Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    6.089
    Допаѓања:
    9.007
    Е имам пробано де. Повеќе нејзе и се направи меракот, отколку мене. :lol:

2. diamonddarling

diamonddarling Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Zdravo clenki, na moja drugarka i treba sovet: so liceto koe sto se gleda ne se vo vrska no se gledaat celi 5 godini posledno vidyvanje im bese sinokja kade sto imaat i intima, e sega toj denes se pojavi so negov drugar i dve devojcina vo centsrot na gradot, sto mislite sto bi mozelo da znaci toa ? Fala odnapred

3. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.342
    Допаѓања:
    2.353
    Премногу е долг периодот на гледање.Мислам 5 години се во прашање.И прашањето е зошто по 5 години не се во врска?Најверојатно не ја сфаќа за сериозно,туку како секс варијанта.Мене на тоа ми личи

Последна измена: 30 март 2025
  4. diamonddarling

Се зачлени на:
    28 мај 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Poenatat e vo toa sto se razl veri, mozebi ima i nekoja iskra megu niv no ne moze da se oficijalizira

5. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    6.544
    Значи дека си бара девојка со која ќе има јавна врска и нема да ја крие со години.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  6. diamonddarling

Се зачлени на:
    28 мај 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    tie prvo zapocnaa kako friends izleguvaa zaedno i potoa samoto po sebe pocnaa da se gledaat

7. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.342
    Допаѓања:
    2.353
    Па што ако се различна вера.Ако има љубов не би требало верата да биде пречка за врска.А кој не сака и зошто да ја официјализира врската?

8. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    6.544
    Ама не му е официјално девојка и штом си излегува со други си бира.

9. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    832
    Допаѓања:
    1.421
    Дека со едната од две е во врска:^)ме интересира какви чувства има другарка ти спрема него. Ако имале односи тогаш тешко дека ќе останат другари:!:

10. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    539
    Допаѓања:
    2.947
    Може девојчето му е девојка, може сака да му стане девојка,а може и си бара уште некоја за гледање. После 5 години другарка ти треба да знае дека штом до сега не прераснало во врска нема ни да прерасне. Ако сака повеќе од гледање ќе треба да си расчисти со дечково и да си бара друг.

На Panda00 и Малечка Малинка им се допаѓа ова.
  11. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    565
    Здраво на сите. Пред извесно време почнав да се гледам со едно машко. Дечкото е ок, убаво се однесува со мене, сериозни намери има и се ок ама мене нешто ме мачи. Имено минатата година излегов од многу лош брак, со неверства, психофизичко малтретирање и сл...и после тоа ми се чини дека нема да можам да атекнам доверба во никого, особено зошто и бившиот маж се однесуваше многу добро со мене ми симнуваше ѕвезди првото време. Сега дечкото што и да каже мислам дека ме лаже, кога не сме заедно си мислам што ако е со друга, ако направи некој брз потег се си мислам дека ќе ме удри и сл..цело време имам некоја анксиозност што ако и тој почни да ме вара или тепа, си правам филмови... не знам како да си помогнам, дали да одам на психолог, психијатар или што би ме посоветувале зошто вака веќе не можам да издржам...

12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.818
    Допаѓања:
    24.470
    Најпаметно би ти било да разговараш со стручно лице, најмногу ти на себе си ќе си помогниш.
    Со среќа!

На bookslover, rainbowec, Малечка Малинка и 3 други им се допаѓа ова.
  13. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.935
    Допаѓања:
    50.368
    Има неколку работи кои би било да ги разработиш низ психотерапија:
    Првин, траумите од минатата врска зошто "трзањето" на негово нагло движење е типичен посттрауматски одговор. Потоа, како ги бираш партнерите, дали можеби има некои red flags кои од почетокот не ги гледаш, довербата во другите и самодовербата.
    Јас би рекла дека првин треба работа на себе, па после влегување во врска
    По таков брак, корисно е и сама со себе да си малку. Ама кога веќе си во врска дефинитивно не брзај со сериозните намери, и побарај си психотерапевт

На Panda00, Tam4yy, Малечка Малинка и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    6.089
    Допаѓања:
    9.007
    Дај му некое време за да ти ја стекне довербата, но прво треба да проработиш и со себеси. Претходниот лош брак ти влеал страв во коски, па нормално е сега да се чувствуваш така.

Јас на пример некоја да се матка со мене 5 месеци, а да не сака ништо (мислам на врска), би ја откачил. Но не е секој човек ист. Можеб ќе ти даде време.

