Те замајува ликов, ти збори брак ама ни брак ќе видиш нит ништо. Селото остави го во село да си стои, од тебе ваљда излегло селото. Да, не е сеедно во никој случај кога се доближуваш до триесеттата, ама пре би сама неголи некој да те малтретира. И не се секирај, денес сето се може само да се има пари. Ако имаш и сама си способна да си одгледаш едно.
Mnogu mi e tesko da prekinam so luge i pokraj toa sto znam deka zasluzvam podobro kako da nemam dovolno hrabros za da go napravam toj cekor zatoa i se obrativ ovde mi treba vasa pomos iako znam deka ima idobri moemti so nego pominati nekako toa ne mi dozvoluva
Имаш родители, би имала и поддршка од нив. Твоите верувам ќе те охрабрат ако ги кажеш дилемите. Тешко е кога би немала никој до тебе, па ајде да те сфатам за да се жртвуваш. Вака - не.
Работиш, студираш? Ако работиш можеш да си најдеш цимерки и да живееш со нив, не мора да се враќаш дома. Те молам САМО 26 години си, па животот е пред тебе. Дали ќе си нашла некој, не еден, сто ќе најдеш. Јас на 30 плус се омажив ама чекав и бирав. Младо си дете, не се базирај на тоа што другите ќе речат, тие не го живеат твојот живот, ќе страдаш утре со таков човек. Неговите не те сакаат, тој не те прифаќа таква каква што си, што чекаш повеќе.
Mometlano rabotam da no za niska plata samo sto diplomirav za doktor i mi treba 6 meseci neplaten stas da pomine za da mozam da si najdam podobra rabota
Не те заслужува ликот, најдобра опција е да раскинеш со време, додека не дошло до брак и деца, тогаш верувај е многу потешко и покомплицирано. 26 години- па ти си премлада, не еден уште 10 ќе си најдеш што ќе те вреднуваат многу повеќе! Што побрзо се спасиш од ваква токсична личност, тоа подобро за тебе.
Ние овде можеме до утре да пишуваме, ама одлуката на крај ти сама ќе ја донесеш, и со таа одлука ќе живееш цел живот, што и да одлучиш. Само знај дека во еден однос каде што повеќе не цветаш, туку почнуваш да венееш дали душевно или емоционално, тој однос треба да го прекинеш. Доколку некој сам одбере да остане во таков однос од х причини како што кажа немаш храброст, запрашај се дали имаш повеќе храброст да останеш на место каде што не си сакана, и каде што некој не те прифаќа каква што си, и постојано те тера да се менуваш за да му бидеш достојна. Верувај дека повеќе храброст и сила ќе ти треба да живееш (читај преживуваш) во таков однос отколку да го оставиш тоа позади себе и да продолжиш напред, каде што и сама кажа дека заслужуваш подобро, а кога знаеш дека заслужуваш подобро, тоа и ќе го најдеш.
Ne znam dali ke imam dovolno porska od moite i toa me plasi a so drugarkite koi se druzev veke site se izmaseni site po svoj pat a jas sum licnos koja e dosta introvert tesko steknuvam novi prijateli se izvinuvam sto i vas ve opteretuvam nekako potrebno mi e na nekoj da kazam a nema na kogo
@Snowflake97 Комплетно се согласувам. Драга @butterflyflowerr, сите тука ти мислиме добро и зборуваме од искуство. Не си го губи времето ако гледаш дека истото се повторува и се коси со твоите принципи. Млада си и животот за тебе тек допрва почнува, научи да се цениш себеси и не си ги крати сама крилјата кога можеш да леташ, а со овој човек од кафезот нема да можеш да излезеш. Пишував и претходно, 10 години изгубив со еден човек и се превртев на глава за да го задржам и да останеме заедно ама се беше џабе кога од другата страна немаше ни грам труд. Најубавите години ги фрлив во вода, од 21 до 31 година бев со него и иако тоа ми беше една од најтешките одлуки што сум ги донела, сепак е најдобрата одлука и горда сум на себе што не останав во таква токсична врска без перспектива.
