Искрен да бидам, ЕДЕН дејт е премалку доволно добро да се запознаете и да знаете, обострано, дали ќе продолжите или не. Така да ова со лајкнувањето, ми нема смисла да е проблем, во конкретнава ситуација. Меѓутоа, ако тоа тебе лично ти смета, не треба да бараш совет од било кого, бидејќи тоа се лични преференции.
Абе аја да се во врска ќе разберам некако да љубомори и слично, ама од прв дејт некоја вака да ми напрај, одма ми станува одбивна и ред флег, пошто е контролирачки нагон само ај..
Да, жена што почитува граници, има самодоверба во себе си доволно да се сака себе си, а да не изгледа арогантна. Да знае да комуницира зрело, да те ислуша, автентична да е, реална, да не се прај нешто што не е, а најчесто таквите се drama queen. Се спротивно на ова ми се одбивни жени. Појасно ти е сега?
Нема врска муабетов до сега без разлика дали сум била веќе во врска или само вака секој истото го праел, просто то ви е нешто “нормално” во денешнотo искривено време. Само еден се праеше од ко му реков ќе бриши социјални мрежи не знам шо… циркузи волкот го менува влакното ама крактерот никогаш @senjorita-v
Така е, и јас порано мислев дека ако некого го почитуваш и сакаш можеби ќе се промени и слично, ама не е точно. Затоа мислам дека сеуште можеби и ја немаш запознато вистинската личност. Али меѓудругото ти кажав контролирачки нагон ти е тоа што ти смета дека лајкува на други, а не сте ни дечко ни девојка, нити пак сериозна ви е врската.
Омилена манипулација е непочитувањето на туѓите граници да се дефинира како недостиг на самодоверба. Кажува девојка ми смета да лајкуваш и заследуваш женски што не ги знаеш, одма е нападната дека нема самодоверба. Барање валидација од анонимуси на соц мрежи е поголем знак за недостиг на самодоверба ама ај. За врска зборам, да не ме распнете одма дека е контролирање уште пред да се дефинира некаков однос. Се надоврзав на твојот коментар затоа што беше во тој контекст.
А што кога никогаш немаш среќа со некој што ти е по мерак 26 г.и сваќаш дека годините си одат. Едноставно не гледам никој за мене.
26 години имаш, кажуваш како да имаш 126 години, животот е пред тебе, ако не денеска, утре ќе го најдеш пополека, што брзаш, те гони некој па да бидеш со некој што не го сакаш?
Ајде вака ти имаш 26 ама јас сум 35 постара од тебе ама во иста ситуација сум како тебе.Јас треба да речам дека ми минат годините затоа што идам накај 40 ти не .Инаку имам шанса да бидам со еден што не ми се допаѓа воопшто ама нема да бидам само за да сум со некој.Не ти минат годините имаш време ке најдеш некој