Не е може манијак, ама барањето му е дефинитивно чудно, јас имам големи деца и кога сум сакала да им ги запознаам дечковците/девојките не сум барала слика, бидејќи тоа ништо не ми кажува, туку директен контакт, значи ако навистина е причината запознавањето, може и на камера да биде сосема доволно. Спратот нема никаква врска, не знам зошто го спомнуваш, ако живее на спратот од родителите и они треба да дадат амин за женска, тогаш уште полошо. Били, абе многу малтретажа е ова за човек со кој кафе едно не сум испила и очи не сум му видела, ја не би, а вие како сакате
Ако ти е проблем слика да му пратиш па речи му ете пред камера нека те види и таман и поарно ќе е така.
Еве пак ќе те прашам, кај се запознавте, не комуницирате на социјална мрежа кај што имате постирано слики?
Se sledime na insta 3 godini, imam lajknato mi ima lajknato, storinja gleda nonstop. I pisuvam i me ostava na seen, ne da ja nema otvoreno porakata, videno i pak na so te matam ostaeno. So e psihologijata zad vakvi licnosti?
Психологијата е дека не сака да ти врати. Ако те заследила и ти лајкнала слика не ти кажала да за брак.
Веројатно е до мене, односно до годините, ама за мене не постои скриено значење во однесувањето (реално или виртуелно). Може едноставно тоа што се следите, ти лајка и гледа сториња е поради банална причина која ја имаат многумина што користат социјални мрежи, а тоа е тепање време. Како кога во живо ти би ми бил комшија и јас би те поздравувала секој ден, ништо скриено, ништо за откривање, едноставно навика. Таа може има навика само да посматра, тоа и е занимација. Пс. Совет, интеракција во живо и нема да имаш толку потреба да анализираш. Уште па и три години да си губиш.
To go zakluciv, vo red e covek da ne ti se svigja, kulturno moze da ti go pokaze toa. Situacijava e so cupevo mi ima davano znaci, mislev barem nekakov odgovor ke dobijam. Se imame gledano i niz grad, vo kafulinja, si imame pogledi razmeneto, ne e bash nisto nisto
Незнам ја сум олд скул брате, лајк кај мене не брка работа, повеќе сум тип у живо па ако запали после социјални мрежи користам само за комуникација ... старец Move on има други...
Da da jasno e toa, move on i se odi ponatamu, ama pak nesto te chepka od vnatre so mozi da bila pricinata za nestovo.. old skul rules ama mora malce da se odi so tekov na tehnologijava
Иам јас еден на фб шо ми пишува веќе со години, односно сам си пишува, јас не му враќам . Упорен си е човекот . Да не си ти тој? Туку, чим ти прави така, не си и интересен друже, не сака ни секунда да одвои за тебе. Move on.
Nate ti si ? Sala na strana, ne sum nekoj sam da si pisuva, daleku od toa, sepak cupevo i jas sme ~30 god, trebashe nekako pokulturno... ali kako so pisa realist pogore ti ja ima pokazano vratata i od toa pokulturno amin haha
Чим те игнорира и тоа е културно одбивање, знак дека нејќе да пиши, не е заинтересирана или можеби е зафатена. Симпатична веројатно ти била и така мали навидум надежни - а лажни сигнали можеби само сакала мааало внимание и слично. Како и да е, case closed.
Па што има татко му да те гледа? Навистина не ми е јасно, ако за да се видите во живо барал совет од татко му, за понатака ќе бара за се' совет од татко му, не ти ни треба таков. Ова ме потсетува на порано кога се мажеле/женеле со стројници и морало прво таткото да ја видел невестата.
денеска ми вика, демек се шалел, ама секако дека неговите ќе го прашале кога би рекол дека сака да дојде во мк кај кој ќе иде, ќе барале слика да видат, јас не сакам мене некој да ме рекламира, што има да им поажува слика од мене, што ако ништо не биде ,сум против такви работи може е до мене нешто ама ич не сакам некој да ме рекламира по фамилии и роднини
Тоа се деца, не се мажи демек ќе го киднапира некоја па татко му да ја види , на ваквите треба фејк слика и нека му покаже лажна слика на овие знати жељни што се и тек тогаш нека се слика кога ќе дојде некаде хаха тато и мама на плус 30 ќе ми кажат ,со ваков ни на кафе не би излегла камоли нешто, а ми спомне моите ова моите она, чао бе никој не е најден на улица , не знам поедини родители што си замислуваат.
Ова прв пат вакво нешто слушам, до сега ниту моите побарале слика од некој дечко што сум била во врска, ниту некој од неговите побарале од мене слика. Па зарем се немате на социјалните мрежи да те покаже, мора ли слика да му праќаш? Порано немало социјални мрежи па никој не побарал слика, а не па во денешно време, од кој век се? Ај татко му, ама дечково? Па и спратот што го спомна, чудо големо ако имал спрат од неговите, сигурно во се' ќе се мешаат и за било што ќе треба да барате дозвола од нив. Бегај подалеку.