@Herraa @Crnookata Да се вратиме на муабетот. 26 и 24 години сте бе женски. Што ви е? Како така очај уште на овие години? Земете таму превртете кафичите, дискотеките, патувајте со другарки, со роднини, запознајте го светот. Живејте прво. Клише муабет Што е ваше, ќе си дојде Нема да имате потреба да го бркате, и подобро е сингл да бидете отколку со погрешниот да се зацапате па тек тогаш да дојдете во темава со ненормални проблеми. Е да ви споделам искуство од 40годишната ми тетка. По секоја цена пустата желна за љубов зема еден ненормален. Сфати дека е ненормален, го остави и рече ЈАС СИНГЛ ЌЕ УМРАМ, ДРУГ НЕ ЗИМАМ. Oh well, на 39 години женава се омажи и Е НАЈСРЕЌНА НА ЦЕЛ СВЕТ.
Искрено ако ти е тешко без да му пишеш, бриши го. Ако така ти е полесно да не одговориш и помалку ќе мислиш, што ти е гајле. Неговото игнорирање е повеќе срамота. Сите околу мене као се трескаат од земја некој дека ги избришал. Брат во живо ако едно здраво веќе не кажуваш , еден роденден или празник не честиташ, за тебе во таа листа на пријатели нема место. Не си ти рехабилитационен центар за нечија неурамнотеженост, прај како ти е полесно. Инаку, сечија стратегија и мислење поштувам, ама никогаш не сум се покајала што никогаш во чет не сум дозволила да пишам 2 пати едно по друго иако изигнорирана. Ако последната порака е твоја, тоа е тоа. Не велам дека секогаш машко треба првпат да пише, ама сите знаеме како здраво машко се однесува кога е заинтересирано. Тоа е само одраз на твоето лично мислење за себе си. Што зрачиш то провлачиш. Дали кон самата себе си се однесуваш како некој којшто заслужува најубава врска и љубов и сѐ? Не постои маана или табиет што за сите ќе те направи некоја што не може да биде сакана. Отфрли ја таа наизуст научена девиза за самата себе си, затоа што не е вистинита. Не е само вештина да си сакан и допадлив, туку и да сакаш е вештина. Не може да е само и само до твој недостаток работата. Мене па ми е женствено и одбивно машко толку да се голездри и покажува. Ама за секоја роба муштерија има, тоа е убавината на светов. Who's gonna tell her... За брак, младешка заљубеност е многу ризичен темел ако не е поткрепен со нешто друго. Со овој памет, прво ќе изберев некој што го сака Господ што се вели, ама вистински. Оти тој што недволично го сака Бог, ќе си ја сака и чува и фамилијата. Ова мене ми е битно дека сум верник. Сега ако си атеист или не ти е важно, ова сакање Господ, замени го со карактерни особини, начин на однесување во различни ситуации, навики и слично. Ах бе злато не ни почнало твоето... Сакаш ли да ти кажам што е поголем страв? Во едно село ова пред 5 години. Затуцано бајаги. Заљубен момакот ќе се фрла ако не му ја дадат. Кратко после тоа, почнува со пиење, насилен, по жени одење ова она. Развод не доаѓа во предвид. А сака да си ја донесе и новава мома дома харем да си прајт. Оти фино ја измачил и изнатепал нормално првава , милиот на мајка мора да најде ново моме за пулење. Женава нормално сака развод и да си оди со детево. Мажов ѝ вика добро, ама нема да те убијам, но саката ќе бидеш. И ѝ пука во екстремитети. Едвај го измолила да ѝ остави барем една рака бебето да може да си го гледа. Ега љубовта таква, кусо нека е. Човек да е, а ако е, нема да ти оди со дебилни предлози иако знае дека не си за тоа. И мене ова ми го викале и тогаш не верував, ама верувајте вака е. Или ко шо викаше баба ми покојна ,,Ако ти не улепша дан, не мора ни да га буде." Глејте ги нашиве мажи стандарди критериуми ѓомити лордој мајку му, малку и ние гордост и self love.
Коце месечар. Кој има бројче нека го буди, по грешка некој одмор на Бали ќе резервира по интернетов после куку мене. Дај банирајте тролоиве, а матичниот форум нека си ја собере вересијата.
Мене еден ме запроси на нова година ама пошо знам што карактер е си реков батали ако прифатам ке си го зезнам животот па поарно сама ке останам отколку со него и нормално одбив.Ама откако одбив уште толку ми се качи на глава
не е нова теленовела само сакам да кажам подобро сама отколку со било кој или според тебе требаше да прифатам па ке си ги кажував проблемите тука? вака не прифатив и немам проблеми никогаш не ми било подобро
Не бе, онака реков..дека е слично со тоа горе П.С. не пишивај две пораки едно по друго, ќе има казни од @theowndemon
Биди реалистична малку, пример кажи за нова година итаљанец без маица мешаше сос за шпагети, пример. Нормално вака дека машкиве на форумов ќе ти кажат теленовела, они од измислици вистината си ја забораваат, па мислат сите се како нив. Јас одбив еден оти имаше многу женски што не ги знае на инста. Мене ми смета едноставно. Не само за женските туку дека ни хоби страница ни филм ни никаков друг интерес немаше во фолоуд . Што ќе ми го. За жениве има едно правило, колку помалу си толерантен и држиш до стандарди, толку подобро за тебе, а тој што вреди ќе се покаже пак. Во спротивно, ќе се изгубиш себеси одржувајќи врска со некој чиишто постапки не ти годат. Гејмериве како се радуваат кога ќе поминат тешко ниво многу повеќе отколку кога ќе поминат лесно. Ете тоа е тоа. Порано за жени златници собирале куќи граделе они ќе викаат денешните жени не чинат да донесат закон за воен рок фул ќе цвикаат
Си имам јас таква теленова напраено бившиот како ми готви чили кон карне полугол .Штета само што не го убедив
Сега нема жена што не се жртвува повеќе, тек па и по две работи држи само и само да обезбеди по дома (ако има деца). Ова од блиски што ги гледам како се мачат, а мажот по дома како вол леже и сè нешто го боли. Ама една моја пријателка, влезена во втор брак фино-лепо му ја шутна клоцата и си замина во државата од која патем и дојде. Поддршка имаше од децата, плус и од таткото (човекот тогаш имаше околу 85 години). Си ја викна ќерката, не се стискаше и не трпеше ништо од татко. Се среди отом-потом и отплаќаше некои долгови на бившиот, па за развод ја влечкаше итн. Жената што не виде, ама мирна и кротка, наоружена со трпение - и од тоа се спаси.
Токму таквите меѓу нас ги создадоа млаковиќиве. Не дај Боже војна да пукне, ќе треба ние со пушките да излегуваме.
Решението е да се охрабрат, а тоа оди преку мала поддршка од дома. Тука менталитетот е таков, одма етикетираат. Срамно е жена да се разведе, па полесно е да се трпи. Пс.можам да ги сфатам и жените, но трпењето мора да има граница, а не да премине во мазохистички третман.
Маживе многу често на жениве во мк знаат да кажат ,,Не биди дете" , на ова ми текна кога видов еден рилс на Инстаграм. ,,Ако жената во врска се однесува како дете, значи тој до нејзе е вистински маж и е доволно заштитена за да си дозволи да биде и нежна и ранлива, а ако се однесува како мајка, значи дека партнерот ѝ е недозреан, како дете."