нешто во живо ;)
    Излегувај,забавувај се не си го троши времето пред фејс зашто кога ке сакаш да шеташ ке те навалат обврски,а тоа брзо се случува!
    Ајде чекаме да ни кажеш што ново си запознала ;) -во живо
    СО СРЕКАААА

12. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Фејсбук не е мерило за ништо, да знаеш! Само си го губиш времето размислувајки колку лајкови си добила и дали и ти треба да му лајкнеш нешто. Од тоа не излегува ништо добро, ништо продуктивно! :!:
    Заборави го фејсбук малку, излези надвор и живеј го вистинскиот живот, а не виртуелниот.

13. Ivona96

Ivona96 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    0
    Во врска сум 4 месеци. Бев излезена со моите другарки а дечкоми во истиот кафич со другари ми рече дека ќе оди но на маса деше до девојчиња. И до кај мене дојде неколку пати на маса но јас му направив фаци некои и си замина и после ме прашуваше зошто сум му лута. А цело време се гушкаше со нив, играше .. И после кога си дојдов дома и ми звонеше на моб и јас не кревав и ми пиша порака да му се јавам и му се јавив. И ме прашуваше зошто му сум лута и јас се му кажав зошто така се праеше и јас му викам ако не ти сум важна јас ок. И ми вика не кажувај глупости јас ако не сакав немаше да дојдам да се позз. со тебе ако не ми беше жазна ке си ја свртев главата а цело време беше со едни девојцинја на маса се гускаше се изнаправи муабет, се изнаига и после ми вика со другарите бев. А истото ова го има направено и минатата недела само го немав фатено на дело што прави но еве го фатив и неможам вака се нервирам. И зборувавме и ми вика јас сум таков дружељубив се дружам со сите. А во друштвото имаше едно девојче со мене што учи и заедно играа. и ми вика ти сигурно за тоа си лута оти јас му кажав пред тоа дека не ја поднесувам неа и тој пак со неа играше и со други и му викам да за тоа е. И ми вика јас сум таков неможам да се сменам што сум дружељубив ако сакаш прифати ако не како сакаш. И сега се нервирам многу а го сакам премногу неможам да му се скарам затоа што го сакав. И сигурно ти се и сешто ми вика си помисли некни кога ме виде си мислеше дека ќе те изневерам и ми вика нема јас тоа да го направам знаеш дека те сакам најмногу и нема тоа да ти го направам и сега незнам што да правам се нервирам многу ми се плачии :( ;(
    А во првите 2 месеци не беше таков цело време беше со мене а сега е променет... почна со девојчиња други на маса да биди и да игра и се и ми вика таков сум јас а ми вика те сакам нема да те изневерам ако си мислиш нешто лошо :(

И сега со истите тие што беа на маса да бидат во друштво ќе зборуваат и да видат како ќе биди, и ако бидат и тие женските со нив јас неможам да издржам тој да оди со нив, И сега што да правам? Што да му речам. Како прво тој мене ми е дечко и кај ќе оди тој со друштвото и јас треба да одам.. што да му речам неможам да го оставам да оди со нив.. знам ќе се испокараме со него ако бидат и тие женските во друштво без мене ако отиде таму Што да му речам се нервирам ;( :devil: А тие женските се к**** и се пијанат и се муваат со кој ќе начекаат и страв ми е нешто да не се случи. А и дечкоми претерува тој дал за ова преглог и тие да бидат со нив во друштво. А и кога бевме излезенио ми вика колку ме сакаш и јас викам најмногу и ми вика од ден на ден треба се помалку да ме сакаш и јас му викам зошто и ми вика така и јас му викам а ти мене така ме сакаш и ми вика не. Значи дека не ме сака тој мене ;( ;( ;( или не е како што мислам. Што да правам кажетеми се нервирам ;( ;(

14. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Епа види, независно какви се девојките, дали се муваат со кој стигнат и слично, ти не можеш да го контролираш дечко ти и да му кажуваш што смее да прави, со кој да се дружи итн итн, исто како што и тој не може да ти каже тебе. И кога зборувате за тоа што ве нервира или ви пречи кај другиот, тоа се разговори кои се прават лице во лице, а не телефонски. Ете, на следно излегување отвори ја таа тема, и објасни му фино зошто ти пречат тие негови дружби, и зошто мислиш дека му е подобро без нив. Дали тој ќе те сфати сериозно и ќе прифати е негова одлука на која ти не можеш да влијаеш, ама врз основа на која можеш да видиш и тој колку сериозно „гледа“ на врската со тебе.

