Дечки, фала Ви ама не ми делува татко му дека е манијак на тоа ако мислевте, туку ми имаше кажувано дека бил малце строг, бидејќи секакви девојки имало во денешно време и ете он живее на посебен спрат од неговите и мислам логично овој им кажал и дека друга држава не знам, иначе дечково ми рече преку ден да дошол да идеме на кафе, не ми делуваше ненормално се до ова не знам
Понекогаш се надевам дека некој у здрав мозок не дупчи овде, оти ако е така тоа шо го пишал....86 ајкју многу ни е.
Брее го нападнавте дечково, а што, демек еве пример давам, женско има дечко од друг град, тој доаѓа неколку пати и сега е нејзин ред, што мислите Вие? Нема дома да кажете дека идете кај дечкото? И Вашите би Ви рекле иди ќерко среќен пат, ај бидете реални би Ви побарале слика сигурно или би сакале да го запознаат.
Да беше женско у прашање, не слика, и крвна слика и извод од матично ќе бараат нејзините, за да знае каде оди, кај кого оди и што прави. Сите ќе алармираа за внимателност и претпазливост овде во коментари. Ама оти е машко, небитно е тоа... Епа, истото е де, и он треба да биде претпазлив, посебно што иде во друга држава. Нормално е родителите да сакаат да е на сигурно. А, и чим имаат роднини тука сигурно сакаат да се распрашаат која е.
Технички дечково и девојкава се познаваат, се гледаат на камера и комуницираат, полнолетни се. Дечкото доаѓа кај свои роднини, во град што го познава, така што сликата во овој случај е сасвим непотребна. Ако таткото сака да ја види девојката или да ја запознае, може да се видат кратко на камера и тоа е. По таа логика, како што реков јас, и девојката треба да бара слика и од него и од таткото за да се распраша шо луѓе се.
Веројатно му е срам на камера да се покажува, а и како ќе ја прати на роднините така. Нели треба да се распраша. Па, веројатно веќе се распрашала, што можела да се распраша преку него за неговите и неговата фамилија. Веројатно, и нејзината фамилија ако знае, може ќе инсистира да го запознае кога ќе дојде овде, да види што човек е.
Не е може манијак, ама барањето му е дефинитивно чудно, јас имам големи деца и кога сум сакала да им ги запознаам дечковците/девојките не сум барала слика, бидејќи тоа ништо не ми кажува, туку директен контакт, значи ако навистина е причината запознавањето, може и на камера да биде сосема доволно. Спратот нема никаква врска, не знам зошто го спомнуваш, ако живее на спратот од родителите и они треба да дадат амин за женска, тогаш уште полошо. Били, абе многу малтретажа е ова за човек со кој кафе едно не сум испила и очи не сум му видела, ја не би, а вие како сакате
Ако ти е проблем слика да му пратиш па речи му ете пред камера нека те види и таман и поарно ќе е така.
Еве пак ќе те прашам, кај се запознавте, не комуницирате на социјална мрежа кај што имате постирано слики?
Se sledime na insta 3 godini, imam lajknato mi ima lajknato, storinja gleda nonstop. I pisuvam i me ostava na seen, ne da ja nema otvoreno porakata, videno i pak na so te matam ostaeno. So e psihologijata zad vakvi licnosti?
Психологијата е дека не сака да ти врати. Ако те заследила и ти лајкнала слика не ти кажала да за брак.
Веројатно е до мене, односно до годините, ама за мене не постои скриено значење во однесувањето (реално или виртуелно). Може едноставно тоа што се следите, ти лајка и гледа сториња е поради банална причина која ја имаат многумина што користат социјални мрежи, а тоа е тепање време. Како кога во живо ти би ми бил комшија и јас би те поздравувала секој ден, ништо скриено, ништо за откривање, едноставно навика. Таа може има навика само да посматра, тоа и е занимација. Пс. Совет, интеракција во живо и нема да имаш толку потреба да анализираш. Уште па и три години да си губиш.
To go zakluciv, vo red e covek da ne ti se svigja, kulturno moze da ti go pokaze toa. Situacijava e so cupevo mi ima davano znaci, mislev barem nekakov odgovor ke dobijam. Se imame gledano i niz grad, vo kafulinja, si imame pogledi razmeneto, ne e bash nisto nisto
Незнам ја сум олд скул брате, лајк кај мене не брка работа, повеќе сум тип у живо па ако запали после социјални мрежи користам само за комуникација ... старец Move on има други...
Da da jasno e toa, move on i se odi ponatamu, ama pak nesto te chepka od vnatre so mozi da bila pricinata za nestovo.. old skul rules ama mora malce da se odi so tekov na tehnologijava
Иам јас еден на фб шо ми пишува веќе со години, односно сам си пишува, јас не му враќам . Упорен си е човекот . Да не си ти тој? Туку, чим ти прави така, не си и интересен друже, не сака ни секунда да одвои за тебе. Move on.
Nate ti si ? Sala na strana, ne sum nekoj sam da si pisuva, daleku od toa, sepak cupevo i jas sme ~30 god, trebashe nekako pokulturno... ali kako so pisa realist pogore ti ja ima pokazano vratata i od toa pokulturno amin haha