Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742

Имаш доволно години за да сфатиш дека не вреди таа личност. Јас имав една таква врска каде што секогаш јас испаѓав крива на крајот, се трескав од земја, плачев, барав да се смириме, и сама тонев и тонев се повеќе..! :!: Моја кривица беше што му простував.. Млада си ќе си најдеш некој друг што ќе те цени и почитува, тоа нема да биде ТОЈ, но верувај ќе бидеш мнoгу посреќна од тоа што си денес :) Знам дека не можеш веднаш да го заборавиш, но стави си некоја линија и знај дека не смееш да ја пречекориш.. Излагај во град, мешај се со луѓе, запознавај нови личности.. Гледај да си повеќе надвор отколку дома...Среќно ..

2. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Се согласувам со советот. :) Мислам дека сеуште имаш време да најдеш некого кој ќе знае што има покрај себе, ќе те цени, ќе те сака на начин што никогаш не си помислувала. Секогаш кога ќе изгубиме некого сваќаме што сме имале покрај себе и колку тоа било вредно, можеби и ТОЈ еден ден ќе свати, ќе проба да те замени со други но никоја нема да е како тебе. Дружи се со луѓе што ти одговараат и што ќе ти помогнат да не мислиш на него .. сите знаеме дека тоа не е лесно сите го имаме поминато тоа .. години врска не е малку, но сигурна сум дека еден ден ќе се смееш на оваа. Поздрав. :*

На Hello---Kitty му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ineedonlyyou

