Да ја прашаме @Emi.123 дали и се допаѓа советот да оди со некој негов брат (ако има), братучед, другар?
Тоа никако. Не си го грубам ја образот чиста сум како солза, да му ги исперам сите негови срања. Големо ноу. Да искочи он прав ја виновник. Се на совест нека му служи. Господ гледа денес празник голем напомош
Девојче, ако ти е полесно дека некако ќе пати, зошто Господ гледал, мисли така. Животот не е фер. Но, никогаш нема да направиш правилна одлука или да ти се случи нешто подобро, ако претходно не искусиш нешто лошо. Вие, според пишаното, одамна сте раскрстиле, само тој страв, ти да не останеш сама, тој да не остане без некаква девојка, ве чувал заедно. Не си ни прва, ни последна со љубовни проблеми. Ама ако не се заебеш, како ќе знаеш што сакаш и е правилно за тебе. После се ова, да се вратиш назад со него, зошто и што ти е целта? Човек кога има емоции према некого, не оди одма да бара нова жртва. Му треба време да те преболи. Ми изгледа како одамна тој да те преболил. Јас би ти рекла, кажи си на себе дека ова е крај. Не брзај со барање на нов, туку побрзај со пронаоѓање на она што го заслужуваш. Да бидеш сингл, има свои предности. Не е страшно. Страшно е да си во врска, само за да не бидеш сингл. Нема што да се објаснуваш на форум или да чекаш некој да ти каже, ама има љубов меѓу вас. Ти си таа што треба да го живее својот живот. Епа извади максимум од она што ти е понудено. Сфати дека вредиш. И сфати дека врска е составена од двајца. А не со некакви си плус девојки на социјални мрежи.
Јас до последно имав емоции. Додека не ми кажа се. Сега за 3 дена му е роденден му имам и поклон купено и торта нарачано. Немаше смисла една нед пред термин да и откажам на жената. Барем среќна сум што не ми е многу тешко мислев ќе плачам ке се траќам. на моменти по некоја солза ќе ми пројде ама читам некои раб шо ми ги кажал и ми мине. Фала ви на сите многу ми значи.
Premnogu prostuvanja toa e problemot. Sekoj kje prosti ama nema da zaboravi. Ispukaj se, kje pomine i ova.
Не ја откажа тортата оти уште си мислиш дека ќе те побара да се смирите. Не дека до жената ти дојде. Туку оти ти не можеш да се ослободиш од твоите стравови да си сама. Мислам ок е. Сите некогаш сме биле во таа фаза, разбираме. Ама еве ти велиме дека се уништуваш сама себе си, оти не сакаш да сфатиш дека ова ќе помине, само фаза. Не потпаѓај под искушенија и гледај да се средиш ти. Бог да чува. Која врска, која иднина. На 27+ години и врска од 5 години муабетите треба да одат во друга насока. Заеднички планирање иднина, а не чекање 5 до 12 да ми се јави за да излеземе сред ноќ. Па дали ти сама воопшто се цениш. Па од горе и одмор ќе му плаќам. Ти не разбираш дека он тебе воопшто не те вреднува. Апсолутно ден среќа бе немаш со тој човек. Статистички секој нареден што ќе го сретнеш, ќе те сака 109пати повеќе од него. Дај или најди со другарка, роднина да одиш на одмор или откажи. Погледни од друга страна, имаш факс, вработена си?, имаш кола... Посвети се на тебе. Почни да вежбаш дома еве со видеа од јутуб. Почни да си инвестираш во тебе, наместо во некој абдал. Замисли колку нешта ќе си купеше за тебе со тие пари што ги лупна за неговиот роденден. Па дотерај се, излегувај со другарки. Ќе ти пројде за месец време. Еве толку треба да издржиш и да престанеш да се сожалуваш и да мислиш како и каде си згрешила. Глеј да си простиш на тебе, а не на него. Бегај ко од ѓавол. И биди сигурна дека кретените пак ќе те побара надзат за месец време ко ќе види дека никоја друга нема да го врти. Пошто е ѓубре. Он ко од ланец пуштен, ти дома седи, плачи и јади торта. Шо да ти кажам. 27 години се многу многу малку. Цел живот пред тебе. И дечко да најдеш и да шеташ и деца. За се имаш време.
@Emi.123 “Ако не сакаш во последен момент да и откажеш на жената” изеди ја сама тортата. Или викни другарки прославете за разделбата со торта.
Во врска со двајца рамноправни партнери, никој ништо не треба да трпи, тоа не е љубов. Тоа што си ти добар човек треба да ги искористиш на многу подобар начин отколку да чекаш некој зевзек да се смени, нема да се случи, никад. Ќе преболиш и ќе си најдеш друг. Ако не сакаш, ќе бидеш во врска зашто мораш, во брак зашто мораш, со деца зашто мораш и животот ќе ти поминува во "морање" наместо во "сакање". Ти види си што ти е побитно.
Коменарот ти е на место особено за торта што кажа, брутално но вистинито, на неа е да одлучи што ќе прави!
@Emi.123 Батали го, не очекувај дека одма ќе го заборавиш ама постепено сигурно. Не се плаши да бидеш сама, зошто така ќе си најдеш љубов, љубов што нема врска со ова што си го имала и тогаш ќе сфатиш се.Животот ти дава шанса, ти ги отвара очите, гледај убаво.
Голем пропуст од моја страна. Немам оправдание... Одма го поправам минусот. @Emi.123 ако ти треба некој за Кавос @Realist1 да си го земиш. И за тортата нема да те одбие. И ја не би те одбил, искрено, после она што го прочитав во СДК, и мене ми се отвори апетит за благо, во ниедно време. Ако остане, и репете прифаќам.
Глеј, заслужваш подобро. Секој заслужва подобро. Особено сите заслужваме подобро од маж шо пробва да ти урни самодовербата за да не се осеќаш сигурна да си заминиш и да го остајш. А, зошто има Тиндер в телефон, не е некоја тешка филозофија. Ама разбирам ако не си спремна да го признајш то пред себе.
Знам дека е апликација за допишување со партнери. Освен за тоа за др нешо се користи? Пример како телеграм или нешо такво?
Тиндер се користи за запознавање луѓе, и најчесто културата е околу секс иако некои ја користат и за дејтинг.
Такви мажи стануваат зошто такви барате, во еден момент помислив и јас да почнам така, да дадам отказ да се здебелам и да се понашам како идиот, но после си викам за жена да си го упропастам животот па не фала. Ако не барате такви какви што опиша никој нема да остане таков, ќе види дека со такво однесување никоја нема да му обрне внимание и ќе се промени, но реалноста е што има многу на кој жените им даваат пари, сметки и им купуваат гардероба сеедно им се родители. На многу тоа им годи, спие цел ден дома жената му оди на работа и нема никакви проблеми. Се дружев со еден другар порано, добро дете ама многу мрзлив и му зборев често за тоа да почне да работи и да го земе животот во свој раце а не да позајмува пари од кој стигне. Ми кажа дека девојка му не му дозволува да оди на работа и од тогаш не го имам видено. И разбирам зошто.
Незнам што е чудно ова. Ако прочиташ по форумов колку девојки имаат напишано дека не сакаат партнерот нивни да е вработен ќе разбереш. Станува на мода тоа да жената го издржува мажот, зошто ако он одел на работа ќе ја варал...
5 години сум на форумов, вакво немам прочитано ама ти од денес зачленет одма ги најде Што ти е значи маж-вонземски капацитет