На tigrica92 и Melissa_39 им се допаѓа ова.
  15. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    832
    Допаѓања:
    1.421
    Ако имаш чувство дека те лаже зборувај со него. Прашај го и збори за твоите чувства. Ама од твоето лошо искуство и тебе ти паѓа тешко да се отвориш. Многу ми е жал тоа што си го претрпела. Мој совет е да не се брзаш за нова врска и да побараш психолог:)

На tigrica92 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    11.160
    Жал ми е што си имала лошо искуство и што си била повредена и тоа од најблискиот.:hug:
    Очигледно е дека претходниот човек со кој си била во брак оставил трауматски последици врз тебе. Поради тоа си направила одбранбен механизам и си научила самата себе да се штитиш и затоа не дозволуваш некој да ти се приближи (не во буквална смисла, туку во смисла на немање доверба, сомневање и преиспитување на се што ќе каже и слично).
    Тоа е нормална реакција бидејќи во тебе сеуште има делови кои се неизлечени , но не треба така да се остави туку да се превземе нешто а тоа е работа со самата себе.
    Знам дека ти било и уште ти е тешко, но гледај што си научила од целото тоа искуство бидејќи се во животот е лекција (барем јас гледам така на работите).

Јас исто така бев во дооолга 10 годишна врска која за малку ќе преминеше во брак (бев верена со прстен на рака и живеевме заедно) но среќа на време пресеков пред да си ја исксопам дупката уште подлабоко.
    Од оваа гледна точка, благодарна сум за тоа искуство бидејќи имаше и добри но и МНОГУ лоши работи кои што ме освестија и од кои научив многу за себе и за тоа каков човек сакам да имам покрај себе.
    Мене лично многу ми помогна разговор со најблиските луѓе, гледање на подкасти и читање книги за личен раст и развој каде меѓу другото се споделуваа и љубовни искуства, трауми и како сето тоа да се надмине. Посетував и психолошки работилници, но најмногу од се ми помогна разговорот со самата себе бидејќи конечно научив да се слушам себеси, својата интуиција и да поставам стандарди и граници.

Не се сите луѓе исти и не значи дека секој сака да те повреди, тоа никој нити може да го знае нити да го гарантира. Но тоа не треба да биде причина за да се затвориш и да си ги отфрлаш можностите кои ти се нудат.
    Доколку ти е убаво со сегашниот дечко, разговарај најотворено со него и кажи му како се чувтвуваш.
    Објасни му дека можеби ти треба простор и дека не сакаш да брзаш па ако е доволно зрел и ако навистина му значиш ќе те разбере.
    А ти работи си на себе за да можеш да ги исцелиш раните што очигледно сеуште ги имаш за да можеш повторно да веруваш и да се отвориш. :l:

На Panda00, Mrs. right, Tam4yy и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Didi87

Didi87 Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2022
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    31
    Здраво на сите! Не знам дали е темава за тука и дали е воопшто проблем но сепак ќе побарам ваше мислење. Бев во долга врска потоа во брак па се разведов, така да скоро цело време бевме заедно дури и пред да се земеме. Сега имам дечко со кој одам веќе 2 месеци па би сакала ваш совет колку често е нормално да се гледаме? Имено, се гледаме еднаш до 2 пати неделно , секој ден е со другарите, некогаш дури ни за викенд не се гледаме. Кога е со нив ми се јавува, ми кажува со кого каде, ми праќа слики чат пат ...ама тоа што не се гледаме почесто ме буни. Дали е ок вака на почеток или треба да се загрижам сум имала само една врска досега и не можам да направам споредба, навистина сум збунета. Инаку имаме 30год двајцата.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    6.089
    Допаѓања:
    9.007
    Па јас мислам дека 4-5 пати во неделата е доволно да се гледате.

19. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.702
    Допаѓања:
    18.523
    Тоа е индивидуално, нема правила колку треба да се гледате. Очигледно дека тебе не ти е доволно и затоа треба да се разговара со партнерот. На почеток на врска, доколку има простор и време секако дека двајцата партнери ќе сакаат повеќе време да поминуваат заедно и да се гледаат почесто, да ги минуваат викендите заедно, се е до приоритетите.

На Waverly Raven, tessie, Billy Idol и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Just_a_kid

Just_a_kid Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    2.459
    Зависи како сте со обврски, кој кога е слободен. Нема правило колку често треба да се гледате се додека љубовта е вистинска.
    Зависи и колку далеку живеете еден од друг, ако сте од различни градови не може секој ден да се гледате.

На tigrica92 и Billy Idol им се допаѓа ова.