Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.420
    Допаѓања:
    22.040

Ами оти си ти мажена кога е поубо вака за секс само?

2. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.705
    Допаѓања:
    14.020
    Wow браво, многу убави совети се дадоа на темава. Очигледно на многумина им “цветаат” врските и браковите со вакви размислувања… :party:

На simoncelicius, raww, quattro и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.895
    Допаѓања:
    23.629
    А што врска е тоа кај шо само се онадите?
    Си се јавувате секој ден, си гледате филмчиња, одите на одмори, се гушкате без секс, споделувате тајни или само се среќавате, трес плес и чао?

4. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.421
    Допаѓања:
    27.529
    Ами тоа беше кога не бев мажена :rofl:

5. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.905
    Допаѓања:
    11.061
    А и ке заборавев вибратор :wasntme:

На mickey18 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. black20

black20 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2025
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    123
  7. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.905
    Допаѓања:
    11.061
    Уште ова и не спамирам повеќе
    бат плагот и вибраторот ми се роденденски подарок од бившиот

На mickey18 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. NeoMi

NeoMi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    17
    Или само за тоа си способен и капацитетен.:worried:

Бтв, како Шкорпија си го сметам за birth right трета опција, :Dте не е ни опција, уствари и не го сфаќам прашањето ама добро.

Последна измена: 27 април 2025
    На Mumoftwo30 и _Naumche_ им се допаѓа ова.
  9. victoria_

victoria_ Нов член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    3
    Здраво феминки, го отворив профилот за да побарам совет за мојата ситуација.
    Однапред се извинувам за мојот долг пост.

Имам дечко, долг период сме заедно, моментално поради сплет на околности принудени сме да имаме врска на далечина поради неговата работа но ќе биде голема грешка доколку одложувам да најдам решение за тоа што ме мачи.
    Тој е прекрасна личност, во тие 3 години откако сме заедно, мене ништо не ми фали од него, љубов, внимание, почит, посветеност во врската никогаш доста.
    Никогаш го немам доживеано истото од претходните партнери, кои истите ги имам запознавано со моите родители а кои партнери на крај ме повредиле па за оваа врска решив доколку дојде до брак, тогаш ќе ги запознавам.
    Да прејдам на главното, моите родители, посебно татко ми инсистира да го запознае мојот партнер за што јас одбивам бидејќи не сум личност која сака блискост со фамилиите, јас со неговата, тој со мојата, затоа што сакам овој пат јас да бидам внимателна но татко ми тоа не го сфаќа бидејќи има малку конзервативни размислувања и го разбирам дека сака да ме заштити.
    Често ме прашува за него, и секогаш имам изговори во себе што дури еднаш ја праша мајка ми дали го кријам и која е причината зошто ги немам запознаено.
    Ги сакам и почитувам моите родители, тие ми се на прво место, а дечко ми е доста срамежлива и повлечена личност и не сакам да го форсирам за тоа, туку кога ќе дојде вистинскиот момент.
    Го разбирам татко ми зошто му е ќеиф да го запознае него но не можам да го терам мојот партнер доколку не е подготвен за тоа.
    Како да најдам решение што ќе биде прифатливо а да не ги форсирам и двете страни а јас да не се наоѓам повеќе во тесна ситуација?

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.784
    Допаѓања:
    15.572
    @victoria_ ти да не гледаш никому да угодуваш, туку да правиш така како што тебе ти чини:
    И паметно ќе постапиш вака.

На Mumoftwo30 и victoria_ им се допаѓа ова.
  11. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.494
    Допаѓања:
    43.333
    Која е логиката да одиш со некој 3 години, све да е совршено и да не сакаш барем еднаш да се видат со твоите, да се упознаат, или ти со неговите?

Исто и дечко ти, што има врска срамежливост и тоа што он не е подготвен да ги запознае родителите на девојка му со која се три години сериозна врска?

Малце ко да не сте сигурни во врската, ама вие си знаете.
    Ова според мене нема врска ни со блискост со родители, нит со заштита, нит со квази конзервативност...

И јас да имам блиска другарка, или сестра, брат, а па уште полошо ќерка и три години да го крие партнерот од мене, исто би се чудела што е проблемот...

За совет, кажи им на твоите зашто не сакаш ( сакате) да се упознаат искрено и терај си даље, иако нема логика според мене.

