Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    345
    Па не знам дали јас да имам надеж или да давам..
    Од околу ми кажува дека не бил за безвезен муабет ( а не правиме секојдневно муабет), според мене човек што е заинтересиран пишува често, ако не сака да пишува ќе најде др начин ( ќе побара тел бр или сл), ќе излезе на кафе повеќе пати па и досаден муабет да е ќе прави, ова се ако е заинтересиран ако не реално што сакам јас можам да направам не надеж, не знам да де превртам наопачки пак ќе е исто.
    Колку и да бев заангажирана, некој нешто ако му пречи ќе си најде пошто зашто, тоа е моето реално мислење.

На Mumoftwo30 и ThePharmacist им се допаѓа ова.
  2. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.178
    Допаѓања:
    56.750
    Краткиот одговор: не е (доволно) заинтересиран.
    Долгиот одговор: многу често на почеток ќе ти зборуваат работи што сакаш да ги слушниш, а потоа кога ќе почниш да покажуваш интерес оладуваат и се неконзистентни, но сепак тука некаде за да осигураат дека не бегаш.
    Дефинитивно не е добар знак тоа што направил да се осеќаш непријатно. Муабети треба да има секакви, во фаза на запознавање сте, а и не знам што подразбира тој под квалитетен муабет. Некои филозофии да разглабате по цел ден само?
    Јас би ти рекла малку да оладиш, да ја мечниш енергијата која ти ја дава, па ќе видиш како ќе се одвиваат работите. Но сето ова не ми изгледа дека оди на добро, бидејќи имав/имам слично искуство. Лабави си, ако нешто треба да биди нема да треба да го форсираш. :) Има многу со ментален склоп на деца а начукале 30+.

На Cutiepie123, senjorita-v, rainbowec и 2 други им се допаѓа ова.
  3. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    4.103
    Може е од типот на луѓе- еден збор, еден алтан. И со таквите не само пишана комуникација и вербална е многу тешко да воспаставиш.
    Ама дефинитивно чуството што ти го ствара не е за занемарување.

На senjorita-v, Mia-K и mickey18 им се допаѓа ова.
  4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.245
    Допаѓања:
    21.210
    Носете си клешта коњска ко че се излегува на дејт, да му ги молкниш зборојте од уста. :rofl:

На ALISA0000, senjorita-v и Mia-K им се допаѓа ова.
  5. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.205
    Допаѓања:
    4.403
    "Доста постар од мене јас 27 тој 33" |(
    Реално, можи и арно рекол дека сака квалитетен муабет да прај а не само колку да се збора нешто... А и не мора да значи ама од старт не сте за заедно.

6. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    345
    Границата за возраст на сите ни е различна, за некој не се ништо и 10 години, инаку секако не беше за возраст муабетот туку карактњрот не ми приличеше МЕНЕ ЛИЧНО за таа возраст постара од мене, очекував мн изградена личност.
    Како и да е тоа е последно што треба да обрнеме внимание тука, а не е ни целта на муабетот впеочем, сосема 3та е, сфати тој што сакаше.

7. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.205
    Допаѓања:
    4.403
    Епа и двајцта не си приличите. Најди си 27,5 годишен.

8. sovet1

sovet1 Нов член

Се зачлени на:
    Недела
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    • Пишувај кирилица
    moze sovet,
    vo komunikacija mnogu e indirekten kako da se plasi u slucaj da bide odbien double meaning da ima mislenjeto, mozda taka komunicira so site ne znam, mozda interesna mu e takva komunikacija sto i mene mi e iskr, no ne znam kako da sfatam posto veke me stavi na ignor na poraka ako toa ne e jasno nz sto (facepalm)a od druga strana cuvstvuvam kako da ne saka da prekine kontakt nz navistina premnogu mi se dopagja ja koga ke razvijam i minimalni cuvstva najgolema patetika sum

9. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    1.520
    Ако му значиш ќе врати на порака, не е заинтересиран и затоа враќа така.

