Знаев дека ќе пишеш. Мислам дека ти со твоето богато искуство си компетентен да одговориш во темава. Како така без односи влегуваат во брак?
Веќе и @Amellie13 ти одговорила на ова на прекрасен начин. Јас само ќе додадам дека ако вака сакаш да најдеш некој да те сака и почитува, не, ни треба да најдеш, оти не ти треба таков да те измачува и прави несреќна. Не заслужуваш. Никој не заслужува. Врската не треба да е тешка, да се разочаруваш, преиспитуваш секој ден дали и што прави, каде е, со кого е, и зошто нема време за тебе... Да бараш од партнерот да те приоретизира, да те сака и почитува... Тоа се добива по дифолт. Raise your standards. Кога ќе најдеш таква врска во иднина, а секако ќе најдеш, ќе сфатиш колку оваа ти била лоша и не вредела.
Изглеа многу романтичен сум јас и сакам скокотливи работи. А и можно целибат да прават до брак, не знам, чоек на се че помисли.
На мене ми е чудно да не се интимни пред брак. Тоа е многу важен чекор за понатаму. Ако не ти е убаво чоколадото нема да го јадеш пак
Не ми е пресуден сексот искрено, ама ако го нема е проблем како во случај со членката шо пиша. Дури и ред флег р што не и ни покажува никаква љубов ни допир..
Sakaj se i pocutuvaj se sebe si pred SE, kje naletas na sekakov tip lugje, covek sto mu e tesko da te zeme i da te vrati, nema vreme za tebe, toj ne bara devojka, bara nesto tuka da mu se naogja po potreba. ZENA / DEVOJKA se znae kako se tretira ako sakas da ja imas, ako ne ne mora.Dosta vreme si izdrzala ama sigurno ne bilo se crno. Ako bilo do tamu, koj ednas podgazil lesno kje podgazi pak, sto vikase nekoj "kje poplacam malku kje popusti i posle lesna e". Ne ti se frleni god. si imala dolga obuka i teraj natamu. Mene mi lici toa na trolanje, koja so koj pamet tuku taka kje se mazi, ne stima toa. Film gledame i taka si sedime hahah daj te molam
Сега е слободен и е пуштен на најјако, ако не му упале, ќе почне да и пишува и ѕвоне дека без неа неможел и дека многу ја сака
Биди со некој колку да го заборавиш овој, па и макар да те манипулира. Ама пак пази со кого си имаш работа оти секакви болесници ги има. Ако не ти ствара стресови, задржи го, веднаш при првиот стрес што ти го создал, удри му ја клоцата. Некој што те сака нема ниеден стрес да ти направи. Ако во врска почне со стресови, што ќе ти спрема па за понатаму?
Како го трпи кожа само со сори порака да пројде, па и фоловнувал на инста 7-8 жени. Место на глава да застанеше ко нормален маж. Што се не му простив да биде.
Да сум на твое место брат му ќе го заведам, ако не брат тогаш братучед или другар. Кај некого секако ќе упали. Не дека ќе направам нешто со нив туку колку да му се оддолжам. Само така со такви изроди.
Мајндестот и е скроз на место ако речеме он и ствара стресови треба и да му ја удри клоцата а и она него да му створи дополнителен стрес .Been there done that зборам од искуство
Па досега поминувал само така, бидејќи сè му секогаш било опростено. Зошто сега да се замара, да се потруди? Тој веќе си е навикнат, илузија е да мислиш дека досега не бил свесен што прави, дека можеби било ненамерно. По твоето пишување, се надеваш да се вратите. И тој тоа исто така многу добро го знае, sadly. Затоа имаш опција: 1. Да го блокираш и да започнеш да работиш на себе, да си идеш на одмор со блиска личност Или 2. Да му се вратиш и појако да се разочараш, да ти се одмили скроз, па тогаш да го исфрлиш скроз од системот.