Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. zasekogas123

zasekogas123 Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    78
    Срам ми е да ги кажам годините
    не сум баш мала....
    Оти не се ценам доволно затоа и така ми прават. И со бившиот имав сличен проблем, прифати да се откаже од мене него ли да каже "извини".

2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.235
    Допаѓања:
    21.175
    Ова што го пиша да си го кажуваш себе си и да почнуваш да делуваш, односно заштитиш себе си, сакаш повеќе и после да те сака друг. Веројатно се заљубуваш и ти се допаѓаат емотивно не-достапни лица, односно според мене мафтачи. :)

3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.241
    Допаѓања:
    26.508
    Он те гледа како резервна гума.
    Туку како бе не си го заборавила за 6 месеци? Јас за тие 6 месеци, 10 дечковци и 5 швалери ќе си фатев, и фацата ќе му ја заборавев на овој :rofl:

4. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.433
    Допаѓања:
    13.928
    Ех Ади бе па и ти.. Ако ти значеле, ќе патиш по нив. Знам, не чини, ама јебига :|

А за ваков тип нема шо да се пати, не вреди, па требала да го забораи, а не уште да се надева на нешто, и акциите да му ги крева.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.235
    Допаѓања:
    21.175

Абе дај ти се молам, од пишување и слично идеализирање, не се ни видени..

6. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.433
    Допаѓања:
    13.928
    За кој збориш? Нели овие се виделе, ама лошо се испонашале, и не поминало во ред.

7. zasekogas123

zasekogas123 Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    78
    Не сум заљубена во него, напротив...ми се допаѓаше од друг аспект и затоа бев толку по него, ама ете не вреди како карактер, а се надевав дека ете се сменил, со него се знаеме од порано.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.433
    Допаѓања:
    13.928
    Ахам, да, така се мења човек, толку лесно е..

Батали. :)

На Керолајн му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.241
    Допаѓања:
    26.508
    Па супер чим не си се заљубила. :D
    Дај му сега еден блок и продужи даљје :*.

10. jasjasjas3

jasjasjas3 Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2024
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    14
    Излегов со еден тип во септември што помина , излеговме 4-5 пати и прекинавме, престана да ме вика. После месец два пак ме викна да излеземе ама тогаш веќе имав дечко. Ме праша на фб за мислење зошто бил неуспешен на приватен план, и јас му одговорив за себе дека сум го проценила тогаш оти не е заинтересиран и оти сум сакала да го запознаам подобро ама не успеало. Од тој ден почна да покажува интерес спрема мене иако бев во врска, ми пишуваше на фб да излеземе , др као патиштата ни се разделени и сл. и ми велеше дека почнал да ме цени повеќе откако ме изгубил.
    Подоцна раскинав со дечкото ( од др причини) и после 1 месец почнав пак да излегувам на кафе со оној првиот. Ми рече дека сака почесто да се дружиме и да ме запознае подобро, но следниот ден се предомисли за тоа излегување утредента. Е сега не знам дали причината е ова : Пред тој ден го прашав на фб како сега пројавил интерес за мене а порано го немаше, ми вика порано не ми остави баш некој впечаток ама после твоите објави на фб некако ме заинтересира пак. И јас му реков дека ни тој мене не ми оставил некој впечаток, дека беше некако некомуникативен. И сега не знам дали причината што се предомисли може да е таквиот мој одговор за него.... Што мислите ????
    Ме вика и понатаму да излегуваме ама не покажува ни дали му се свиѓам, ништо. Ниту ме вика да се дружиме и следниот ден додека е тука , како што кажав погоре.
    Ми пишува и на фб ама не до толку, некогаш пократко и на сеен ме остава, кога ќе му пишам најчесто не враќа одма туку после саат два.
    Што мислите, вреди ли понатаму да излегувам со него? Дали е заинтересиран?
    Не сакам да му бидам само опција.

Последна измена: 15 март 2025
  11. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.203
    Допаѓања:
    4.398
    Сериозно бе во 2025та вакви прашања ве мачат уште?8-|

На Mumoftwo30 и Малечка Малинка им се допаѓа ова.
  12. jasjasjas3

jasjasjas3 Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2024
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    14
    Да, сериозно.
    Темата и постот се за давање совети , а не дали се добри или не прашањата.
    Ако не ти чини прескокни.

Последна измена: 15 март 2025
    На SkBoy20 и mickey18 им се допаѓа ова.
  13. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.203
    Допаѓања:
    4.398
    Ај ко ќе порасниш ке сфатиш. Едно исто прашање тој од к* не те мава таја прашва дали да му се вратела…. Ххх

На Малечка Малинка му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.235
    Допаѓања:
    21.175

Не е сериозен за тебе овој, само му мавало на его оти си (можела) да фатиш друг. Ако си и ти за таква работа, терај..

15. ecotte12

ecotte12 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2024
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    84
    Сакам да раскинам ама немам баш систем на поддршка и се плашам. Тој беше единствената личност на која се сведе цел мој живот. Освен него, ја имам работата која исто не ме исполнува и каде секој ден работам по 10 часа, зашто ми требаат парите и немам некои опции. Немам многу време за социјализација и немам ниту круг на пријатели.. за хобија немам време од исцрпеност. успевам само да пуштам некој филм после работа и да заспијам на кауч сред пола филм од умор додека со господинот се игнорираме на дневна база. Другата опција ми е да се карам со него затоа што чашата сум ја ставила десно место лево или некоја друга работа што го исфрустрирала во моментот зашто му бил лош денот.

На Mumoftwo30 и Dona99 им се допаѓа ова.
  16. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.371
    • Не испраќајте повеќе мислења едно по друго
    Јас мислам дека не вреди да му даваш шанса. Батали го.

И одма да раскинеш. Не се секирај за понатаму. Ќе смениш поненапорна работа, ќе се социјализираш и ќе си најдеш дечко што ќе те цени.

Последна измена од модератор: 17 март 2025
  17. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    479
    Од кого ти треба систем на подршка за да раскинеш ?
    Ако нешто ти смета треба да разговараш со партнерот може некои работи треба да се разговараат директно ,може ќе се реши нештото ќе се среди заеднички.

На eliesaab и Stark им се допаѓа ова.
  18. Elenadjalo

Elenadjalo Нов член

Се зачлени на:
    15 март 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Имам излезено со еден тип околу 8-9 пати до сега, но не покажал некаков интерес за мене во смисол дали му се допаѓам и дали има шанса за нешто повеќе во иднина. Инаку се тој ме вика и се мислам да престанам да излавам со него. Една другарка ме советуваше да не брзам да оставам работите сами да се развиваат дека времето ќе покаже...но мене ме јаде јанѕа да не сум му како опција само, да си фати некоја и да ме батали. Мака ќе ми биде тогаш. Што да правам?

На Dona99 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    1.603
    На следното излегување прашај го на што сте. Директна комуникација и ќе ти се реши проблемот. На фемина не можеме да знаеме каков е при средбите, дали сака другарство, гледање или врска. Ако ти одговара ќе си продолжиш со него ако не ќе си бараш друг. Очигледно е дека ти сакаш повеќе.

20. evinaevina8

evinaevina8 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2024
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    116
    Во фаза на запознавање сум со еден тип, излегуваме. Но некни ми пиша едно друго дете да излеземе на кафе со кој излегов порано 2 пати и многу повеќе ми се допаѓа од оној првиот, ама искрено не заслужува да излезам со него затоа што порано цел месец ме моткаше и на крај не излеговме. А многу ми се допаѓа.
    Што ми предлагате?