Колку жени познавам вклучувајќи се и себе си кои сме биле во ситуација да сме биле буквално возмемирувани, па што од страв што од тоа погрешно воспитување само awkwardly сме се смешкале и сме се надевале дека сам ќе си отиде ликот кој ти дава крипи комплименти... јас сум сигурна дека ова е измислено, ти да започнеш најкултурен муабет со непозната девојка и пристојно да дадеш комолимент а таа да вришти? Не се има десено.
Ти си срцка само за мене да ми бидеш комшија, да си мрчиме по сабајле, не да ме прашуваш глупости ко ќерка ми- мамо, зошто ти се уште затворени очите кога веќе не спиеш
Нормално е дека ако прашам 10 дека сите нема да прифатат, ама знам тие што бегаат зошто и дека нема врска тоа дека баш затоа бегаат!
Ај посвој ме ти Ем ќутам, ем глупите поткасти ќе ги слушам за тебе И со мотив ќе ти кажувам колку си убава
Па зависи од ситуацијата и тоа прашувам. А да давам комплименти без мотив, денеска на 2 девојчиња дадов комплимент дека се убави и стегнати без да имам било какви задни намери.
ХААХАХАХАХАХАХАХАХА И отиде на девојче рандом и и рече многу си убава и стегната? СТЕГНАТА и рече? Баш со тој збор?
Не на рандом туку на колешката, а во зградата дека работам има друга институција и на едно девојче што работи им реков. Да баш со тој збор и реков.
Јас искрено колегата да ми каже Колку сум стегната ќе мислам дека сака да ми го стегне. Како тоа мислиш дека никој нема да се исплаши од тебе ко се изразуваш вака бе другар?
Да бе, и сега ние тука треба да се преправаме дека девојчето летнало од среќа и му се заблагодарувала 1 саат, и се допаднал многу, му рекла дека таков маж немала видено во животот, па дури и го викнала на "кафе" кај неа дома.
Искрено, уште не сум добила комплимент без намери за понатамошна комуникација. А уште поискрено, генерално мразиме комплименти за физички изглед од луѓе кои не ги познаваме, а најужасен "комплимент" е - не си како другите девојки/жени. Апсолутно е некултурно на непознати жени на улица да им се даваат комплименти какви било, со или без скриени или нескриени намери.
Нема шо да се исплаши ние си збориме за тоа, на тебе ако ти е незгодно, на некои други не и е, баш сеа сум кај неа во канцеларијата и коментираме тоа како се стега.
Да да, ќе правиш културен муабет ама за себе, нема девојка што сака културен муабет тоа им е одбивност. И просто вришти, без разлика дали ќе и дадеш комплимент или ќе ја прашаш за нешто во близина што неможеш да најдеш да ти даде насоки истото се дешава.