Ne sum razgovarala vikam AJ da ne go navredam vajda ke se smeni nesto Sme ostanale skoro stalno sme Sami
Ако добро те сфатив по 5 месеци врска без односи сега си исто толку месеци во брак без односи исто така, така? Знаеш зошто те прашувам, иако знам за парови кои пред брак исто немале односи ама се ретки, сепак ми е невообичаено влез во брак без искусување и на тој сегмент кој како и да е и те како е важна карика во бракот.
Hahaha mozno e Neznam ni jas sto da kazam se mi e izmesano mislam deka se macam vo brakov a ne ziveam
Единствено ако е асексуален делумно разбирам, ама за ова сте требале да зборувате пред брак. Друго не разбирам што би можело да биде или ако е хомосексуалец, а ти си му маска, не знам што друго би помислила вака на пишаново.
Со другарка ми исто функционираме како ти со сопругот, само што не сме у брак. Ќе се разведеш, ќе си најдеш нов, а он ќе ти остане најдобар другар, ќе си излегувате во парови ти и новиот сопруг, он и дечко му.
А можеби е и асексуален што е реткост. Асексуалноста ти е пак некој вид на сексуална репресија (поради потисната хомосексуалност), а може да биде и некакво нарушување (поради преживеан стрес или некаква траума у минатото). Разговарај у секој случај. Баш на почеток на врска луѓето се сексуално најактивни.
Neznam Kako I do Kade ke tera ova ama ke vidime ke probam da porazgovaram ama mislam deka nisto nema da bide
А не те сфатив, сте биле ли воопшто интимни пред брак? Ако било сѐ во ред, а сега не, сигурно има решение. Ако било вака од старт, не знам. Во секој случај мораш да разговараш.
Баш на тебе помислив, ко зедов да реплицирам Леле, не знам...ако ја земал за кавер-ап не може ни да се разведе, не е фер некако. Добро @Anna2105 што правевте дури бевте во врска, во мало место ли живеете, имате ли свекрви и такви ствари, има ли он другари или ,,другари,, колку лесно или тешко се разговара со него? А претходно си имала ти врска со секс и не ти беше чудно ова уште од почеток?
Ne ziveeme bas vo malo mesto Imame I svekrva I se ama ziveat baska nie sme sami, sum imala vrski pred ovaa dolgi so se komplet ama ovaa nemozam da ja svanam ova e vrska bez vrska