И секако, постои можноста и ти да „преувеличуваш“ на тоа како изгледа ситуацијава. Може навистина е таков, дружељубив, да игра со девојки, но да си ја знае границата која не смее да ја пречекори. Каков бил пред тебе, знаеш? Можеби бил ист, па откако 2 месеци ти бил посветен само тебе, сфатил дека тоа за него е преголема промена и го гуши, па вака на некој начин „компензира“ на безболен начин. Не го оправдувам тоа што го прави со нив пред тебе, само ти кажувам дека можеби тој е едноставно таков.

15. Ivona96

Ivona96 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    0
    Toj e takov znam. Ama negova e odlukata i tie da vlezat vo drustvo so niv. I mi vika kolku me sakas i jas mu vikam najmnogu i mi vika od den na den sakaj me pomalku a ova sto znaci? Znaci deka ne me saka i saka da se skarame ?

16. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Тоа што тој мисли не би можел да ти кажам ни јас, ни никој од останатите на форумов... Кога ќе разговарате, прашај го отворено ако толку те мачи таа мисла, што мислел со неа.

Може сакал да звучи доминантно пред тебе, може сакал да види колку ти си спремна да „минеш“ за него, можеби нешто сосема трето... Како и да е, само разговор со дечкото, отворен, ништо друго.

17. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    И така вчера, улетав у диско ненадејно и има што да се види... на сепаре со другар му и две девојки, едната му се беси, го тегне... само застанав и се поздравив со него, незнаеше што да каже кога ме виде, максимално збунет, поради тоа што пред тоа му пишав смс и не врати демек спие...
    ке полудам од самото тоа што го видов, ми доаѓа сликата пред очи и ми иде да се расплачам ко мало дете ...

18. unique123

unique123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    374
    Епа наместо да се расплакуваш, отерај го у три лепе. Таков ли ти треба? Недораснат лажго. Таквите не се ни за погледнување, а не солзи да трошиме по нив.

Ама и ние женските сме глупи. Плачеме се по некои неранимајковци. Ајде бе, не вредат ни за мрсул, а камоли за солзи.

А и да, сигурно бил многу збунет. Уште позбунет ќе бил ако наместо поздрав добиел здрава шлаканица.

На rakce69 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Hello---Kitty

Hello---Kitty Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo nova sum na forumov i imam ljuboven problem mnogu mi e loso so site pravam maubet i se no nisto ne pomaga...bev vo vrska 4 godini i sega veke ne...bese ubavo no toj se poveke pravese budala od mene sekogas koga ke bese kriv ke prekinev so nego i posle ke najdese najdese nekoja pricina za da bidam jas kriva i jas da go molam mu prostiv mnogu pat cela godina samo se karavme a sega e veke definitvno kraj,ama toj me provocira so drugi zenski i mene mie mnogu tesko mi ja zede cela samodoverba se osekam kako da ne postojam kako da ne vredam kako da jas nema da najdam drug nikogas a toj ke ja ima sekoja...tonam se poveke neznam kako ke izdrzam pisese mi nekoj iskustvo ili nekoj sovet kako da pominam niz ova.... svesna sum deka ne treba da sum so nego i pak pomisluvam da go pobaram i slicno...

20. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Тој со тоа само сака да те направи љубоморна што ете и самата кажа дека му успева, игнорирај ги неговите постапки, девојки, нови љубови и сл. Што си ти па да неможеш да најдеш нов дечко итоа многу подобар и повреден од него, па кога тој би те видел би се чувствувал дупло полошо од тебе.. сета оваа ситуација што сега ти се случува е пролазна, со тек на време ќе помине, времето ги лечи раните сепак 4 години не се малку, си се навикнала на таа личност и тешко е ДА, но никој не е незаменлив и не толку вреден за да го оплакуваме цел живот и затворениво 4 ѕида да чекаме повторно да се јави, а уште помалку ние да му се јавиме ..

На Hello---Kitty му/ѝ се допаѓа ова.