Јас кажав дека и бабата има мотив, ти шо ќе си раскажуваш- твој проблем. Не реков скриени намери, ниту некакви намери, реков мотив. Што е твојот мотив да пофалиш некого дека изгледа убаво побогу и што очекуваш за одговор на таква комуникација? Да, убава сум, се шминкав пола саат отсабајле Исто- дали и мажи фалиш дека убаво изгледаат, и баби? Ево ти- основи на комуникација- првиот гугл линк https://online.springarbor.edu/news/fundamentals-communication-8-basic-concepts-and-definitions
Е баш таков одговор очекувам како што кажа, без никакви задни намери, еве сабајле им кажав дека прекрасно изгледа без да имам никакви задни намери!
Буквално и на мажи сум дал комплимент и на по возрасни жени, кај што одговорот бил фалаа ќе се израдува ќе се насмее. А млада девојка одма почнува со навреди демек незнам што сум и кажал.
Ти си срце човек онда, ептен сакам некој комшија да ме опсипува со комплименти наутро кога одам по леб како леш и го мразам светот.
Пак он намери, задни, предни. Абе мотив не гледам, разбирате дека целта на комуникацијата е да се искомуницира порака, не да се лапрда во ветер? Мислам, може и така, ама после немој да се чудите оти вака, така. Оти комуникација без мотив не е нор-мал-на. Е сега, ако си Сергеј и делиш модни критики-у реду- тоа е друго
Колку жени познавам вклучувајќи се и себе си кои сме биле во ситуација да сме биле буквално возмемирувани, па што од страв што од тоа погрешно воспитување само awkwardly сме се смешкале и сме се надевале дека сам ќе си отиде ликот кој ти дава крипи комплименти... јас сум сигурна дека ова е измислено, ти да започнеш најкултурен муабет со непозната девојка и пристојно да дадеш комолимент а таа да вришти? Не се има десено.
Ти си срцка само за мене да ми бидеш комшија, да си мрчиме по сабајле, не да ме прашуваш глупости ко ќерка ми- мамо, зошто ти се уште затворени очите кога веќе не спиеш
Нормално е дека ако прашам 10 дека сите нема да прифатат, ама знам тие што бегаат зошто и дека нема врска тоа дека баш затоа бегаат!