Последна измена: 1 мај 2025
    На Anyshka, Малечка Малинка, LiquidLuna и 10 други им се допаѓа ова.
  12. victoria_

victoria_ Нов член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    3
    Имам 3 бивши кои ги запознав со моите родители, на крај кога ќе раскиневме, мене ќе ми беше мака а моите уште долго ќе ме прашуваа индиректно.
    Иди ми дојди ми, на крај плачки.

На eliesaab и Gosh им се допаѓа ова.
  13. NeoMi

NeoMi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    17
    Не знам што би можело да биде, да се отвори посебна тема за да заседава форумското собрание, да даде свое мислење за секој засебен детаљ,.. И крпа да се стави бела на прва брачна вечер да се види дали е невина, со заседанието пред врата или уште подобро внатре со нив... И татко и, и татко и, да не полуде иначе па... од љубопитност и да не може да даде свое мислење за ситуацијата де...
    .
    Ете видиш, значи не е секогаш репер тоа. :?:

14. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.494
    Допаѓања:
    43.333
    Да, може. И свекрвата да биде на првата брачна ноќ да гледа да не подметнат крв, за секој случај, скраја да е...

На Anyshka, SummerGirl, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.895
    Допаѓања:
    23.629
    Па ако некој е срамежлив и повелечен по карактер, никогаш нема да е спремен да ги запознае.
    Донеси го на едно кафе побогу, саат време, здраво чичко, тетке јас сум тој и тој работам таму и таму, краток муабет, никој не вика дека мора секој втор ден да се гледате и не знам колкава блискост да терате.
    Ти неќеш уопште да се запознаат, а не за терање блискост, што мене лично ми е чудно.
    Ти се запозна со неговите?

16. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    1.410
    Каква е таа фаза кога више прифаќаш дека си сама,ти е сеедно едноставно немаш очекувања надежи не бараш ништо туку си се прифаќаш тоа што е ,дигаш раце и навистина не ти е гајле дали више ке имаш некогаш некој или нема сеедно ти е.

17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.420
    Допаѓања:
    22.040
    Фаза во која се засакуваш себе си и прекинуваш да се чувствуваш очајно и да го бараш очајно, а по се веројатно е така уште повеќе да се разочараш. Пробано, многу одамна. :)

На SummerGirl, Dentina и Crnookata им се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.280
    Допаѓања:
    189.764
    Сега имате врска на далечина? Па немаш никаков проблем, сигурно нема преку вебер да се запознаваат.

На BeMyFriend му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Timbo

Timbo Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    110
    Здраво!
    Те разбирам целосно и сфаќам дека ова е сложена ситуација. Од една страна, сакаме да ја задржиме приватноста и динамиката на нашата врска, а од друга страна, ги почитуваме нашите родители и нивните желби.
    Сметам дека најдобро решение би било да се најде компромис што ќе ги задоволи сите страни. Можеби можеш да објасниш на татко ти дека твојата намера не е да го криеш партнерот, туку едноставно сакаш да ги избегнеш брзите чекори без да бидеш сигурна дека сѐ оди во насоката што ја посакуваш.
    Дополнително, можеш да му предложиш постепено запознавање – можеби прво со мала и неформална средба или разговор, без притисок. Така ќе имаш време да видиш како се развива ситуацијата и дали твојот партнер ќе се чувствува комфорно.
    Најбитно е да ги поставиш границите на начин кој нема да звучи како одбивање, туку како свесна и промислена одлука. Ако објасниш дека тоа е начин на кој го штитиш својот избор и иднина, а не нешто лично против нив, тие би можеле да го прифатат полесно.

20. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.760
    Ако сте сега во врска на далечина кажи им го тоа на твоите и дека ќе имаат прилика да го запознаат ама не е тука.
    Нема што да е срамежлив ако толку многу те сака и се труди околу тебе ќе помине низ неговата срамежливост ќе седне ќе се запознае со твоите и ќе им даде дознаење дека со него си на сигурно.
    Секако кога тогаш ќе мора да се запознаете со фамилиите ако планирате заедно иднина.
    Ако не дозволите вие други да ви се мешаат во врската нема да се мешаат, ама не гледам проблем да се запознаете со фамилиите.