Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Reksii

Reksii Нов член

Се зачлени на:
    25 април 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво сакам да побарам помош за мојата ситуација во која што се наогам.

Се заљубив во едно девојче (комшивка) и фамилијарно си живееме кое што сме заедно уште од бебиња,пораснавме заедно си игравме како деца заедно,кога и да ја видам некаде некако ми се смешка и ни се сретнуват погледите (мислам дека и таа има исто чувство за мене).Веќе 3 месеци се мислам дали да и пишам дали не а цело време мислам на неа неможам да ја извадам од мислите никако си замислувам колку би ни бил убав животот и иднината ако сме заедно ние двајца .За жал пред 2 месеци ненадејно почина нејзиното братче тоа не скрши сите нас пошто бевме многу блиски со него од тогаш се видувавме 5-6 пати и незнам дали е време сега или уште е многу рано за да и пристапам со таква цел??

Ако може помош многу би ми знаечло што и како да правам а да не погрешам или да ја изгубам и како пријателка..

Последна измена: 3 мај 2025
  2. Eunoia

Eunoia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2023
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    218
    Пиши ѝ и види како ќе се одвиваат понатаму работите. Можеби и ќе ѝ помогнеш полесно да ги преброди тешките моменти. Во секој случај убаво би било да знае дека некој размислувал за неа и дека ќе бидеш тука за неа.

3. Timbo

Timbo Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    91
    Разбирам дека си во тешка ситуација и дека ти е важно да ја направиш правилната одлука. Еве неколку совети како да се однесуваш и како да си помогнеш во оваа ситуација:

Биди трпелив и почекај време: По трагедијата со нејзиниот брат, потребно е време за таа да се опорави и да се чувствува поудобно со сите околу себе. Не биди премногу напорист или агресивен во овој период.

Почни со дружење како пријател: Наместо веднаш да и напишеш или да и кажеш што чувствуваш, почни со постепено дружење. Пројави грижа и внимание како добар пријател, без да поттикнуваш дополнителен притисок.

Обрати внимание на нејзините сигнали: Ако забележиш дека таа е отворена за разговори и комуникација, тоа е добар знак. Ако пак изгледа дека е затворена или дистанцирана, почекај уште малку.

Биди искрен и честит: Кога ќе почувствуваш дека е вистинско време, можеш искрено да и кажеш дека си ја ценел како пријателка и дека имаш чувства кон неа, но дека разбираш ако е времето да се одлези или да се воздржиш.

Заштити ја пријателската врска: Ако ја цениш како пријателка и ти е важно да ја сочуваш таа врска, бидете внимателни со тоа како и кога ќе го изразиш чувството.

Потреба за време и разбирање: Запамети дека таа е во тешка фаза поради загубата, и најважно е да бидеш тука за неа како пријател, без да очекуваш резултат одеднаш.

4. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    347
    Ми треба мал совет.
    Дали некој од вас девојки бил во врска или се уште е со спортист, професионално да се замжнимава со тоа?
    Јас сум малку неинформирана во тој дел, не знам дали е до човеков што почнавме муабет или до самата професија,какво искуство имате општо, би замолила да ми пишете ЛП.

5. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.787
    Допаѓања:
    22.910
    А каков проблем имате уствари?

6. diamonddarling

diamonddarling Нов член

Се зачлени на:
    28 мај 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    здраво, мене ми треба мислење. мојата прикаазна е мн долга но ќе се потрудам да ја скаратам, се запознавме со еден дечко тој инаку 29, јас 22, супер ни одеше комуникацијата и сето тоа си се допагаѓавме само што јас реков дека сега за сега во брза иднина не планирам маж,брак,деца, тој ја испочитуваше мојата одлука и се оддалечи од мене за да не предизвикува повеќе емоции, и после извесен период од тогаш, јас дознав дека тој ќе стане татко, и дека има нова девојка ( не ми беше баш сеедно, но тоа е што е) тие правеа свадба и се што следуваше потоа, детето се роди, но јас кога ќе го видам мислам дека јас не сум јас таа сфаќам дека сеуште го сакамм многу, инаку кога дознав дека ќе стане татко, јас се пволеков 1000% во поглед со него немаме ни комуниакција ни ништо, но еве пред една неедела го сретнав тој беше некако многуу друг не знам( а исто чув дека бил во процес на развод) ајде кажете ми што мислите вие

7. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.479
    Мислиме да не се замараш со него туку да си бараш друг. И да се разведат утре други ден ќе му текни ќе му се врати а башка има и дете. Терајси понатаму не си клавај трн во здрава нога. Мажи слободни има колку сакаш.

На Gosh, Малечка Малинка, bookslover и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.361
    Би прифатиле ли врска со некој што не ви е по мерак?

9. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.561
    Допаѓања:
    5.622
    Секако дека не.

На Gosh, Mumoftwo30, raspberryblossom и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.361
    Немам друго решение некако со години исто тие што ми се по мерак или не ми возвраќат или ништо не испага од некој други причини.
    Или па воопшто немам среќа јас а годините си врват.

11. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    10.862
    Никако

На Crnookata му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.186
    Допаѓања:
    56.881
    Не. Не си клавај трн во здрава нога. Милион пати е подобро сама него со некој ради реда или со некој што те третира ко ништо.

На Anyshka, Crnookata и mickey18 им се допаѓа ова.
  13. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    2.747
    Зашто да бидам со некој ако не сакам, не сфаќам? :whew:

На TrueToMyself, raspberryblossom, senjorita-v и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.361
    А што да правам кога со тие што сакам не бива последното најголемо разочарување ми беше пред некој ден.

15. senjorita-v

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    10.862
    Поголемо разочарување ке ти биде да си со некој што не го сакаш така да немој

На Anyshka и Малечка Малинка им се допаѓа ова.
  16. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.361
    И ако не испадне некој што сакам треба цел живот вака да сум.

17. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.917
    Допаѓања:
    16.916
    Не требало да бидете заедно, не сте еден еден за друг. Најдобро да си продолжиш по својот пат, ако си го сакала и тој тебе и ти него, немало да се разделите.

18. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.917
    Допаѓања:
    16.916
    Не, никогаш. Тоа е мачење, а не живот, барем за мене. Не можам да си замислам да ме допре и да ме бакне некој, со кој што нема никаква хемија, а не пак даделам ист кревет со него. Подобро цел живот сама, барем мирно ќе спијам.

На Mumoftwo30, Anyshka, FriendOfDorothy и 3 други им се допаѓа ова.
  19. senjorita-v

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    10.862
    Ке испадне некој не се откажувај

На raspberryblossom му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.361
    Не знам ама јас сум изморена од разочарувања што веќе не ми е ниту гајле ,длабоко од внатре диигнав раце не барам, не очекувам ама баш ништо.