Fala ti mnogu i jas taka se custvuvam premnogu mi e tesko da dobesam odluka a i me koci toa sto ne sum dovolno samostalna sto seuste ne mozam dobolno da zarabotuvam
Се тоа ќе се среди полека, ти гледај за себе сега. Најважно е да се ослободиш од стравовите и од негативните мисли кои се само мисли, ништо повеќе. Реалноста сами си ја правиме, со одлуките што ги носиме и изборите што ги правиме. Еве вака, замисли си како би ти било да останеш со таков човек, како би ти изгледал животот? А тек децата кога ќе дојдат? Размислувај долгорочно, стави ги на кантар работите што ќе изгубиш а што ќе добиеш и ќе ти биде полесно да донесеш одлука. Верувај дека нема што толку да изгубиш, а имаш МНОГУ да добиеш.
Која е поентата да се тераш себеси да си во врска со некој со кого не се чувствуваш убаво, а при тоа да имаш слободна волја?
Девојки, се допишувам со еден дечко еве веќе 2 недели може да се каже, еднаш ме викна на кафе се видовме, секако продолживме да пишуваме и јас и он не дека чекав само на него дури можам да кажам дека јас бев далеку покомуникативна. Почнав да приметувам иако е доста постар од мене некако не знае што сака или пак е некој специфичен карактер, кажува како се нешто му пречи од околу не знам, дури се чувдтвувам неубаво на моменти, да не згрешам нешто додека збориме и слично. Еден ден ќе пише, друг ден не, го нема ај јас ќе пишам па пак така го нема не знам, чуден начин на комуникација ми е тоа. Од околу кога знорувавме, ми рече демек во смисла мене не ми е битно само да праам муабет туку да е квалитетен демек а не само да тресеме глупости како да беше за нашиот муабет конкретно (што искрено јас се осетив непријатно а и не ни зборевме често и многу ич) тоа испаѓа јас колку и да се трудев да бидеме во контакт и да имаме некаков си муабет (зш он не е комуникативен) на крај испаѓам напорна будала… Зошто бе постојат вака недоречени и недораснати луѓе, или сакаш да сме во контакт или не зошто вакви глупости не сфаќам.
Се сложувам со феминката а и со сите претходно што ти пишаа реално за ситуацијава, и јас раскинав 8 годишна врска, имам 27 год па што да правиме… Тешко е многу знам, ама што е наше ќе си дојде еден ден, јас си викам подобро сега него во брак!
Сакав да кажам многу постар а чудно што така се однесува според мене.. Грешно се изразив не е премн постар јас сум 27 он 33.
Кога сите овие прашања би му ги поставила на него лично и кога би му дала "ишарет" верувај би добила одговори а тој би бил повеќе мотивиран и би се потрудил повеќе околу тебе. Со среќа.
Така е само ако и двете страни вложуваат. Верувај, јас сум човек што многу се труди или давам 100 посто или 0, јасни ми се секогаш намерите.. Не можам јас некого да молам да сака да прави муабет секој ден со мене, или пак да молам да ме праша како сум и слично или зошто вака правиш зошто така. Секој си знае што прави и како дака да прави, за некои работи треба да знаеме до каде ни е границата и да не де понижуваме самите себе до безкрај, на крајот на денот никој од нас не треба да моли за љубов и внимание. Напторив, јас мислам дека и многу работи направив и се потрудив и повеќе од што требаше на ред е тој, а не да делува несигурно и да не знае што сака од себе па ни од другите.
Можеби не е дека не знае што сака. Туку дека не е сигурен дека дека ке го добие очекуваниот одговор од тебе па затоа опипува пулс. Сака да се осигура дека не гази на трула даска. Затоа викам малку ишарет и надеж од твоја страна можат многу да сменат.