ineedonlyyou Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    zdravo. mi treba pomos. neznam kako da prodolzam napred. idev so devojka mi 2 godini. mnogu se sakavme, taa nemozase da go zamisli zivotot bez mene inaku i bev 1 i taa mene 1. na pocetokot se zapocna kako zaebancija no navistina se zaljubivme. dosega nikogas se nemam 4uvstvuvano vaka ili nikogas mislev deka nema da se 4uvstvuvam za nekogo. ja sakam premnogu. Sega ke vi raskazam za mojata prikazna. pred 2 godini ja zapoznav vo uciliste kade sto ucevme zaedno taa bese edna godina pomala od mene. nekako mi bese mn tazna koga ja zdogledav, koga ja poglednav sfativ deka ima nekoj problem. pobarav informacii od nejzinite drugarki koi isto taka mi bea i mene drugarki. doznav deka nema tatko a deka nejzinata majka e ku*rva ( se izvinuvam na recnikov ). taa bese nekako otfrleva od familijata, majka i ne obrnuvase nikakvo vnimanie na nea a isto taka i drugarkite ja ismejuvaa bideki taa imase mnogu inat vo nea i sekogas sakase da bide sama i ja ismejuvaa i ne ja druzea mnogu. jas sakav da se zaimam so nea bidejki sakav da i pomognam. bev so nea sekogas i koga imase problemi sekogas i pomagav koga nikoj nesakase da ja druzi jas i podariv raka. no taa eden den mi pisala poraka deka ja i ona nemoze veke da se druzime. mislev deka taa nok mi se srusi se, iaku mi bese samo dr. ja molev, idev kaj nea, razgovarav so site no nesakase da mi priznae zosto. 1 godina sekoj den i pisuvav poraki no taa me odbegnuvase. posle 1 godina taa mene mi pisa demek mi barase edna slika i malku po malkju se zaimavme.kako sto minuvase vremeto nekako na sala pocnavme i se smuvavme nekolku pati. taa mi rece deka se zaljubila vo mene, deka navistina me saka i deka samo mene me saka i deka samo jas ja sfakam kako i e i se. jas se zaljubiv vo nea, ja zasakav premnogu mi bese povazna duri i od mojot zivot i dadov se ama bas se sto ke posakase. sekogas ja razbirav za se iaku za se bev jas kriv. Koga dozna majka i za nas i zabrani da izleguva celo leto, majka i ic ne me sakase. Irena bese navistina srekna so mene iaku mnogu pocnavme da se karame bidejki pocna da vodi inat so mene mnogu i sakase se da bide vo pravo, jas sekogas i dozvoluvav se bidejki ja razbirav i sfakav vo kakva situacija e i zosto e takva. nikogas ne i se nalutiv za nisto a mnogupati znaese da me navredi i ponizi pred site. no taa e moeto nebo, moeto SE. idevme 2 godini na crno poradi nejzinata majka da ne doznae bidejki taa posle imase mnogu problemi doma. inaku imavme odnosi. taa si go zamisluvase zivotot pokraj mene a isto taka i jas. koga majka i dozna za nas pocna da i nareduva da ide so edno dete koe sto ja molese mnogu da bide so nego no taa bese so mene. tie dvajca stanaa najdobri prijateli no taa sekogas mi velese deka ne go saka i nikogas nema da zasaka nikoj poveke od mene. idevme i ovaa leto toj ja vikna na razgovor a bevme dogovoreni da se vidime vo 11 casot. ja cekav do 1 casot bidejki nekese da mi krene i odma znaev deka e neso loso. dojde kaj mene sakav da ja baknam no ne mi dozvoli i ja prasav sto se slucuva i taa mi prece deka nemoze poveke da e so mene i deka ke proba so toj drugiot bidejki nemozela veke da izdrzi se. mislev deka taa nok mi se srusi se. zaplakav i taa mi rece deka sum bebe i si otide. potoa pocnavme pak da pisuvame no taa mi rece deka seuste ne e so nego no deka ke bidi. pominaa 1 nedela ne si pisivme i taa mi pisa deka ke se ide so nego. potoa moite dr me izvestija deka se u vrska. toj otide na odmor a odea samo 5 dena. Irena dojde kaj mene i mi rece deka mene me saka najmnogu no nego ne go sakala, i se smuvavme i mi rece deka koga ke si dojde ke go ostavi. bev presreken. si dojde decko i od odmor i taa mi rece deka ke prodolzi so nego. me izmami se cuvstvuvav kako neznam..nemozam da vi opisam. ne pravevme mnogu dolgo muabet. inaku taa velela na svoite drugarki deka ne go saka. posle 2 meseci ja zamoliv na kratko da dojde so mene da razgovarame i dojde. i ja prasav za se sto mi rece deka sekogas ke me saka deka samo jas i trebam i taa mi odgovori deka toa go mislila dodeka bila so mene no sega ne go mislela toa. ja prasav dali me saka i mi odgovori deka me saka i ja prasav dali isto kako porano no taa nesakase da mi odgovori. sega doznav deka taa bila mnogu smeneta so nejziniot decko bila mnogu smirena bidejki toj i rekol ako ne se smiri ke ja ostavi. taa veli deka go saka najmnogu...sto mislite vie za ova.. :(

4. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Девојчето си игра мајтапот со тебе.Ја користи твојата љубов и те врти околу малото прсте.

Извини што го кажав ова,тоа е моето мислење...суровата реалност.
    Остави ја,и таа не знае што сака.Сврти нов живот и не ја моли повеке.

На Antonija123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ineedonlyyou

Се зачлени на:
    3 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    sekogas jas bev kriv za se. :/ a neznam stvarno sto zgresiv. no sega nekako se me potseka na nea i koga ke ja vidam so noviot mi padnuva tesko. mi se vrakat nekako spomenite i najvise sve sto si obekavme i site nasi zelbi

6. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Згреши што и веруваше .Она двајцата ве врти .
    Тој на одмор , таа кај тебе и тебе те сака . Тој се враќа , кај него оди и него најмногу го сака . Ова не ти е доволно ?
    Заборави ја . Што ќе ти е мочла што мисли дека може да те врти ? Животот не застанува ако таа не те сака . Преокупирај се со други обврски . Не се замарај ич . Ќе најдеш некоја што ќе знае да цени :)

7. ineedonlyyou

Се зачлени на:
    3 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    vi blagodaram. ke prodolzam . no sekogas se prasuvam dali nekogas ke me zaboravi ? dali ke zaboravi se ? ili sekogas jas ke ostanam kriviot za se ? dali ke sfati kolku navistina mi znacese, dali me zaboravi

8. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    се разбира дека ти е тешко но има причина за све во животот човек кога ќе го криви за све си сешто другиот во врската бара рачка таа да се истанчи и да дојде крај верувај кога таа така одлучила и почнала нов живот ти нема што да чекаш продолжи си понатаму со некоја која ќе го заслужи целото твое внимание очигледно оваа не била таја личност

9. ineedonlyyou

Се зачлени на:
    3 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    vi blagodaram. ke prodolzam . no sekogas se prasuvam dali nekogas ke me zaboravi ? dali ke zaboravi se ? ili sekogas jas ke ostanam kriviot za se ? dali ke sfati kolku navistina mi znacese, dali me zaboravi

10. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Душо таа не те ни мислела,не те ни сакала па да те заборави.Ти си и бил играчка,помири се со тоа.

На Antonija123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Реално не можеш некому да бидеш играчка 2 години колку што биле тие. Постоеле емоции и се. Си и значел, меѓутоа дали од притисокот на мајка и, од целата таа ситуација таа се изгубила. Нејзиниот инает е друга работа. Нема потреба ти да се чуствуваш виновен за се, само прифати дека е крај. Таа мене ми делува на изгубена. Но долку вистински сака да биде со тебе досега ќе го завршеше тоа со другиот, и ќе се вратеше.

Восхит за трпението твое и разбирањето, дефинитивно девочјето имало проблем, не секој сака да живее во таква околност и таква мајка. Не може вие да плукате по нејзе.

Ти престани да се оптеретуваш, ако таа веќе продолжила и ти мора да направиш тоа, и да не те чујам веќе да кажеш твојот живот понебитен. Нов почеток, нова иднина. Нејзе стави и точка. Би било убаво да и се најдеш како пријател ако те побара, меѓутоа биди малку горд и не дозволувај да доаѓа и да си оди кога сака. Имаш ти своја вредност.

12. ineedonlyyou

Се зачлени на:
    3 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    znam, se mi e jasno, no za prv pat se osekam taka. navistina mi znaci. posle se sto pominavme zaedno ne sakam da veruvam deka ne e so mene.. nemozam da se pomiram so toa deka veke nema da me baknuva i pregrnuva..mi fali

13. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Дај боже да сум грешка,ама цело време те сакам не те сакам,па ке бидам со овој па нема да бидам.. |( па е со него па не е со него нормално ке те наведе да помислиш на тоа.А не може никој да ми каже со кој да бидам.Ако треба нека ме избркаат од дома(не знам кај ке одам) ама нема да дозволам да ја градат мојата иднина и да одлучат со кого да бидам.
    Тоа е мојот став и да ми се случи нешто такво (не дај боже) ке стојам цврсто на тоа.Па што биде биде. ;)

14. Asterion

Asterion Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    5.622
    Факт е дека животот спрема девојчето бил суров. Не мислам дека таа си играла играчка со тебе. Напротив од ова што го прочитав мислам дека и таа навистина те сакала и со тебе на еден начин бегала од оној свет каде што претходно била заробена.

Немам претстава зошто нејзината мајка не те сака до тој степен. Сметам дека девојчето се откажала од вас поради притисокот од мајка и , и не верувам дека туку-така оставила се зад себе и заборавила се што имате поминато.

Новиот дечко не верувам дека го сака, туку тоа го прави само за да ја задоволи својата мајка и да ги прекине префрлањата од нејзина страна.

Најлесно за тебе ќе биде да ја заборавиш бидејќи така само повеќе ќе страдаш. Но не секогаш е возможно да заборавиме туку-така некој што вистински ни значел.

15. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Не можам да ти најдам некоја голема грешка освен тоа дека се си и пуштал и си бил крив за се. Тоа значи дека она ја контролирала врската и ти комплетно си ја загубил равноправноста. Со женско тоа е катастрофална грешка и си ја направил од неискуство а и многу ја прават во првата врска. Девојката е жртва на вашето заедничко неискуство а и ти со неа. Мајка и само ја влошила ситуацијата но не би била доволна ако вие сте биле супер ок.