На sovet1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. FlowerMarija

FlowerMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    216
    Се случи неубава случка помеѓу мене и дечкото. Требаше да одиме на вечера со пријатели и во меѓу време да вратам фустан во продавница. Од глупава причина доцнеше 30 минути и кога дојде викав зошто задоцни. Наместо да ми се извини тој уште повеќе почна да вика по мене. Потоа јас се налутив. Возеше како луд за да стигнеме во продавницата да го вратам фустанот и не се извини. Кога стигнавме јас се заинаетив и не сакав да одам да го вратам фустанот. Почна да ми се заканува ако не сум одела ќе им откажел на пријателите. Не отидов им откажа на пријатели јас ја лупнав вратата од колата и заминав. Почна да ми пишува пораки каде сум да се вратам. Ме барал јас не му одговарав. Потоа се вратив дојде кај мене како ништо да не било да се смириме. Јас го одбив, но срцето сакаше да се смириме и почнав да му кажувам тоа. Сега тој ме одбиваше не знам што не ми изнакажа. Крајно беше да се разделиме. Иако негирав видов дека е решен кон тоа и прифатив. Потоа попушти и се смиривме. Со вакви постапки не можам да замислам некаква иднина. Изпомешани ми се чувствата. Дали згрешив некаде во постапките ?

11. Малечка Малинка

Малечка Малинка Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2025
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    41
    Многу незрело ми звучи целава ситуација, од двете страни. Јас не би сакала да сум во таква врска.

На Snowflake97, rainbowec, Cutiepie123 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    1.520
    Врска со терање инаети не се гради.
    Треба и од двајцата малку повеќе разбирање.

На rainbowec, Cutiepie123 и Selena01 им се допаѓа ова.
  13. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.390
    Многу сте избрзале, за глупости. Трпение за вакви ситници. Целата случка е за ништо. Си почнала ти со лутењето за доцнење. Тој уште толку довршил со откажување. Трпение и разбирање.

На Cutiepie123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. FlowerMarija

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    216
    Не сакам воопшто доцнење. Или веќе ако доцниш кажи ми и наместо да се извини зошто задоцни уште јас бев виновна. Не мораше да им откаже тогаш уште повеќе ме изнервира и уште ми се закануваше. Што требаше да направам да не терам инает и да се смирам како ништо да не било ? Не може едната страна да попушта, а другата кога ќе и текне да се кара и да се смири.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    1.520
    Задоцнил и се извинил, што има тука за лутење?

16. FlowerMarija

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    216
    Не се извини, не ми зборуваше додека стигнавме има многу за лутење според мене.

17. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.098
    Допаѓања:
    42.356
    Па и мене некој да ми вика ако задоцнам, или и јас ќе викам, или нема да зборувам. Немало потреба од викање, ако за ова драмите толку, за поголеми работи што треба..
    Задоцнил-задоцнил... Се случува. Е сега ако е по стоти пат, друг е проблемот, пак со викање не се решава.

На christinnn, Snowflake97, Cutiepie123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.570
    Допаѓања:
    14.747
    Има луѓе што не сфаќаат како е кога некој си го почитува времето и ваквите секогаш и секаде доцнат. Дали на партнер, дали на работа, дали на патување итн. И тие се просто такви, флегматични. Често немаат осет да си го најават доцнењето и да се извинат (ова е многу битно - испод чест им е) и манипулативно се поставуваат (не ме чуди тоа негово скарување и смирување). Пробај убаво и смирено да го дискутираш ова, иако пак ти ќе бидеш таа што ќе прави отстапки. Обично попушта тој што си е на време и трпи будали. Така да, убаво да си размислиш.

На FlowerMarija му/ѝ се допаѓа ова.
  19. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.853
    Допаѓања:
    10.791
    А ако е некој што многу збори ? :rofl:

20. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.360
    Нормално ли е дечко и девојка да не се следат на една социјална мрежа.