Затоа и ти рекла дека си бебе, не само тој пат неа и се собрало се од почеток. Сеа те мафта зашто ја загубила почитта за тебе а еднаш ако ја загуби ќе се утепаш од работа да ја повратиш а немаш гаранција и дека ќе успееш.

Што ќе биде не знам но дали ќе те памти или не џабе ти е, или си со неа или не си, од спомени не се живее.

Знам како ти е ако ти е некоја мала утеха.

16. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Не мораш да ги разбереш околностите зошто таа така се однесува. Тој значи многу добро има објаснето прво нејзе што и се случувало, кој тоа многу добро го разбирал и посакал да и помогне и така се развило љубов. Не можеме да ја судиме, и ти и јас да живееме во такав околност ќе бидиме не сигурни во нашите одлуки. Е сега проблем е што таа не може да оцени вистински што тој направил и ризкувал за нејзе. Таа најверојтано го избрала патот кај што нема да има притисоци, избраникот на мајка и. Тешко е да судиш овде, има многу причини зошто така таа изрегирала. Се гледа на моменти дека сакала да биде со него. Ама веќе се отрганле еден од друг, со време се губат работите. Таа веќе оди понатаму, тој мора исто така, само со проблем дека ќе мора да ја заборави, и да се гордее со себе, зошто прво се поставил како голем човек на 16 години ретко кој има такво разбирање за некого, ако не се лажам сега има 18.
    Освен да ја повика, да си каже што мисли као тоа му олеснува, и да продолжи на чисто понатаму, со тоа што ќе си ги добие одгворите што ги бара погоре.

17. ineedonlyyou

Се зачлени на:
    3 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    ne saka da razgovara so mene, nesaka ni da me vidi..mi rece da gi ostavam so deckoto bidejki go sakala. da ne i pravam problemi a jas nisto ne napraviv nikogas nisto ne i rekov ni nejze ni nego. samo ednas dodeka bevme izlezeni taa bese so decko i i mi prebaci nesto i i rekov deka nesakam da me ponizuva pred nego. znam deka mnogumina ke kazaat deka mozebi i e glupost ili detska rabota no jas ne se cuvstvuvam taka ili nekoj vikat ke pomine znam deka ke pomine no kako, me boli, nemozes da zaboravis nekogo tuku taka so koj si bil 2 godini i si delel se so nego. mozebi bev BEBE kako sto me narece no sekogas se borev za nasata ljubov i sekogas imase se

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ineedonlyyou

Се зачлени на:
    3 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    се осеќам како да изгубив дел од мене. некако, поминаа 3 месеци сеуште неможам да сфатам што се случува.

19. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Ако ти е за утеха, бев во брак 3 години, 3 години врска = 6 години некакво постоење, плус дете. Разделена сум, и после неколку години љубам. На мои 28, тек ти на твои 18. Тек ќе ти доаѓаат љубови и ќе си одат, еден ден една ќе застане. Ќе биде тешко, ама времето лекува се. Мораш да си го исполниш животот, дружби, шетање, учење, отргни ја од мозокот. Со тек на време болката ќе се намали колку и да е голема сега.

На LivingGlam, mime87, thelittle17 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Никој не ти рече ништо лошо за тоа што си заплакал пред неа , не се секирај , не си го правел само ти тоа сигурно . Ама ете некој не цени што се отвараш пред него а можеби и не знаела како да реагира .
    Кога си заљубен не размислуваш многу со паметот , сите го знаеме тоа .Си се борел за неа кога била со тебе , сега веќе немаш за што да се бориш . Ете Љубам ти предложи ако ти е толку тешко побарај ја , седнете , прашај ја се што те интересира и кажи и се што мислиш . Ќе ти олесни колку толку . Јас да сум на твое место би ја викнала и се би и кажала .